Hjemmelavet Tonic Sirup
Skrevet af: Morten Bressendorff Schmidt, 11. May 2019 (Senest opdateret: 11. May 2019)
Dur det?
Vi har selv "brygget" det en del gange, med stor succes. Man skal kode det her, som det er forklaret nedenfor. Vi har testet med forskellige mængder sukker, og det er der delte meninger om ;) Generelt er det en succes!
Opskriften er oprindeligt fra Politiken (lavet af Christian Skovdal Andersen, Beerhere, men jeg kan ikke finde adgang til den mere, så nu tager jeg chancen og offentliggør opskriften selv.
Opskiften
Ingredienser
4-6 stk. stilke af citrongræs, knust (ca. 250 ml)
1 1/2 spiseskefuld kinabark (hele stykker, ikke knust) - kinabark fås på nettet eller i helsekosten
1 liter vand
Skal og saft af 3-4 citrusfrugter (lime, appelsin, citron, grapefrugt)
6 knuste allehånde-bær (eller 1/4 teskefuld stødt allehånde)
20 gram citronsyre
750 gram sukker
1/2 stjerneanis (kan udelades)
Tips: Variationer, der virker godt, er en stor håndfuld citronmelisse eller ca. 1 liter friskplukkede hybenroseblade.
Fremgangsmåde
Alle ingredienser bortset fra sukkeret koges i 20 min i en gryde. Sigt de grove dele igennem en si (eller i en stempelkaffekande), og sigt derefter væsken igennem et klæde eller kaffefiltre - filteret bliver hurtigt 'stoppet', så det kan være nødvendigt at hælde det endnu ikke filtrerede væske over i et nyt kaffefilter.Varm væsken op, blandt den med sukkeret, og du har nu tonicsirup.
Vigtigt: Det kan tage lang tid (timer), inden det er løbet igennem klæde/kaffefilter, men det er vigtigt at få tørdelene fjernet. Der skal ikke være rester af kinabark i det endelige resultat. Både æstetisk men også af sundhedsmæssige årsager, da for meget kinin kan give såkaldt kininforgiftning.
Gin og Tonic
20 ml tonic
45 ml gin
60 ml danskvand
Eller den ratio, du selv foretrækker. Hæld ingredienserne i et glas med is. Top med en skive agurk. Det giver en lækker græsset aroma.