Velkommen til Brygbaren SOS: 'Spørgsmål og Svar', hvor du kan stille spørgsmål og få svar fra andre brugere af siden.

Øl bruser over

0 positive 0 negative
Jeg har desværre haft lidt problemer med to små hjemmebryg. Øllet smagte fint i de første 14 dage. Det er i sig selv ikke et problem, men panderynkerne opstod, da flaskerne efter 14-30 dage begyndte at bruse over, når man åbnede dem.

Øllet står simpelthen bare og bruser løs.

Er der tale om en mælkesyrebakterie?

Hvorfor er infektionen først trådt i karakter efter en to-tre uger?
9. Apr 2012 i Andet af anonym

2 svar

0 positive 0 negative
Hej

Det er ikke unaturligt at en infektion først giver sig til kende efter lidt lagringstid. Hvis aman sukker-karbonerer, tager det jo lidt tid, før sukkeret er spist, og lavet om til CO2.

Mange mener først det kan smages efter 4 uger, men det er der vist lidt delte meninger om.

Hvis ikke I har overkarboneret øllet, så tror jeg godt I desværre kan regne med en infektion...
10. Apr 2012 af Morten@Brygbaren
Vi bruger vel ca- 4-6 gram sukker gr. liter øl, så den er ikke karboneringen, den er gal med.

Er der nogen der ved, om det er en mælkesyrebakterie, der laver skummet på den måde?
Hej igen

Det er svært at sige hvilken infektion det er, men det burde kunne smages over tid (hvis der der er noget tilbage at hælde op ad...)

Måske en anden kan hjælpe?
1+ 0 negative
Jeg vil også sige det må være en infektion, baktier arbejder meget langsomt og stopper først når der slet ikke er mere sukker i øllet. Hvad for en bakterier det lige skulle være kan være lidt mere besværligt at finde ud af. Man kan prøve at smage sig frem, har det en mælkesyre smag eller en eddikesyre smag, men selve bakteriens navn er også mindre vigtigt.

Det vigtige er at alt bryggrej bliver gjort grundigt rent, jeg vil næsten sige at alt skal skoldes. Det der ikke kan skoldes uden det går i stykker skal skiftes. Dette gælder alt udstyr der bruges efter at urten er kølet ned.
11. Apr 2012 af Jens Gam
Er en grundig behandling med Iodophor eller lignende ikke nok til det, der ikke kan tåle at blive skoldet?
Iodophor er godt til overflader, men hvis der er ridser i eks. plastik så kan der sidde bakterier der som iodophoren ikke når ind til. Det er ren og skær overflade desinficeringsmiddel. Man skal før brug af iodophor gøre grundigt rent. En skoldning vil varme det hele godt og grundigt op og dræbe bakterierne, også dem der sidder i ridser.
Få en konto   Log ind
Om Brygbaren.dk
...