Bieramisu | Tiramisu med Øl
Skrevet af: Morten Bressendorff Schmidt, 4. Nov 2024 (Senest opdateret: 16. Nov 2024)
Den klassiske Tiramisu kender alle. Men for alle øl fans er der her en helt anden variant: Bieramisu. Her bliver ladyfingers dyppet i øl (eller en blanding af øl og kaffe). Det giver en helt særlig smag – prøv det!
Ingredienser
(Til 4 portioner)
1 dl fløde
1-2 tsk vaniljesukker
½-1 dl sukker
400 g mascarpone
200 g ladyfingers
2 dl mørk øl (f.eks. Limfjordsporter)
1 kop espresso - kan erstates af mere øl
Kakaopulver efter smag
Tilberedning
Hæld fløden i en skål og pisk den stiv. Tilsæt gradvist sukkeret og vaniljesukkeret. Vend derefter mascarponen forsigtigt i.
Bland nu øllen med espressoen, hvis du anvender kaffe. Læg ladyfingers med sukker-siden nedad i en flad bageform og hæld halvdelen af øl(blandingen) over.
Fordel halvdelen af cremen over ladyfingers. Som næste lag følger igen ladyfingers og så igen øl(blandingen). Til sidst fordeles den resterende creme over og glattes ud. Sæt Bieramisu'en i køleskabet natten over (6 timer kan være nok).
Når Bieramisu'en er dejligt kold, og den skal serveres, tages den ud af køleskabet. Drys/sigt derefter generøst med kakao og nyd det!
Altid et hit!
Smager fantastisk , så englene synger