Ud at spise: no61


Print

Skrevet af: Morten Bressendorff Schmidt, 27. Jun 2020 (Senest opdateret: 14. Jul 2022)

Ja. Denne artikel rammer slemt forbi det ølrelaterede emne, men jeg vil nu alligevel smide den op.

I går var vi ude at spise i Odense, og turen gik til Restaurant No61.

Konceptet er rimeligt simpelt. Der er en månedlig menu, men valgfrihed imellem 2 forretter, 2 hovedretter og 2 desserter. Man behøver ikke tage en af hver, man kan nøjes, eller blande. Det kommer jeg lige til senere.

Vi har bestilt bord til kl. 17:30, men jeg ankommer ½ time før. Personalet ser lidt forvirret ud, jeg skulle jo først være der 17:30. Det var dog slet ikke noget problem.

Jeg sætter mig ned og venter på kæresten. Varmen går man ikke fejl af, den er uden tvivl til stede, så jeg spørger efter en kold øl. "Jo, vi har Odense Pilsner og Odense Classic....". Hmmm, "Er det hele sortimentet?". "Nej, var har også ...". Fair nok. De har Albani og jeg ender på en Dybort Porter fra Lottrup, selvom det jo ikke lige er en sommerøl... Den er nu alligevel ikke helt skudt ved siden af.

Kæresten ankommer, og vi får et ekstra glas til øllen. Så er det tid til at bestille. Jeg er måske lidt hurtig på aftrækkeren, og bestiller før personalet har en chance for at forklare om konceptet og retterne. Vi har snydt lidt hjemmefra og vidste godt hvad vi ville have.

Vi valgte at gå med forret og hovedret, med mulighed for efterbestilling af dessert.

Forretterne stod imellem disse to:

* Hvide asparges med trøffelhollandaise

* Ceviche af kammusling, laks og vadehavsrejer i lime

Vi synes begge at kammmusling var det rigtige. En svær råvare, men er den korrekt tilberedt en delikatesse. Det var den! Lidt i underkanten i mængden, nu den har hovedrollen i titlen, men rejer var der heldigvis mange af. Jeg noterede mig at jeg var glad ved ikke at skulle stå for at pille dem. De er ikke store, men meget smagfulde.

Mulighederne for hovedretterne var:

* Stegt unghanebryst med grillet spidskål

* Ristet fisk med grønne asparges, nye løg, ærter og hummersauce

Ristet fisk tak. Begge to.

Ærterne gjorde ikke så meget væsen af sig, men resten var lækkert. Den hvide fisk var perfekt stegt. Sovsen vil jeg ikke komme ind på, for nu løber mundvandet igen. WOW.

Vinen. Vi fik jo vin til, den har jeg helt glemt. Jeg husker ikke præcist hvilke det var (jeg plejer jo ikke at skrive artikler om restauranter) men vi valgte Rieslingen fra til forretten og gik med en mere fuldfed hvidvin. det tror jeg var det rigtige valg. Til hovedretten blev det et glas af hver af de budte vine. Den ene med noget mere syre end den anden. Jeg var personligt nok mere til den anden, alt imens kæresten var til den med mere syre.

Dessert?

Valgende var:

* Marinerede fynske jordbær med hvid chokolade

* Créme Brûlée

Man kunne tilkøbe sorbet til Créme Brûlée.

Kæresten valgte Créme Brûlée med sorbet, og jeg valgte... "Hvide asparges med trøffelhollandaise"

Jeg var nødt til at smage dem! Det var fantastisk, og jeg den sovs! Den stikker hummersaucen fra hovedretten!

Nok ros. Eller er det. Tak til personalet for rigtig rar betjening og kompetent vejledning i retning af vin med mere.

Alt i alt var det en dejlig dag, som vi var nødt til at slutte af på Chr4tal.

Har du heller ikke været der? Kom ud af busken og i gang!

Tak fordi du læste dette. Jeg vil prøve at skrive flere små indslag af slagsen.

Skriv en kommentar
Navn
Emailadresse
Kommentar

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
03. april 2024
Faaborg
03. april 2024
Randers
04. april 2024
Viborg
05. april 2024
Sønderborg
05. april 2024
Slagelse
06. april 2024
Østfyn
06. april 2024
Landsdækkende
06. april 2024
Aabenraa
09. april 2024
Roskilde
10. april 2024
København Nord