200 øl-relaterede indlæg fra forskellige hjemmesider


Fra: Brygbaren.dk, Ousen om øl, DØE, Brygklubben, Durst, Beertalk, Øl og Folk, Højt Skummende, Beerbloggers.dk, Rocketbrewing.dk, RAABRYG

17/09-2020 - http://ølogfolk.dk/
Øl- og Fiskebudding smørrebrød
Efter å ha lavet den eksklusive og opgradererte fiskebudding har jeg her en lille opskrift du kan bruge den dejlige fisk til. Hvad med et smørrebrød? Rist et landbrød eller surdejsbrød. Steg så fiskebuddingen gylden. Smør remoulade på brødet, læg blommetomater, fiskebudding og salat -krydr med lidt paprika- og karrypulver – og voila – du […] The post Øl- og Fiskebudding smørrebrød first appeared on Øl, Mad og Folk.

16/09-2020 - http://ølogfolk.dk/
Eksklusiv Øl- og fiskebudding
I de gode gamle dage i det forrige årtusinde fik jeg ofte fiskebudding til middag.  Kedelig, smagløs og intetsigende.  Den jeg fik var industriel og sikkert fyldt op med ”tomme” ingredienser.  Da bliver spørgsmålet, er det muligt at løfte denne gamle ret, den var sikkert god når bedstemor lavet den? Vi går til fiskehandleren og […] The post Eksklusiv Øl- og fiskebudding first appeared on Øl, Mad og Folk.

16/09-2020 - https://www.ale.dk/
Årets julekalender for voksne er klar med hjælpepakke
Natholdet Julekalender står igen for julehyggen og i år skal den være med til at hjælpe danske mikrobryggerier.

15/09-2020 - http://ølogfolk.dk/
Norsk Julemad – Specielt og velsmagende

14/09-2020 - https://www.ale.dk/
Festivalen skal nytænkes
Der bliver ikke nogen Ølfestival i den hidtidige form. Tiden er moden til nytænkning af Ølfestivaler under Danske Ølentusiaster.

13/09-2020 - http://beerbloggers.dk/
Debat: Ølentusiaster taber rigget ølvalg til lokalt bryggeri fra Svinninge
GÆSTEINDLÆG: I et forsøg på at uddanne danske øldrikkere til at drikke India Pale Ale har Danske Ølentusiaster udskrevet et ølvalg, hvor forbrugere og foreningsmedlemmer kan stemme på den bedste India Pale Ale, blandt tre typer, alle brygget og solgt af foreningen selv. Alligevel må de se sig slået indenom af en tredjepart, der smadrer […] The post Debat: Ølentusiaster taber rigget ølvalg til lokalt bryggeri fra Svinninge appeared first on Beerbloggers.dk.

09/09-2020 - https://www.ale.dk/
Taproom hos Hoppe.Beer i Solrød
Hoope.Beer fylder 5 år fredag den 18. september og fejrer det med at åbne et taproom med seks fadølshaner

08/09-2020 - https://www.ale.dk/
Krenkerup på hanerne hos Nykøbing FC
Da spillerne hos Nykøbing FC løb på banen til sæsonens første hjemmekamp, flød der lokalt øl fra Krenkerup Bryggeri i hanerne.

07/09-2020 - http://ølogfolk.dk/
Roughsnuff Vegetarisk Sennepssild
I disse tider, da flere og flere bliver vegetarianere er det vigtigt at man har gode alternativer til fiske og kødretterne til familiefrokosten. De fleste frokoster startet jo med at silden, og den skal svømme! En rigtig god anledning til en snaps, og rammen er sat for en hyggelig frokost. Da bliver spørgsmålet, kan man […] The post Roughsnuff Vegetarisk Sennepssild first appeared on Øl, Mad og Folk.

05/09-2020 - https://ousensoel.com/
Ølvalg 2020
Danske Ølentusaster har sammen med Skanderborg Bryghus skudt Ølvalg 2020 i gang. Der skal stemmes om hvilken af tre kandidater, der er den bedste ipa. Skanderborg Bryghus har i samarbejde med DØE (Danske Ølentusiaster), brygget tre undergenrer af IPA. DØE skriver selv følgende på hjemmesiden: “De tre øl er Danske Ølentusiasters egen produktion i samarbejde […]

02/09-2020 - http://ølogfolk.dk/
Torsk, Laks og RejeTartØLetter
Det kan ikke nævnes nok – tarteletter er en af de bedste retter til at bruge øl i.  Smagen bliver bare beriget og får mere dybde.  TartØLetter er altid en favorit når vi har familiefrokost Når man så bruger fersk torsk, laks og rejer til at have i tarteletterne, så kan det vel ikke blive […] The post Torsk, Laks og RejeTartØLetter first appeared on Øl, Mad og Folk.

02/09-2020 - https://www.ale.dk/
DØE skyder Ølvalg 2020 i gang
Danskerne kan i efteråret 2020 smage og stemme sig til deres foretrukne IPA i Danske Ølentusiasters Ølvalg 2020, som skal være med til at skabe debat om godt øl

01/09-2020 - http://ølogfolk.dk/
242 Bryggerier i Danmark Per 1. SEPt 2020
Ved hjælp av crowdsourcing hos ølkændere på Facebook og kilder som ale.dk, Bryggeriforeningen og Untappd har jeg opdateret listen over bryggerier og har kommet til at det er 242 bryggerier per 1. sept 2020. Uden hjælp fra alle entusiastiske hjælpere ville denne listen ikke være muligt. Du kan se hele listen her i et grid […] The post 242 Bryggerier i Danmark Per 1. SEPt 2020 first appeared on Øl, Mad og Folk.

01/09-2020 - https://www.ale.dk/
J-dag aflyst: Ingen sne i år
Tuborgs julebryg er sat over, men lanceringen vil pga. corona ikke blive fejret med snefald, uddeling og fejring i år.

29/08-2020 - https://durst.nu/
De 20 bedste ølbarer i Bruxelles
Der er få steder i verden, hvor det er bedre at drikke øl end i Belgien, og Bruxelles er det bedste sted i det kompakte og ølglade land, selvom især Antwerpen presser sig på i konkurrencen om førstepladsen.  Her kommer … Continue reading →

26/08-2020 - http://ølogfolk.dk/
Hot Buffalo Blomkål
Buffalo WIngs er en af mine favorit kyllingeretter. Kan man lave en vegetarisk version af denne dejlige, spicy ret? Det kan man hvis bruger blomkål. Dejen vi bruger er selvfølgelig en øldej og det er en sponseret Wit fra Midtfyens Bryghus, Den gir en god balance til krydderierne. Snacksene er sunde og gode. Til de […] The post Hot Buffalo Blomkål first appeared on Øl, Mad og Folk.

25/08-2020 - https://www.ale.dk/
ØLentusiasteN nr. 117 er på vej
Tjek din postkasse og læs de seneste nyheder fra Danske Ølentusiaster og den danske ølverden.

21/08-2020 - http://beerbloggers.dk/
4x Det Lille Bryggeri Black Maniac
Black Maniac fra Det Lille Bryggeri GÆSTEINDLÆG: Dette er et gæsteindlæg af Kenneth Ditmar Hansen om de 4 nye Black Maniac fra Det Lille Bryggeri. Kenneth er hjemmebrygger med brandet Ølstykke Bryghus og står bag flere ølgrupper på Facebook – bl.a. Danske Øl Folk, Special Øl Køb/Salg/Bytte og Alverdens Øl barer. Disse grupper vil vi […] The post 4x Det Lille Bryggeri Black Maniac appeared first on Beerbloggers.dk.

21/08-2020 - https://www.ale.dk/
Carsten Berthelsen gæster Generator i Odense
I år har studiestartsfesten Generator, grundet covid-19, valgt at satse på en anden afviklingsmetode. Dvs. at hvor man før er vant til tre store fester vil der i år være 25 mindre arrangementer á 3 timers varighed med et max af 450 billetter i salg til hvert arrangement.

20/08-2020 - http://ølogfolk.dk/
Bornholmske Fish & Chips
Kan man lave en Bornholmsk version af Fish & Chips? Hvad hvis man bruger nogle af ingredienserne fra den populære egnsret “saltstegte sild”? Eller vil ikke sild fungere i Fish & Chips. Vel det er bare en måde at finde ud. Ideen ved at lave lokale og/eller globale versioner af Fish & Chips fik jeg […] The post Bornholmske Fish & Chips first appeared on Øl, Mad og Folk.

20/08-2020 - https://www.ale.dk/
Åben tørlagt, men åbner snart i Århus
Så er der igen nyt fra Årets Danske Bryggeri. Åbningsfest 3. september.

18/08-2020 - https://durst.nu/
Finsk druk
Finnerne har ufortjent eller ej et ry for at være særligt glade for at drikke alkohol, masser af alkohol. Synd for de gode finner, som ikke kan styre indtaget af Lapin Kulta og Koskenkorva, men deres drikkekultur er sjov og … Continue reading →

14/08-2020 - https://ousensoel.com/
Video: Ørbæk Symbiostout
Den anden dag var jeg i en af mine lokale brugsforeninger, hvor jeg fik en overraskelse på ølfronten. De havde indkøbt en ordentlig omgang Symbiostout fra Ørbæk, som de solgte til en tilsyneladende ret lav pris, hvilket jeg ikke kunne stå for, så jeg købte lidt sort øl med hjem. Nu har en af dem […]

13/08-2020 - https://www.ale.dk/
Populær virtuel ølsmagning vender tilbage
COVID-19 har gjort de Virtuelle ølsmagninger populære.

08/08-2020 - https://durst.nu/
Pe da cabra
Der er for få øldrinks herhjemme. I udlandet er der masser, især i de varme lande. Ølrevolutionens dogme er jo anything goes, så gå bare i krig. Masser af velsmag venter forude, nye måder at opleve den raffinerede drik øl på. … Continue reading →

07/08-2020 - http://ølogfolk.dk/
Imperial Pastrami
På Katz Deli i New York har de en legendarisk pastrami sandwich. Meg Ryan udødeligjorde den i filmen – When Harry met Sally. Du husker måske historien hvor hun faker en orgasme og damen ved siden af siger. “Jeg tager det hun fik”. Det var nemlig en pastrami sandwich. Pastrami er godt – veldig godt. […] The post Imperial Pastrami first appeared on Øl, Mad og Folk.

06/08-2020 - http://højtskum.blogspot.com/
IPA dag 2020 - #ipaday
Idag er det den årlige IPA-dag, #ipaday, så traditionen tro, får I her et par anmeldelser af IPA'er. I år har jeg valgt at skrive om et par danske IPA'er som er nemme at få fingre i. Willemoes Jubilæumsbryg IPA. Da Bryggeriet Vestfyen sidste år fejrede at have haft deres ølmærke Willemoes i 15 år, lavede de en række jubilæumsøl. Denne IPA stammer fra denne serie, men fås altså stadigt.

06/08-2020 - http://ølogfolk.dk/
Oversigt over 231 Danske Bryggerier
Per 6 august 2020 er der 231 bryggerier i Danmark. Denne listen er lavet ved at tjekke forskellige hjemmesider, samt med stor hjælp fra brugerne på Facebooksiden Danske Øl folk og Haandbrygger. Det er flere helt nye bryggerier på listen – så det ser ud som det danske ølmarked vokser. Jeg har flere gange selv […] The post Oversigt over 231 Danske Bryggerier first appeared on Øl, Mad og Folk.

02/08-2020 - http://beerbloggers.dk/
Bottleshop Spotlight: Wika Meny
Bottleshop Spotlight: Wika Meny På Gymnasievej 29. 4600 Køge ligger Wika Meny, der bl.a. rummer afdelingen døbt ” Wika Meny Bottleshop”. Afdelingen er blandt flere blevet udråbt som værende sjællands, ja endda Danmarks bedste øl afdeling. Afdelingen bliver til dagligt ledet af Brian Lindberg – en passioneret øl entusiast, der har formået at skabe en […] The post Bottleshop Spotlight: Wika Meny appeared first on Beerbloggers.dk.

01/08-2020 - https://ousensoel.com/
Tabt pant
Så er vi her igen. En tur til pantautomaten giver som regel en bon med en masse korrekt mærket emballage, som automaterne enten stjæler pengene fra, eller som de spytter ud igen. Jeg oplever oftest det første, hvilket er med til at generere et stort millionoverskud til @danskretursystem, en virksomhed som ikke burde generere et […]

29/07-2020 - https://ousensoel.com/
West Brew Brown Ales
Jeg har haft et par brune ales fra West Brew i glasset og har haft kameraet tændt imens. Det er der, helt som vanligt, kommet en ganske kort lille video ud af.

25/07-2020 - https://ousensoel.com/
Video: Amager Bryghus Diabolic
På et udenlandsk sprog har jeg måske en mening om en hazy øl fra Amager Bryghus.

22/07-2020 - http://ølogfolk.dk/
Stout Corned Beef
Jeg har nu prøvet i flere omgange at lave den perfekte Pastrami Sandwich, som du får den på Katz Deli i New York. Der hvor Meg Ryan fik sin orgasme ved at spise den (eller var det fake?) Vejen til en god pastrami går igennem en god Corned Beef. Det hele ligger i lagen. Jeg […] The post Stout Corned Beef first appeared on Øl, Mad og Folk.

20/07-2020 - https://durst.nu/
Jeg kan ikke blive klog på Urquell
Jeg har flere skuffelser med Pilsner Urquell end glæder.  Urquell, urkilden, urpilsneren – verdens første pilsner.  Og som pilsner elsker er det jo lidt af en livskrise.  Men først de positive ord om dette ikoniske bryg.  Fra min og Jens … Continue reading →

10/07-2020 - https://www.ale.dk/
Oksbøl Bryghus lancerer deres første øl
I dag åbner det spritnye nanobryggeri Oksbøl Bryghus etableret af brygger Tom Mikkelsen.

03/07-2020 - http://beertalk.dk/
Bag om webshoppen Beerinstock.dk
Odense har fået en ny webshop med øl. Beertalk har mødt bagmanden Thomas til en øl og en snak om hans tanker bag den nye shop. Der leveres naturligvis øl til hele landet, men Beerinstock.dk er alligevel en meget specifik odenseansk netbutik. De seneste to år har vi i Odense kunne besøge Mikkeller Bar & … Læs mere Bag om webshoppen Beerinstock.dk Indlægget Bag om webshoppen Beerinstock.dk blev først udgivet på Beertalk.dk.

03/07-2020 - https://www.ale.dk/
Ny øl hylder H.C. Ørsted
Carlsbergs grundlægger, J.C. Jacobsen, var meget inspireret af H.C. Ørsted, som nu har fået en øl opkaldt efter sin afhandling om elektromagnetismen.

30/06-2020 - https://ousensoel.com/
Video: Amager Double Black Mash 2020 Bourbon Barrels
Jeg har haft fornøjelsen af, at smage på den bourbonfadlagrede udgave af DBM fra Amager Bryghus. Det vrøvlede jeg lidt på engelsk omkring. Lyden kunne godt have været skarpere, men jeg håber det går.

29/06-2020 - http://ølogfolk.dk/
Sommerens øloplevelser I Syddanmark

27/06-2020 - https://brygbaren.dk/
Ud at spise: no61
Ja. Denne artikel rammer slemt forbi det ølrelaterede emne, men jeg vil nu alligevel smide den op. I går var vi ude at spise i Odense, og turen gik t...

25/06-2020 - https://www.ale.dk/
Mikkeller i samarbejde med Burger King
Du vil nu kunne få en Mikkeller-øl med din burgermenu på Burger King.

24/06-2020 - https://www.ale.dk/
ØLentusiasteN nr. 116 er på vej!
I denne uge lander ØLentusiasteN nr. 116 i din postkasse. Læs her, hvad du kan glæde dig til

23/06-2020 - http://beerbloggers.dk/
G.L.O.W. – et stærkt fællesskab på ølscenen
På alle leder og kanter af samfund og brancher kæmper minoriteter en kamp for lige muligheder, for at blive anset som ligeværdige, for behørig respekt og frem for alt for hinanden. Ølbranchen er ingen undtagelse. I USA laver Fresh Fest en ølfestival med det formål at støtte initiativer målrettet den sorte befolkning i Pittsburgh og […] The post G.L.O.W. – et stærkt fællesskab på ølscenen appeared first on Beerbloggers.dk.

23/06-2020 - http://ølogfolk.dk/
Sommerens øloplevelser i Midt- og Nordjylland

22/06-2020 - http://ølogfolk.dk/
Skands – Man Skal have lyst på en TIL

22/06-2020 - http://ølogfolk.dk/
Sommerens øloplevelser i region Hovedstaden

16/06-2020 - http://ølogfolk.dk/
Sommerens øloplevelser i Region Sjælland

12/06-2020 - http://ølogfolk.dk/
Sommerens øloplevelser på Bornholm

12/06-2020 - https://www.ale.dk/
Corona øgede den lokale støtte
European Beer Consumers’ Union har lavet en international undersøgelse, der peger på, at vi er blevet bedre til at støtte de lokale bryggerier.

11/06-2020 - http://ølogfolk.dk/
Pennylan – Funky øl

11/06-2020 - http://ølogfolk.dk/
Svaneke Bryghus

11/06-2020 - http://ølogfolk.dk/
Kyllingeburger druknet i solskin
Hvordan bliver man om man drukner en kylling i solskin?  Bliver de som kyllingerne til Emil i Lønneberget, hvor de løber vaklende rundt?  Ikke helt. Vi bruger øllet Sunshine fra Midtfyns Bryghus og ikke kirsebærvin.  Dette har hurtigt blevet vores favoritburger  Øllet bliver sammen med den store mængde krydderier tilsat den økologiske kylling fars.  De bliver saftige og […]

09/06-2020 - http://ølogfolk.dk/
Druknet, røget grillet svineskanksandwich
En sandwich med mørt svinekød og masser af knasende svær, kan det blive bedre? Ja, faktisk! Lav lidt æblemos med brown ale, og en æbleslaw, så har du enfantastisk velsmagende ret. Ideén til svinesandwich med æble, fik jeg på en fantastisk ølbar i London. Southampton Arms havde den mest fantastiske flæskestegsandwich med æblemos. Æbler passer […]

07/06-2020 - http://maltoghumle.dk/
Amagers fadlagrede Double Black Mash serie
I fredags satte jeg mig sammen med en flok kammerater for at smage på Amagers Double Black Mash, som er en dobbeltmæsket Imperial Stout. Den har siden lanceringen været en af Danmarks absolut bedste stouts og er i år forRead More Amagers fadlagrede Double Black Mash serie

06/06-2020 - https://ousensoel.com/
Krenkerup Bryggeri Ur-Pilsner
[Reklame] Jeg har fået Ur-Pilsner fra Krenkerup tilsendt fra bryggeriet, hvilket jeg takker mange gange for, for det er kort sagt en glimrende pilsner. Mere behøver man næsten ikke sige om det, men det tror jeg alligevel, at jeg gør. Ur-Pilsner er bygget på Krenkerup efter den originale opskrift på pilsner fra Tjekkiet. Den er […]

02/06-2020 - https://www.ale.dk/
En regn af øl-udmærkelser til København
Mange lokalafdelinger har måtte vente på at kunne uddele deres Ølmærke-diplomer pga. corona. Men nu skal de danske ølsteder glædes.

27/05-2020 - http://beerbloggers.dk/
Mad med øl eller øl i mad med Thorbeers – Fish and Chips
Fish and Chips Forfatter: Thorbeers Når nu ølmayoen er lavet skal den også udnyttes. Det kunne f. eks. til en lækker Tartar sauce! Hertil hører selvfølgelig Fish and Chips.Jeg brugte Mørksej til min portion. Ingredienser: Fish:2 mørk sej/torske filetter (ca 400gr)250 ml øl, jeg brugte Maneblusser en belgisk let humlet blonde200 g hvedemelflagesaltsort peber, friskkværnet1l […] The post Mad med øl eller øl i mad med Thorbeers – Fish and Chips appeared first on Beerbloggers.dk.

27/05-2020 - http://beerbloggers.dk/
Mad med øl eller øl i mad med Thorbeers – Moules frites
Moules Frites Forfatter: Thorbeers Jeg har længe haft lyst til at lave Moules Frites. Lidt underligt, for jeg vidste faktisk ikke om jeg kunne lide det! Jeg kan godt lide at lave mad med øl og så er denne belgiske klassiker jo oplagt. Blåmusliger er i sæson lige nu (maj) og derfor også ret billige.Jeg […] The post Mad med øl eller øl i mad med Thorbeers – Moules frites appeared first on Beerbloggers.dk.

27/05-2020 - http://beerbloggers.dk/
Mad med øl eller øl i mad med Thorbeers – Ølmayonnaise
Ølmayonnaise Forfatter: Thorbeers Igennem noget tid har jeg leget med tanken om hvor vidt man ikke kunne piske en mayonnaise op med øl som syre. Først prøvede jeg med en Rodenbach Grand Cru. Tanken var at det lette balsamicopræg ville give en god syre og sødme. Rodenbach Grand Cru er ganske enkelt ikke syrlig nok! […] The post Mad med øl eller øl i mad med Thorbeers – Ølmayonnaise appeared first on Beerbloggers.dk.

25/05-2020 - http://ølogfolk.dk/
Arme ølriddere
French toast eller arme riddere på dansk er en fantastisk smagfuld morgenret. Den bliver ikke dårligere med lidt hvedeøl i mixen. Nogle mener du skal bruge en ufiltreret øl, lade den stå ude i nogle timer så gæret samles i bund. Så hælder man forsigtigt ud, så man har gæret igen, og bruger det gærede […]

25/05-2020 - https://www.ale.dk/
Ny øl giver smagen af verdens første pilsner
Sammen med forfatterne bag pilsnerbogen ‘Den nøgne øl’ har Krenkerup Bryggeri genskabt verdens første pilsner.

21/05-2020 - http://ølogfolk.dk/
TartØLetter med hvide og grønne asparges
Nå om dage har de fleste familier fået vegetarianere ind som en naturlig del. De misser ofte ud på frokostbordets glæder, som tarteletter. Det er ikke så mange opskrifter på det. Her er en som min svigerdatter mente var den bedste tartelet hun nogen sunde havde smagt. Tarteletter bliver bedre med øl. Det giver en […]

21/05-2020 - https://www.ale.dk/
12 øl på 12 dage med CraftBeerPusher
I dag begynder en at de mest langstrakte, men også ambitiøse virtuelle ølsmagninger.

20/05-2020 - http://beerbloggers.dk/
Ghost Brewing – Purple Moon Bourbon Whiskey Barrel Aged 2017
Ghost Brewing – Purple Moon Bourbon Whiskey Barrel Aged 2017 GÆSTEINDLÆG: Dette er et gæsteindlæg af ølbloggeren Rookiebeers om smagning af en vintageøl. Rookiebeers er en blog, som blandt andet har fokus på øl fra danske og udenlandske mikro- og craftbryggerier. Øltype: Imperial StoutAlkohol: 11,2% vol. (37,5 cl. flaske)Forhandler: Ghost Brewing, udsolgt.Bedømmelse: 5,00 ud af […] The post Ghost Brewing – Purple Moon Bourbon Whiskey Barrel Aged 2017 appeared first on Beerbloggers.dk.

20/05-2020 - https://www.ale.dk/
Rekordmange nye øl tappes på dåse
De danske bryggerier tapper næsten hver femte nye øl på dåse. Til gengæld har corona-krisen medført fuldt stop for fadøl.

19/05-2020 - https://www.ale.dk/
Ny dansk webshop med fokus på dåseøl
I dag åbner ølimportøren One Pint en webshop, der er dedikeret til salg af Craft Beer på dåse.

18/05-2020 - http://ølogfolk.dk/
Bornholmske æg
Jeg husker godt den første gang jeg og min hustru smagte Scotch Eggs.  Vi var i London på det fantastiske Broadway Market, og, vi skulle have lidt snacks.   Vi blev anbefalet et af disse æg.  Altså et æg, omsvøbt i en kødfars, som efterfølgende paneres og frituresteges.  Ydersiden er sprød og når du skærer det […]

18/05-2020 - http://ølogfolk.dk/
Vegetarisk ølgrøntsagsfond á la Kylling
Øl kan gøre under I fonde. De giver en ekstra dybde og smag.  Jeg bruger det i kødfonde med stort hæld. Det vil passe endnu bedre for grøntsagsfonde, da de mangler en smagsgiver i benene fra kødet.  Øllet vil kunne give en ny anden dimension.  Pas på hvilken øl du bruger.  IPAs er for bitre […]

16/05-2020 - https://www.ale.dk/
Fællesskål skød billetsalg til Ølfestival 2021 i gang
Danske Ølentusiaster afholdt lørdag d. 16. maj kl. 16 en fællesskål for Ølfestival 2020, og benyttede lejligheden til starte billetsalget for næste års festival.

14/05-2020 - http://beerbloggers.dk/
På besøg i Wordenskjolds Ølklub
På besøg i Wordenskjolds Ølklub GÆSTEINDLÆG: Dette er et gæsteindlæg af ølbloggeren Bare God Smag (Kasper Mundt-Nielsen) omhandlende en virtuel ølsmagning med Wordenskjolds Ølklub. Bare God Smag er en blog, som blandt andet har fokus på øl fra danske og udenlandske mikro- og craftbryggerier. [Inviteret:] Når man ikke kan mødes fysisk ansigt til ansigt, har […] The post På besøg i Wordenskjolds Ølklub appeared first on Beerbloggers.dk.

14/05-2020 - https://durst.nu/
Tuborg Classic er ikke en pilsner
Som pilsner ekspert er det ok at være en pedant, ikke? Pille løs i stort og småt. Være træls. På tværs. Tæt på ulidelig. Det er vel nærmest forventeligt, når man har skrevet en grundbog om pilsner, “Den nøgne øl” … Continue reading →

14/05-2020 - https://www.ale.dk/
Deltag i vores fællesskål
Læs her, hvordan du deltager i lørdagens fællesskål for Danske Ølentusiasters Ølfestival 2020, der som så meget andet er blevet aflyst på grund af corona.

13/05-2020 - http://beerbloggers.dk/
Svinekæber i røgøl, shortcut til brun barbecue
Forfatter: Hopdaddy Er du til svin, røg og øl? Så er det her opskriften for dig. Det her er den ultimative fusion mellem det klassiske brune køkken og røget barbecue. Det her er velkendt brun comfort food med et hardcore twist af røget barbecue. Alt sammen så velsmagende og rørende enkelt, at alle kan være […] The post Svinekæber i røgøl, shortcut til brun barbecue appeared first on Beerbloggers.dk.

13/05-2020 - http://ølogfolk.dk/
Spaghetti bØLognese
Jeg husker i 1969 da jeg var 4 år og jeg hørte om Spaghetti for første gang. Min ven Stig fik Spaghetti Bolognese på lørdager. Han fortalte i detaljer om hvor fantastisk det smagte. Er det ikke utroligt – men pasta var ikke en del af vores mad her oppe i nord på den tiden. […]

12/05-2020 - http://ølogfolk.dk/
Côte du Boeuf med Ølsticks
Kongen af bøf – Côte du Beouf. Wow jeg blev overrasket første gang jeg smagte på den. Den smeltet simpelten på tungen. Fantastisk! Grunden er at det er en ribeye som sidder tæt på skulderen. Da er den dejlig marmoreret Den kan jo serveres nydes som en bøf med den sauce og tilbehør du måtte […]

10/05-2020 - https://ousensoel.com/
Video: Amager Bryghus Curly Bill Brocius
Jeg har endnu engang forsøgt mig med en engelsk video, og jeg tror da egentlig, at det gik sådan nogenlunde.

10/05-2020 - http://maltoghumle.dk/
Er Belgien på vej mod en ny æra?
Alt er selvfølgelig oppe i luften på grund af COVID-19, men der er bestemt også tendenser i ølverdenen, som formentlig stadig er gældende efter alt åbner op igen. Et af dem er et overraskende comeback til toppen af proppen forRead More Er Belgien på vej mod en ny æra?

10/05-2020 - http://beerbloggers.dk/
BeerButler virtuel ølsmagning
Virtuel ølsmagning med BeerButler og Carsten Berthelsen GÆSTEINDLÆG: Dette er et gæsteindlæg af ølbloggeren Ugens Øl omhandlende den virtuelle ølsmagning fra BeerButler med 12 danske bryggerier og Carsten Berthelsen som vært. Ugens Øl er en ølblog, som har fokus på dansk øl fra mikro- og craftbryggerier. Af en venlig fragtmand – som viste sig at […] The post BeerButler virtuel ølsmagning appeared first on Beerbloggers.dk.

09/05-2020 - http://beerbloggers.dk/
BeerButler virtuel ølsmagning
Virtuel ølsmagning med BeerButler og Carsten Berthelsen GÆSTEINDLÆG: Dette er et gæsteindlæg af ølbloggeren Ugens Øl omhandlende den virtuelle ølsmagning fra BeerButler med 12 danske bryggerier og Carsten Berthelsen som vært. Ugens Øl er en ølblog, som har fokus på dansk øl fra mikro- og craftbryggerier. Af en venlig fragtmand – som viste sig at […] The post BeerButler virtuel ølsmagning appeared first on Beerbloggers.dk.

09/05-2020 - http://beerbloggers.dk/
4x Amager Bryghus Double Black Mash
Tyvstart på Amager Bryghus Double Black Mash GÆSTEINDLÆG: Dette er et gæsteindlæg af Kenneth Ditmar Hansen om de 4 nye Double Black Mash fra Amager Bryghus. Kenneth er hjemmebrygger med brandet Ølstykke Bryghus og står bag flere ølgrupper på Facebook – bl.a. Danske Øl Folk, Special Øl Køb/Salg/Bytte og Alverdens Øl barer. Dette er en […] The post 4x Amager Bryghus Double Black Mash appeared first on Beerbloggers.dk.

06/05-2020 - https://ousensoel.com/
Anmeldelse: Ugly Duck La Frontera
[Reklame]For lidt tid siden rakte @uglyduckbrew ud, og spurgte om jeg havde lyst til at smage på deres nye grisette La Frontera. Det havde jeg naturligvis, hvilket naturligvis medfører et lille skriv. Grisette er i nær familie med saison, som jo er landarbejdernes øl, mens grisette er minearbejdernes og som regel er den også lidt […]

06/05-2020 - http://ølogfolk.dk/
Chili øldog
Grillede pølser også kaldt hotdogs er en sommerfavorit. I USA putter de noget fantastisk på pølsen- nemlig chili! Hver by har sin egen opskrift. Denne er en østkyst version. Dette er chili nok for 16-20 pølser. Du kan tilpasse mængden – eller du kan gemme for at spise som almindelig chili. Du kan lave en […]

06/05-2020 - https://www.ale.dk/
Mange festivaler flytter til efteråret
Alle arrangementer er indtil videre aflyst til og med august. Til gengæld kan vi se frem til en meget travl oktober måned.

05/05-2020 - http://ølogfolk.dk/
Kålrabibøf med Porterløgsovs og spejlæg
Kålrabi er Danmarks mest undervurderede rodfrugt. I Norge og Sverige er den meget populær, men i Danmark har det været dyrefoder. Da jeg fandt kålrabi i mit lokale supermarked, måtte jeg bare købe, og wupti her er min første vegetarret! Har næsten blevet ølvegetar! Kålrabi er smagfuld og har en række næringsstoffer- I min barndom […]

05/05-2020 - https://www.ale.dk/
Den svære men nødvendige beslutning
Leder i ØLentusiasteN nr. 115 om aflysning af generalforsamling og Ølfestival

04/05-2020 - http://ølogfolk.dk/
Sticky BBQ Beef short ribs
Jeg har tidligere lagt op en opskrift på okse spareribs, såkaldte short ribs. Hvad med at lave en som er lidt sticky – altså karamelliseret? Sådan tænkt – sådant gjort! Her laver vi en BBQ sauce af safterne, som vi så hælder over kødet. Saucen er fantastisk og kødet bliver velsmagende. I saucen brugte jeg […]

04/05-2020 - https://rocketbrewing.dk/
Øl er sundere end de fleste tror
Der er mange sundhedsmæssige fordele ved at drikke øl, og det kan dermed være en del af en sund og velafbalanceret livsstil. Øl er på mange måder lige så sundt at drikke som vin, når blot man indtager det i moderate mængder. Er man et livsglad menneske, der samtidig nyder at drikke en dejlig, koldContinue Reading "Øl er sundere end de fleste tror"

01/05-2020 - http://ølogfolk.dk/
Klassiske Fish and Chips
Da jeg startet med at undersøge hvad som er den autentiske klassiske britisk Fish & Chips, fandt jeg hurtigt ud at det findes lige mange synspunkt om Fish & Chips , som det findes briter. Altså 66 millioner synspunkter. Det er måske ikke så mærkeligt, da det er nationalretten. De diskuterer hvilken fisk man skal […]

01/05-2020 - https://www.ale.dk/
Crowdfund dig til en smagekasse
Tre bryggerier er under coronakrisen rykket tættere og har netop lanceret en crowdfunding hos COOP.

30/04-2020 - http://ølogfolk.dk/
Friterede ØLFRITTER
Jeg har tidligere lavet fantastiske bagte ølfritter. Denne gang gør vi det i frituren. Du skal sætte af lidt tid, da for at trække stivelse ud af kartoflerne skal de ligge i øl i 1-1,5 time. Siden koger jeg dem, for så at putte dem i frituren 2 gange – så du kan godt se […]

29/04-2020 - http://ølogfolk.dk/
IPA Marinerede saltstegte sild
Dette er en videreudvikling af den populære opskrift Saltestegte sild fra Bornholm. Det er måske min favoritsilderet. Saltede fisk skal udvandes, men jeg har i det seneste haft stort hæld med at i stedet udølle den saltede fisk. Hvorfor ikke gøre det med den saltstegte sild? Jeg finder frem en god IPA fra ølskabet og […]

27/04-2020 - http://beerbloggers.dk/
Øl og sport – Interview med Mikkel Bjergsø
Øl og sport – er det en kombination der giver mening. Mikkel Bjergsø, grundlægger og ejer af Mikkeller, har en mening om det. Hør den i det interview Niels Kristian – A Word On Beers – lavede med Mikkel efter at han og Søren Runge havde cyklet fra København til Skagen. Cykelturen til Skagen var […] The post Øl og sport – Interview med Mikkel Bjergsø appeared first on Beerbloggers.dk.

26/04-2020 - http://beerbloggers.dk/
Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning 2
Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning 2 I går, den 25. april, blev Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning 2 afholdt. Royal Unibrew var selvfølgelig igen arrangøren bag. Et meget professionelt arrangement, hvor øllets glæder rykker ud i 2.000 danske hjem. Et skønt arrangement, hvis du spørger mig! Og ja, så er der selvfølgelig nogle ølnørder, der har aversioner […] The post Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning 2 appeared first on Beerbloggers.dk.

24/04-2020 - https://www.ale.dk/
ØLentusiasteN nr. 115 er på vej til jer
2.115 nye øl i 2019, Danmarks bedste ølsteder ifølge Ratebeer, Ølfestivalen er klar...til næste år. Læs, hvad du kan glæde dig til, her.

23/04-2020 - https://brygklubben.dk/
En øl-vals fra Wien – Vienna Lager
En vals skal være elegant og glide henover gulvet, så vidt en total ukyndig, som mig har forstået det. Ligeledes med øl, en elegant øl skal glide ned i glasset, se flot ud og være klar med fint skum, have en afstemt, balanceret og elegant aroma og ikke mindst være en nydelse som oplevelse, så man får lyst til en dans og en tår mere. Vienna Lager eller Wiener-øl, som den også kaldes, er efter ... Læs mereEn øl-vals fra Wien – Vienna Lager Indlægget En øl-vals fra Wien – Vienna Lager blev først udgivet på Brygklubben.

23/04-2020 - http://beerbloggers.dk/
Historien om Alefarm Brewing Co.
Historien om Alefarm Brewing Co. Dette er historien om, hvordan bryggeriet Alefarm Brewing Co. opstod i Køge tilbage i 2015. Hurtigt gik de fra en fiks ide til en anerkendt brand i hele verden. Men først går historien lidt længere tilbage. You’ve got mail Tilbage i efteråret 2014 tikkede en skelsættende e-mail nemlig ind hos […] The post Historien om Alefarm Brewing Co. appeared first on Beerbloggers.dk.

22/04-2020 - http://ølogfolk.dk/
Hush Puppies med Ale
Kender du det? Du ved ikke helt om du skal prøve det eller ikke. Dybstegt majs og hvedemel – kan det være godt? Jeg havde læst så meget positivt om disse Hush Puppies så jeg foreslog til min hustru at vi skulle inkludere de ind i et USA tema da vi skulle have gæster. Hun […]

21/04-2020 - http://ølogfolk.dk/
Beef BBQ Short RIBS
Spare ribs er godt og altid en hit på grillen. Det er vanlig at få de fra svin, men efter at kommet over flere opskrifter med okse ribs, så tænkte jeg hvorfor ikke? Jeg ringet til slagteren og han havde selvfølgelig tværreb på lager. Da jeg kom for at hente de, troede jeg næsten jeg […]

19/04-2020 - http://beerbloggers.dk/
Amager Bryghus American Outlaws
Amager Bryghus American Outlaws GÆSTEINDLÆG: Dette er et gæsteindlæg af The Danish Beer Blogger om de 4 nye Amager Bryghus American Outlaws. Dette er en anmeldelse af den nye ølserie med American Outlaws fra Amager Bryghus. Serien udkom lige på bagkant af, at Mette Frederiksen havde beordret alle beværtninger lukket pga. Covid-19. Dårlig timing må […] The post Amager Bryghus American Outlaws appeared first on Beerbloggers.dk.

17/04-2020 - http://beerbloggers.dk/
Thisted Bryghus Limfjordsportere
4x Thisted Bryghus Limfjordsporter GÆSTEINDLÆG: Dette er et gæsteindlæg af Kenneth Ditmar Hansen om de 3 nye Limfjordsporter. Kenneth er hjemmebrygger med brandet Ølstykke Bryghus og står bag flere ølgrupper på Facebook – bl.a. Danske Øl Folk og Special Øl Køb/Salg/Bytte. Dette er en anmeldelse af Brygmesterens Limfjordsportere. Thisted Bryghus har nemlig sendt en ny, […] The post Thisted Bryghus Limfjordsportere appeared first on Beerbloggers.dk.

16/04-2020 - http://beerbloggers.dk/
#OrdetErJeres – Brew42
Det er tid til endnu et bryggeri-interview. Dette i forlængelse af det fokus jeg (red. Danish Beer Bastard) har kørt i ugens løb på Brew42. Brew42 drives til dagligt af Jacob Fink, selvlært brygger og ølentisiast. Han startede sit deltidsprojekt i 2017 i Lisbjerh udenfor Århus. Han brygger dels sin egen øl, men har også […] The post #OrdetErJeres – Brew42 appeared first on Beerbloggers.dk.

16/04-2020 - https://www.ale.dk/
Kongelig fejring med 2000 bryg
Aarhus Bryghus markerer i dag sit bryg nr. 2000 ved at lave en Celebration Brew til ære for Dronning Margrethe på hendes runde fødselsdag.

15/04-2020 - http://beerbloggers.dk/
#OrdetErJeres – Old Hat Brewing Co.
Mens vi håber på at kommende oplukningsplaner involverer vores lokale ølbarer og restauranter i et eller andet omfang, ruller interviewserien med de mange udfordrede bryggerier, ølbarer og ølbutikkere videre. I dag er vi nået til Old Hat Brewing Co., et lille, forholdsvis nyåbnet “gipsy brewery”, som jeg første gang mødte i “upcoming”-zonen på Danske Ølentusiasters […] The post #OrdetErJeres – Old Hat Brewing Co. appeared first on Beerbloggers.dk.

15/04-2020 - http://ølogfolk.dk/
Øl Solæg fra Sønderjylland
Solæg er det mest undervurderede ret i Danmark. Det er sønderjyllands gave til ølfolket. Det er den bedste ølsnack du kan få. Det er mange som får lidt bange anelser når de får se retten.  Specielt den grønne æggeblomme virker ikke helt appetitligt på alle og enhver.  Men som med alt andet her i livet […]

15/04-2020 - http://ølogfolk.dk/
SKIDNE ØLÆG FRA LANGELAND OG STRYNØ
Fra Langeland og Strynø kommer denne egnsret som vi har videreudviklet med øl. Vi har ny skidne æg med øl – altså ølæg. På Langeland kaldes de skidtæg I udgangspunktet var det en aftensmadret, men er nu mere en frokostret – specielt på påskelørdag. Den er nem og hurtig lave. Denne gang havde jeg ikke […]

14/04-2020 - http://ølogfolk.dk/
VARMøget ørredMOUSSE med ølgele
Ørred er lidt den glemte fisk i laksefamilien – alle skal have laks. Jeg synes personlig at ørred er bedre.  Nogle af mine bedste oplevelser med fisk har været ørred. Jeg skulle lave en forret og tænkte på at det var på tide med lidt ørred igen.  Det blev en instant hit her i familien.  […]

14/04-2020 - http://ølogfolk.dk/
Chili KLaus Ghost øl solæg
Kan man forbedre verdens bedste ølsnacks – solæg?  Jeg har allerede erstattet vandlagen med øllage.  Vil man få lidt mere bid i ægget om man bruger en Chiliøl?  Det må prøves!  Jeg bruger en sponseret Chili Klaus Ghost fra Midtfyns Bryghus.  Du kan bruge alle gyldne, brown eller belgiske ale til øllage. For at få […]

14/04-2020 - http://ølogfolk.dk/
Sunshine øl solæg
Solæg er de bedste ølsnacks – se min originale post om øl solæg.   Jeg eksperimenterer med flere forskellige øl til min øllage.  Her bruger jeg måske den mest åbenbare: Sunshine fra Midtfyns Bryghus (sponseret).  Skal det ikke lidt solskin ind i et solæg?  Udover dette egner denne øl godt i en øllage.  Du kan selvfølgelig […]

14/04-2020 - http://beerbloggers.dk/
#OrdetErJeres – SKAAL Ølbar
Kultorvet i centrum København K kun 100 meter fra Nørreport Station danner ramme for en af Danmarks største ølbarer – nemlig ølbaren SKAAL. Med sine 48 ølhaner, endnu flere flaske- og dåseøl samt eget køkken, ville SKAAL normalvis summe af liv i disse smukke forårsdage. Men Covid-19 har sat en stopper for det. Vi har […] The post #OrdetErJeres – SKAAL Ølbar appeared first on Beerbloggers.dk.

13/04-2020 - http://beerbloggers.dk/
#OrdetErJeres – Fanø Bryghus
“Sidste bryghus inden England” står der på muren ud til vejen på Fanø Bryghus. Det kan godt være, at Fanø Bryghus ligger langt mod vest på en ø ude i Vadehavet, men det forhindrer ikke, at der siden 2009 er blevet brygget en lang række spændende øl på stedet. I en årrække fik både EvilTwin […] The post #OrdetErJeres – Fanø Bryghus appeared first on Beerbloggers.dk.

12/04-2020 - http://beerbloggers.dk/
#OrdetErJeres – Slowburn Brewing Co-op
Ligesom med dagene i denne tid, har vi så småt mistet overblikket over antallet af interviews, der er rullet ind over vores blog den seneste tid. Men meget tyder på at interessen for de små bryggeriers og ølbarers overlevelse er stærk blandt forbrugere og ølelskere. I dag skal vi til Hvidovre, som den seneste tid […] The post #OrdetErJeres – Slowburn Brewing Co-op appeared first on Beerbloggers.dk.

12/04-2020 - http://beerbloggers.dk/
Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning
Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning I fredags, den 10. april, deltog jeg i det, som 12 danske bryggerier sammen med Royal Unibrew og Craft Makers Collective på forhånd havde døbt Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning. “Danmarks Største”…. Personligt har jeg det altid lidt svært med pompøse navne, når de gives på forkant af en begivenhed. Altså før […] The post Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning appeared first on Beerbloggers.dk.

11/04-2020 - http://beertalk.dk/
Evil Twin Grand Cru og Grand Cru Cuvée
Evil Twin Grand Cru er en interessant øl. Det er en fadlagret 12,5% stærk sag som er et blend af imperial stout og barleywine, Den er lagret på bourbon-fade og den særlige version Cuvée er efterfølgende også lagret på Marsalafad. Det er to dejlige øl, hvor jeg faktisk foretrækker den “almindelige” Grand Cru. At blande … Læs mere Evil Twin Grand Cru og Grand Cru Cuvée Indlægget Evil Twin Grand Cru og Grand Cru Cuvée blev først udgivet på Beertalk.dk.

11/04-2020 - http://beerbloggers.dk/
#OrdetErJeres – Erlings Jazz- og Ølbar
På Nørreport 8 i Aarhus ligger det hyggelige ølsted Erlings Jazz- og Ølbar. Jeres udsendte har flere gang været forbi dette dejlige sted for at drikke gode øl i hyggelige rammer. Stemningen er altid behagelig og afslappet og folk kommer for at nyde gode øl i godt selskab – nogle kommer også blot for at købe øl med […] The post #OrdetErJeres – Erlings Jazz- og Ølbar appeared first on Beerbloggers.dk.

10/04-2020 - http://beerbloggers.dk/
#OrdetErJeres – Thyras Bryg
Denne serie interviews er gået hen og blevet ekstra relevant i forlængelse af den fortsatte samfundsnedlukning og den situation bryggerierne befinder sig i sammen med restaurations- og eventbranchen. Vi fortsætter derfor vores fokus på hvordan både større og mindre bryggerier, barer og distributører klarer sig igennem krisen. I dag er turen kommet til det lille […] The post #OrdetErJeres – Thyras Bryg appeared first on Beerbloggers.dk.

10/04-2020 - https://durst.nu/
Pilsnere uden krop
Nye pilsnere fra To Øl, Slowburn og Gamma beviser to ting:  1. At pilsneren er på vej til at blive rehabiliteret af de mange nye, gode bryggerier.  2. At kunsten at brygge pilsner måske er den sværeste. Jeg har den … Continue reading →

09/04-2020 - http://ølogfolk.dk/
M.G. Petersens familiehave

09/04-2020 - http://beerbloggers.dk/
#OrdetErJeres – Haandpluk Kaffebar og Delikatesse/ 3 Crates Brewing
Så blev det dagen hvor Thy og Klitmøller skulle være med og den hyggelige lille bar/cafe/delikatesse/ølbutik udsættes for spørgsmålene i #OrdetErJeres. Dagens svar kommer fra Lars Pedersen der er indehaver af både Haandpluk og microbryggeriet 3 Crates Brewing. Fokus i interviewserien er dansk øl og håbet om at fortælle en positiv historie midt i en ellers trang […] The post #OrdetErJeres – Haandpluk Kaffebar og Delikatesse/ 3 Crates Brewing appeared first on Beerbloggers.dk.

08/04-2020 - http://ølogfolk.dk/
En dag i øllets tegn i Boston

08/04-2020 - http://beerbloggers.dk/
#OrdetErJeres – Penyllan Brewing
Bornholm, Penyllan Brewery og Jessica Andersen får i dag ordet i interviewserien #OrdetErJeres. Interviewseriens fokus er dansk øl og håbet om at fortælle en positiv historie midt i en ellers udfordrende tid, hvor kampen for overlevelse er åbenbar hos de fleste danske bryggerier, barer og ølbutikker. Interviewene er en del af #CraftBeerAid2020 som vi hos BeerBloggersDK taget […] The post #OrdetErJeres – Penyllan Brewing appeared first on Beerbloggers.dk.

07/04-2020 - https://durst.nu/
Påsken har fortjent bedre øl
Påskeøllen Salvator er den måske mest betydningsfulde udenlandske øl på det danske marked nogensinde.  Salvator fra Paulaner bryggeriet i München er faderen til den danske tradition for både påskeøl og juleøl. Gid, at den altid velsmagende dobbelt bock Salvator på … Continue reading →

06/04-2020 - http://beertalk.dk/
Amager Cullen Baker – American Outlaws
Amager Cullen Baker er en whisky fadlagret double mash barleywine brygget på Amager Bryghus i samarbejde med Interboro Spirits and Ales. Det er en særdeles potent øl. Den er gæret med en gær der er særlig alkohol-tolerant og med enzymer der populært sagt hjælper gæren med arbejdet, er det blevet en øl på 17,1%. Denne … Læs mere Amager Cullen Baker – American Outlaws Indlægget Amager Cullen Baker – American Outlaws blev først udgivet på Beertalk.dk.

06/04-2020 - https://durst.nu/
Guide til påskeøl
Avisen.dk (ca. en mio. ugentlige læsere) anmelder i dag med min ydmyge hjælp påskeøl. Jeg udvalgte 10 af de mest tilgængelige bryg, fra 10 medlemmer af Bryggeriforeningen. Kvaliteten er som altid med påskeøl sådan lidt so-so. Den højste karakter var … Continue reading →

06/04-2020 - http://ølogfolk.dk/
Langtidsstegt Lammekølle med øl, løg, karTfofler og friske urter
Lam og påske er vel mere eller mindre synonymer – og lam er er mit favoritkød.  Derfor prøver jeg mange måder at lave lammekøllen på.  Denne gang valgte jeg at langtidsstegt version, steget på en seng af forskellige løg og kartofler.  Alle krydderurter jeg har i køkkenhaven er hakket og rubbet godt ind i kødet. […]

06/04-2020 - https://www.ale.dk/
DØE aflyser Ølfestival 2020
Danske Ølentusiasters Ølfestival 2020 er aflyst på grund af corona. Det har ikke været muligt at udskyde festivalen til senere på året.

04/04-2020 - http://beertalk.dk/
Spareribs uden ben – Mad til øl
Sidst jeg lavede pulled pork slog det mig at nakkefiletens kvaliteter også kunne bruges på en anden måde. Spareribs uden ben hvor man slipper for at spise med fingrene, og ikke skal rense tænder bagefter? Nakkefilet er jo jævnligt på tilbud, og det var en nem løsning på lækker comfort food. Jeg skar nakkefilet i … Læs mere Spareribs uden ben – Mad til øl Indlægget Spareribs uden ben – Mad til øl blev først udgivet på Beertalk.dk.

03/04-2020 - http://ølogfolk.dk/
Sam Adams Brewery Taproom – 5 ØMFer

02/04-2020 - https://brygklubben.dk/
Malt – rygraden i dit øl
Selvom humlen ofte stjæler overskrifterne, især i disse IPA tider, skal vi ikke glemme en vigtig ingrediens i din øl og det vi som håndbryggere bruger mest af, nemlig den vigtige malt, der udgør rygraden i dit øl. Det mest fantastiske er jo, at vi i dag som håndbryggere kan indkøbe stort set hver eneste tænkelig malt type via brygbutikkerne og webshops. Så nemt havde håndbryg pionererne det ikke i 90erne, hvor der hverken var ... Læs mereMalt – rygraden i dit øl Indlægget Malt – rygraden i dit øl blev først udgivet på Brygklubben.

02/04-2020 - https://www.ale.dk/
Status på Ølfestival 2020
Vi får i disse dage mange spørgsmål om Ølfestival 2020, og vi håber her at kunne give jer en opdatering.

01/04-2020 - http://beertalk.dk/
Fanø Demagogue – fadlagret quadrupel
Fanø Bryghus har brygget en quadrupel som har fået lov at modne et år på Brunello rødvinsfade. Fanø Demagogue er på 10,4%, og så er der egentlig ikke rigtig mere information på etiketten. Demagog er jo et fint ord for populist, og den interessante tegning på etiketten inkluderer da også en orange mand med stort … Læs mere Fanø Demagogue – fadlagret quadrupel Indlægget Fanø Demagogue – fadlagret quadrupel blev først udgivet på Beertalk.dk.

30/03-2020 - http://beertalk.dk/
Amager Bryghus Tiburcio Vasquez – American Outlaws
Blandt de seneste spændende nyheder fra Amager Bryghus er den Jack Daniels-fadlagrede stout Tiburcio Vasquez. Amager har samlet den seneste omgang fadlagrede øl under temaet American Outlaws. Der er tale om fire ret forskellige øl, der er lagret på forskellige fade. Som noget ganske nyt for Amager Bryghus, er øllet tappet på 75 cl flasker. … Læs mere Amager Bryghus Tiburcio Vasquez – American Outlaws Indlægget Amager Bryghus Tiburcio Vasquez – American Outlaws blev først udgivet på Beertalk.dk.

30/03-2020 - https://brygklubben.dk/
Undgå brygfejl i dit øl
En tår håndbryg er bedre end tårer over dit håndbryg, det tror jeg, at alle vi håndbryggere kan være enige om. Der findes i vores kredse et udtryk der siger, at når en håndbrygger påstår, at han/hun aldrig har måtte hælde et mislykket bryg ud, så lyver vedkommende. Selv har jeg været ude for det to gange ud af rigtig mange bryg. Den første gang fandt jeg aldrig ud af præcist hvorfor og det var ... Læs mereUndgå brygfejl i dit øl Indlægget Undgå brygfejl i dit øl blev først udgivet på Brygklubben.

28/03-2020 - https://raabryg.dk/
Brygning af øl med porse
Hvis du gerne vil brygge øl med lokale nordiske råvarer, der supplerer – eller måske helt erstatter – humlen, er porse et godt valg. Læs her, hvordan du brygger din egen øl med porse. Når man vil brygge øl med andre smagsgivere end humle, er porse et oplagt valg. Bladene fra den lille busk, der […] Indlægget Brygning af øl med porse blev vist første gang den RAABRYG.

26/03-2020 - https://durst.nu/
Passion fra Harboe
Det er svært at forestille sig et dansk bryggeri, som er mere i bad standing blandt ølelskere end Harboe, familiebryggeriet fra Skelskør. Nu relancerer Harboe deres brand GourmetBryggeriet, som de opkøbte i 2009.  Med i købet snuppede Harboe også det … Continue reading →

26/03-2020 - http://beertalk.dk/
Afslutning: Årets Påskebryg 2020
Foråret er godt i gang og påsken nærmer sig. Selv om danskernes påske bliver ret speciel i år 2020, så kan der stadig drikkes øl. Bryggeriforeningen har sendt Beertalk 30 forskellige påskebryg og forårsbryg til anmeldelse. De blev delt op i tre grupper som skal smages. Først de undergærede typer, de klassiske danske påskebryg. Derefter … Læs mere Afslutning: Årets Påskebryg 2020 Indlægget Afslutning: Årets Påskebryg 2020 blev først udgivet på Beertalk.dk.

26/03-2020 - http://ølogfolk.dk/
Slotskælderen hos Gitte KIK – 6 ømf’er
Maden på Slotskælderen er fantastisk. Alt er hjemmelavet og velsmagende. Det er heller ikke unødvendige grønne pyntekvaster eller appelsinskiver her og der.

26/03-2020 - https://www.ale.dk/
12 bryggerier samles om Danmarks største virtuelle ølsmagning
Langfredag kan vi alle sætte os til rette foran skærmen og smage 12 øl i hinandens fravær

25/03-2020 - http://ølogfolk.dk/
STAUNINGS ølkogte syltede sild
STAUNINGS ølkogte syltede sild Den mest fantastiske sild. RegionDansk, Jul, Påske Antal personer10 personer Forberedelses tid10 minutter Tilberedningstid15 minutter Ventetid2 døgn Ingredienser 10stk Sildefileter(se noter over) 2flasker ølGammel Københavner fra Nørrebro Bryghus 0,3l vand 3dl Lagereddike 1/2kg Sukker 2stk Rødløgskåret i halve 2stk hvidløgbrug hele fed 2tsk hel peber 2tsk hel rosenpeber 1lille bundt dildmeget […]

24/03-2020 - http://beertalk.dk/
Dag 3: Årets Påskebryg 2020
Først tog jeg de undergærede øl der burde være de klassiske danske påskebryg. Derefter kom de overvejende humlede forårsbryg. I denne tredje og sidste del er det rodekassen med diverse påske- og forårsbryg af andre typer. Indslev Påskehvede (6,0%) En tåget gylden øl, der bedst betegnes som en stærk hefeweizen. Duften er maltet og krydret … Læs mere Dag 3: Årets Påskebryg 2020 Indlægget Dag 3: Årets Påskebryg 2020 blev først udgivet på Beertalk.dk.

22/03-2020 - http://beertalk.dk/
Dag 2: Årets Påskebryg 2020
Afsnit et i denne serie handlede om de undergærede, klassiske påskebryg. Nogle af bock-type, andre af en mildere, uspecificeret guldølstype. I dette afsnit handler det om Forårsbryg og pale ales. Forårsbryg er et navn der er opfundet for at udvide sæsonen, og er samtidig også en lidt anden genre. Hvor påskebryggen er rettet mod spisebordet, … Læs mere Dag 2: Årets Påskebryg 2020 Indlægget Dag 2: Årets Påskebryg 2020 blev først udgivet på Beertalk.dk.

22/03-2020 - http://maltoghumle.dk/
Et Ølunivers i skyggen af Corona
Lige da hele COVID-19 pandemiens effekt på det danske samfund var i sin spæde start var der i Vejle endnu en gang inviteret til ølfestivalen Øluniverset i Bygningen. Festivalen løb af stablen, da den ikke oversteg 1000 samtidige deltagere ogRead More Et Ølunivers i skyggen af Corona

20/03-2020 - http://beertalk.dk/
Dag 1: Årets Påskebryg 2020
Bryggeriforeningen har sendt Beertalk 30 forskellige påskebryg og forårsbryg som jeg kan skrive om. Jeg har løseligt delt dem i tre grupper som skal smages. I dag er det undergærede typer, de klassiske danske påskebryg. I morgen kommer pale ales og IPA, de typiske forårsbryg. Og i tredje hold er der alt det andet: Saison, … Læs mere Dag 1: Årets Påskebryg 2020 Indlægget Dag 1: Årets Påskebryg 2020 blev først udgivet på Beertalk.dk.

20/03-2020 - https://www.ale.dk/
Bryggerier hjælper dig til godt øl trods krisen
Online-ølsmagning, takeaway-beer, drive-in salg og dørtrinsleveringer er nogle af de mange kreative tiltag, som de danske bryggerier har hittet på som følge af det økonomiske pres, coronakrisen medfører.

17/03-2020 - https://ousensoel.com/
Kort til øl under Corona- krisen
Jeg har lavet et kort over ølsteder over hele landet, der enten har åbent for salg til take away eller som tilbyder levering af øl. Det er både barer, bottle shops og bryggerier. Nogle af stederne dækker flere af kategorierne, så selv om om de evt. står anført som bryggeri, så kan de også have […]

17/03-2020 - http://beertalk.dk/
En blandet syver fra Buxton
Sidst vi mødtes i Ratebeer Odense-gruppen og smagte øl var der blandt andet nogle Buxton på bordet. Buxton ligger ret tæt på Manchester, og Mads havde lige været i Manchester og haft øl med hjem. Der var humle, et par imperial stout og en quadrupel. Niveauet var solidt, men ikke verdensklasse efter min smag. Buxton … Læs mere En blandet syver fra Buxton Indlægget En blandet syver fra Buxton blev først udgivet på Beertalk.dk.

15/03-2020 - http://beertalk.dk/
En fra kælderen – Amager The Days of Barley and Roses
Når jeg tager øl op fra kælderen, så prøver jeg jo gerne at skrive lidt ned om hvordan den nu er blevet. Amager The Days of Barley and Roses kom oprindelig på markedet i 2014, og havde allerede dengang ligget 11 måneder på et Niepoort portvinsfad. Det var ikke meningen at den skulle ligge i … Læs mere En fra kælderen – Amager The Days of Barley and Roses Indlægget En fra kælderen – Amager The Days of Barley and Roses blev først udgivet på Beertalk.dk.

15/03-2020 - https://www.ale.dk/
Festivalchef: Vi holder hovedet og øllet koldt
På nuværende tidspunkt gør vi alt for at få Ølfestivalen til at finde sted som planlagt.

13/03-2020 - https://www.ale.dk/
Generalforsamling 2020 er aflyst
Danske Ølentusiaster har set sig nødsaget til at aflyse vores generalforsamling grundet smittefare

06/03-2020 - http://ølogfolk.dk/
Morokkansk lammetagine med ale
Jeg har tidligere lavet en fantastisk velsmagende fisketagine, men er ikke det lam som er mest populært i tagine? Jeg må prøve da lam er mit favoritkød. At det skal stå at simre under låget i en tagine over en time kan vel kun være godt? Man behøver ikke en tagine for at lave retten. […]

26/02-2020 - https://ousensoel.com/
La Débauche Tanuki
Jeg prøver igen på engelsk at mene noget om en fransk øl, men ved faktisk ikke helt hvordan det går

25/02-2020 - http://ølogfolk.dk/
Frøken Fryds Ølkage – Gæsteopskrift
Frøken Fryds Ølkage Dejlig ølkage fra den anerkendte blogger Frøken Fryd RegionDansk Forberedelses tid15 minutter Tilberedningstid1 time Ingredienser 500g Hvedemel 400g brunt farin 1tsk natron 1tsk bagepulver 2tsk kanel 1tsk nellike 33cl mørk øl Instruktioner Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Hæld øllen i, og rør det hele godt sammen Kom dejen […]

25/02-2020 - https://www.ale.dk/
Dit medlemskort er blevet digitalt
Fra 1. februar 2020 sender vi ikke længere plastik-kort ud til vores medlemmer. Det er langt nemmere at se dit kort online.

22/02-2020 - https://ousensoel.com/
I udenlandsk prøver jeg at tale om halvdansk øl
Jeg har igen prøvet at finde en måde at udtrykke en umiddelbar følelse omkring øl på video. Mon det er lykkedes? Det er jo altid spændende, når man sætter møllen i klaskehøjde og måske særligt, når man gør det på udenlandsk. Mon det der udenlandske virker eller ikke? Jeg giver det i hvert fald lige […]

21/02-2020 - http://ølogfolk.dk/
Muslingesuppe med grøntsager og øl
Øl er perfekt til at tilberede muslinger i. Mange sværger til hvidvin – tror det er det eneste saliggørende for en god sovs. Jeg har haft flere besøgende som er overrasket over at det er øl jeg har brugt når de smager sovsen. Det bliver fantastisk. Brug en hvedeøl. Muslinger er ofte på tilbud i […]

21/02-2020 - https://www.ale.dk/
To nye ølsteder åbner fredag
Frederiksberg Bryghus & Destilleri og Maltfabrikkens Brewpub er navnene på to nye udskænkningssteder, der åbner i dag.

20/02-2020 - https://rocketbrewing.dk/
Smag på den gode øl
Der findes mange steder i Danmark, hvor man kan smage på den gode øl. Der findes nemlig flere forskellige steder, der brygger deres helt egen øl – og disse steder er ofte placeret i de større byer her i landet. Men der findes dog også gode muligheder i de mindre byer. Det er egentlig bareContinue Reading "Smag på den gode øl"

19/02-2020 - http://maltoghumle.dk/
Der sker noget godt ovre vestpå
For lidt tid siden læste jeg om et nystartet bryggeri nord for Esbjerg, der hedder West Brew. Ofte kendetegnes mindre provinsbryggerier ved, at de kan præstere en pilsner (sjældent god), en hvedeøl (hvor de aldrig helt kan bestemme sig for,Read More Der sker noget godt ovre vestpå

19/02-2020 - http://ølogfolk.dk/
Helstegt druknet kylling
Vanligvis laver jeg kylling på øldåse – beer can chicken. Men kan man drukne den? Hvad hvis man laver en øllage? Det gør jeg, når den har ligget en time fylder jeg den med citron, timiam, hvidløg og estragon og steger den Den smager fantastisk! Jeg drak en pale ale til kyllingenSe hvordan øl og […]

17/02-2020 - https://www.ale.dk/
ØLentusiasteN nr. 114 er på gaden
Tjek din postkasse for Danske Ølentusiasters medlemsblad er på gaden nu. Her er noget af det, du kan glæde dig til.

13/02-2020 - http://maltoghumle.dk/
Kampen mellem de moderne pilsnere
Jeg har tidligere smagt to af de nye (moderne) pilsnere, der er kommet fra de danske mikrobryggerier. Og nu er jeg så heldig at kunne sammenligne to igen. Slowburn Brewing Coop Octopils Octopils er en såkaldt italiensk pilsner efter forbilledetRead More Kampen mellem de moderne pilsnere

13/02-2020 - https://ousensoel.com/
Bliver 2020 the year of the lager?
Da jeg satte mig ned for at skrive dette indlæg var meningen egentlig, at det bare skulle være en forsigtig forudsigelse af året der kommer. Nu er vi halvanden måned inde i året, og der skete et eller andet med indlægget, så nu er det måske mere et af de der indlæg, hvor jeg kommer […]

13/02-2020 - https://www.ale.dk/
Godeølsteder.dk: Stedet, hvor du kan finde nye smagsoplevelser
Danske Ølentusiaster har lavet en ny hjemmeside, der skal hjælpe forbrugerne til godt øl i lokalområdet

09/02-2020 - https://durst.nu/
Phil good
The Philharmonic Dining Room i Liverpool minder os igen om, hvor vidunderligt og uundværligt et fænomen en god pub er. Som den første engelske pub er The Phil, som pubben kaldes i folkemunde, blevet fredet i klasse A – eller … Continue reading →

30/01-2020 - https://www.ale.dk/
”Naturøl” skal vække forbrugerens opmærksomhed mener Herslev Bryghus
Det handler i høj grad om viden og storytelling, når forbrugerne står mellem valget øl eller vin, og her kan begrebet "naturøl" skabe øget nysgerrighed, mener Herslev Bryghus.

26/01-2020 - https://durst.nu/
Våbenkapløbet med løst krudt
Det store våbenkapløb (med løst krudt) er i gang blandt de store såvel de små bryggerier: Hvem brygger den første alkoholfrie øl, som smager ligeså godt som en almindelig øl – eller endnu bedre. Der er næppe tvivl om, at … Continue reading →

25/01-2020 - https://durst.nu/
Biere de coupage
Biere de coupage er en særlig belgisk måde at blande øl på, altså to færdige øl. Det kommer jeg til om 30 sekunder. Kunsten at blande øl bliver en kommende trend.  Det spår jeg – og håber det.  For det … Continue reading →

25/01-2020 - https://www.ale.dk/
Stærkt regnskab skal sikre fremtiden for Thisted Bryghus
Lørdag d. 25. januar var næsten 1500 samlet til, hvad der kaldes "Den fjerde højtid" i Thy

24/01-2020 - https://www.ale.dk/
Kom til housewarming i Køge
Torsdag d. 20. februar 2020 holder Danske Ølentusiaster housewarming på vores nye adresse i Køge centrum.

23/01-2020 - https://www.ale.dk/
100 nye danske bryggerier på 10 år
De danske ølforbrugere er på 10 år blevet blevet forkælet med 100 nye bryggerier, og tallet stiger stadig.

21/01-2020 - https://www.ale.dk/
Indbydelse til generalforsamling 2020
Kom og få medbestemmelse ved Danske Ølentusiasters årlige generalforsamling lørdag d. 21. marts 2020, hvor alle medlemmer er velkommen.

18/01-2020 - http://maltoghumle.dk/
En tidlig kandidat til årets øl
Forleden var jeg forbi Kvickly Middelfart og handle lidt øl. Her var jeg glad for at finde ny-klassiske Berliner Weisse fra Berlin-bryggeriet Schneeeule. Modsat de fleste moderne bryggere af Berliner Weisse så tilføjer Schneeeule Brettanymoces-gær ved flaskning for at balancereRead More En tidlig kandidat til årets øl

18/01-2020 - https://www.ale.dk/
Øl og fællessang: Måske verdens bedste job?
Er du til fadøl og fællessang, og er du ofte den, der synger højest, så har BRAW drømmejobbet til dig.

16/01-2020 - http://ølogfolk.dk/
Tordis’ ølpocherte torsk
Da jeg voksede op i forrige årtusinde fik jeg fisk hver tirsdag.  Oftest let saltet torsk med gulerødder, ærter, kartofler og brunet smør. Til minde om min mor som gik bort juleaften har opgraderet denne ret i hendes ånd.Vi talte om retten, da jeg sagde jeg ville have med den i min kommende bog med […]

15/01-2020 - https://durst.nu/
Tendenser for dansk øl i 2020
Hvis jeg skal blive superglad som øldrikker i år, bliver 2020 et comeback for lagerøllet, især den raffinerede drik pilsner i al dens righoldige variation. Ingen skal tage mit håb og min kampgejst (og min naivitet) fra mig! Jeg ved, … Continue reading →

11/01-2020 - http://maltoghumle.dk/
En game-changer indenfor alkoholfri øl
Ølmarkedet er i endnu en forandringsfase. I 2019 er salget af alkoholfri øl steget ekstremt og det er et lukrativt marked både for de store og de små spillere. Fødevarewatch har rapporteret at det samlede salg af øl mellem 0,0%Read More En game-changer indenfor alkoholfri øl

10/01-2020 - https://www.ale.dk/
DM i Blindsmagning for hold 2020
Kom til en nervepirrende eftermiddag i Lokalafdeling Amager, når DM i Blindsmagning for hold løber af stablen lørdag d. 14 marts kl. 13.

08/01-2020 - https://ousensoel.com/
Dinnerdays på Hantwerk
For andet år i træk var jeg i forbindelse med dinnerdays blevet inviteret på Hantwerk, der ligger et stenkast fra færgelejet på Århus Havn. I år var det Fru Ousen, der stod for invitationen og den slags kan man jo kun blive glad for. Hantwerk er, som mange sikkert ved, også hjemsted for Michael og […]

08/01-2020 - https://www.ale.dk/
Verdens første alkoholfrie bar
Mandag den 6. januar i det centrale London, slog BrewDog dørene op for verdens første alkoholfrie ølbar, BrewDog AF Bar.

07/01-2020 - https://www.ale.dk/
Det Fri Øl fastslår deres definition på dansk mikrobryg
Det Fri Øls definition skal øge gennemsigtigheden for forbrugerne.

24/12-2019 - https://www.ale.dk/
Guinness åbner den første bar i Kina
Kina bliver et stadig vigtigere marked for verdens største bryggerier. Nu har Guinness åbnet deres første bar i landet.

20/12-2019 - http://maltoghumle.dk/
Dejlig øltur i det nye og det gamle Prag
I begyndelsen af december var jeg så heldig at skulle til konference i Prag med arbejdet. Det betød naturligvis nogle besøg hos både det velkendte og det helt nye på den tjekkiske ølscene. Det er efterhånden en del år sidenRead More Dejlig øltur i det nye og det gamle Prag

20/12-2019 - https://www.ale.dk/
Verdens første Øl-iglo
Den første frosne Øl-iglo er kommet, hvilket giver de besøgende en chance for, at opholde sig en hel nat, og slikke på væggene af frosset øl.

17/12-2019 - https://www.ale.dk/
BrewDog's egen TV-kanal bliver nu gratis
De fleste ting som BrewDog sætter igang, bliver ofte en succes. Men deres betalings-kanal satsning, blev ikke den succes som bryggeriet havde forventet, og nu bliver TV-kanalen gratis.

14/12-2019 - http://maltoghumle.dk/
Beer Blog Awards 2019: Årets ølbutik
Det her er egentlig en ny kategori, som ikke helt er aftalt mellem de danske ølbloggere; så lige nu er den valgfri. Men jeg synes det er på plads at kåre den bedste ølbutik fysisk eller online i en verden,Read More Beer Blog Awards 2019: Årets ølbutik

14/12-2019 - https://ousensoel.com/
Beer Blog Awards 2019: Årets Indkøbssted
Jeg skal indømme, at jeg ikke havde været opmærksom på, at der i år er indført en ny pris, men det skal da ikke afholde mig fra, at kåre en vinder alligevel. Som jeg lige har set det, så er reglerne som sædvanligt åbne for egen fortolkning i forhold til fysiske butikker og webshops. Mit […]

13/12-2019 - http://maltoghumle.dk/
Beer Blog Awards 2019: Årets danske bryggeri
Modsat flere af de tidligere kåringer, så er kåringen af Årets Danske Bryggeri egentlig lidt en no-brainer. For selv om man stadig kan diskutere validiteten i, at 197 personer udvælger Årets Bryggeri for 2019 i Danske Ølentusiaster, så har deRead More Beer Blog Awards 2019: Årets danske bryggeri

13/12-2019 - https://ousensoel.com/
Beer Blog Awards 2019: Årets danske Bryggeri
Hvor jeg i et par af de andre kategorier har haft lidt svært ved at finde en vinder, så var det ikke så svært i denne kategori, for jeg har egentlig kun haft tre kandidater, som alle ville være rigtig fine vindere og jeg bevæger mig naturligvis også rundt i omegnen af min kåring fra […]

13/12-2019 - https://www.ale.dk/
Årets Danske Bryggeri 2019 i tal
Bryggeriet Åben fik hver femte stemme ved afstemingen blandt Danske Ølentusiasters medlemmer, og skifter dermed deres femte plads fra sidst år, ud med førstepladsen.

12/12-2019 - http://højtskum.blogspot.com/
Årets Ølnyhed 2019 på Højt Skummende
I dag er det tid til at kåre Årets Bedste Nye Øl. Jeg vil dog bryde rammen lidt, i det jeg vil kåre hele 4 øl til Årets Ølnyhed. Ude på det storm-omsuste Amager, er bryggerne på Amager Bryghus glade for at eksperimentere, og lader sig ofte inspirere af hvad der foregår på amerikanske bryggerier. Over-There er fadlagring af øl stort. Meget stort. Hos Founders har de f.eks over 14.000 træfade

12/12-2019 - http://maltoghumle.dk/
Beer Blog Awards 2019: Årets ølnyhed
Hele 2019 har faktisk været et helt nyt ølår for mig; ikke bare i kalenderen, men også fordi jeg er stoppet med at anmelde øl på ratebeer.com. Jeg voksede på en eller anden måde fra det, samtidig med at jegRead More Beer Blog Awards 2019: Årets ølnyhed

12/12-2019 - https://ousensoel.com/
Beer Blog Awards 2019: Årets Ølnyhed
Da jeg satte mig ved tastaturet, så var jeg egentlig ikke rigtig i tvivl om, hvilken øl jeg skulle kåre til årets ølnyhed, for selv om jeg har smagt en ordentlig bunke fremragende øl, så var der på en eller anden måde ret få, der rigtig har sat sig i hukommelsen. Der er rigtig mange, […]

11/12-2019 - http://højtskum.blogspot.com/
Årets Ølbar 2019 på Højt Skummende
I dag kårer de danske ølblogge årets bedste ølbar. Vi har en dejlig masse gode ølbarer i Danmark, og der kommer stadigt flere til. Jeg bor nær København, og ser derfor stort set kun barer her i nærheden, men nye spændende ølbarer åbner faktisk overalt i landet. I år har jeg været til åbningen af 3 nye ølbarer. Amager Bryghus har åbnet Taproom både på Nørreport og på Bryggen, og jeg var så

11/12-2019 - https://ousensoel.com/
Beer Blog Awards 2019: Årets Ølbar
Endnu engang skal vi have foretaget en kåring, og endnu engang synes jeg slet ikke, at det her er en let kategori, da jeg faktisk frygtelig sjældent er på værtshus. Det er der sikkert mange grunde til, men også en masse vaner og dårlige undskyldninger, som bunder i netop de vaner. Femten år med en […]

11/12-2019 - http://maltoghumle.dk/
Beer Blog Awards 2019: Årets ølbar
Jeg må nok erkende, at mine besøg på ølbarer ikke er så mange, som det måske har været tidligere. Faktisk har jeg svært ved at udpege en bar, som jeg har været på mere end tre gange i løbet afRead More Beer Blog Awards 2019: Årets ølbar

11/12-2019 - https://www.ale.dk/
Voldsom stigning af Svenske bryggerier
Sverige kan inden årsskiftet nå at få registreret 400 bryggerier, som vil være en tilgang på mere en 1000% på de sidste 10 år.

10/12-2019 - http://højtskum.blogspot.com/
Årets Øloplevelse 2019 på Højt Skummende
I denne uge kårer de danske ølblogge vores favoritter for 2019. I går blev Årets Bedste Udenlandske Bryggeri kåret, men da jeg mest er til danske bryggerier sprang jeg den over. I dag kårer vi Årets Bedste Øloplevelse, og selv om jeg ikke har fået skrevet meget om det her på bloggen, har jeg fået masser af gode øloplevelse i løbet af 2019. Jeg har igen i år været til en lang række gode øl

10/12-2019 - https://durst.nu/
Årets øloplevelse: Foersters Feine Biere
Hvis du har besøgt de imposante, legendariske og charmespændte barer og bryggerier i fx München, Bamberg, Køln og Düsseldorf, vil Berlin skuffe.  Det vil dog være forkert at sige, at selve øllet skuffer i Berlin.  Der er så mange steder, … Continue reading →

10/12-2019 - http://maltoghumle.dk/
Beer Blog Awards 2019: Årets øloplevelse
2019 er nok endnu et år, hvor 80% af ølbloggerne kårer Mikkeller Beer Celebration (MBCC) som årets øloplevelse. Og det er ikke kun af ren jalousi, at jeg er nødsaget til at kåre noget andet (jeg var ikke til MBCC…).Read More Beer Blog Awards 2019: Årets øloplevelse

10/12-2019 - https://ousensoel.com/
Beer Blog Awards 2019: Årets Øloplevelse
Det her burde næsten være den letteste kåring i rækken, da det ville være super let, hvis jeg bare med det samme kårede Mikkeller Beer Celebration Copenhagen som årets oplevelse. Det var helt sikkert, når man tager det over en bred kam, den bedste festival eller enestående ølevent jeg deltog i, hvis man kun måler […]

10/12-2019 - https://www.ale.dk/
Kulminator lever videre med nye åbningstider
En af verdens bedste øl-bare Kulminator, lever videre. Men efter nytår vil der kun være åbent i dagtimerne på hverdage, for den legendariske øl-bar i Antwerpen.