Velkommen til Brygbaren SOS: 'Spørgsmål og Svar', hvor du kan stille spørgsmål og få svar fra andre brugere af siden.

Alkoholprocent

0 positive 0 negative
Jeg er stadig nybegynder, men synes så småt jeg er ved at få styr på processen.

Er det korrekt opfattet, at det er mængden af malt der i sidste ende afgør alkoholprocenten? Så hvis jeg er tilfreds med opskriften i øvrigt, men gerne vil have øllet lidt kraftigere, skal jeg blot bruge mere malt?

Er der andre måder, hvorpå jeg kan øge alkoholmængden?
17. Jul 2014 i Tilsætninger af Klaus Rehkopff

1 svar

0 positive 0 negative
Hvis du ændrer mængden af malt, skal du gøre det jævnt over de forskellige typer. Ellers ændrer du jo også opskrften/smagen. Mange mener at man ikke kan skalere 1 til 1, men det er jeg overbevist om kun drejer sig om større mængdeskift, f.eks fra 1000L til 20L. Hvordan man regner den helt præcist ud, ved jeg ikke.

Men ja, mere malt giver højere alkoholprocent.

Andre måder, som naturligvis også påvirker smagen, er tilsætning af raffineret sukker, kandis, honning eller lignende. Alt hvad der er forgærbart, giver højere alkoholprocent.

Generelt mener jeg det er smagen man skal gå efter, ikke alkoholprocenten, men der kan da være årsager til at man gerne vil hæve procenterne ;)
17. Jul 2014 af Morten@Brygbaren
redigeret 18. Jul 2014 af Morten@Brygbaren
Få en konto   Log ind
Om Brygbaren.dk
...