Lakrids Panna Cotta med Limfjordsporter


Print

Skrevet af: Morten Bressendorff Schmidt, 1. Nov 2020 (Senest opdateret: 1. Nov 2020)

Tid til dessert!

Vi har efterhånden lavet denne mange gange. I en skål man kan grave desserten op af, men også i silikone muffin-forme, eller almindeligt anrettet i portionsskåle.

Jeg har kontaktet Carsten Berthelsen (http://carstenberthelsen.dk/) som har tilladt mig at lægge denne opskrift online.

And the credits go to...

Opskriften kommer fra side 102 i bogen "GODT BRYG, GOD MAD" forfattet af Carsten Kyster og Carsten Berthelsen i 2012 og udgivet af forlaget Lindhardt og Ringhof.

Bogens forside
Bogens forside

Kom nu i gang!

Jajaja, jeg skal nok, men først vil jeg lige sige at det er tæt på den letteste dessert jeg længe har lavet. Men med utrolig velsmag!

Original titel

Lakrids-Panna Cotta med Hindbære og spisellige blomster

Til 4 Personer

Ingredienser

2½ dl Limfjordsporter (Thisted Bryghus)

4 dl Fløde

4-5 spsk sukker

1 spsk lakridspulver

5 blade husblas, udblødte i koldt vand

100g hindbær

Mynteblade

20g pistacienødder uden salt

Spiselige blomster

Tilberedning

Kog øllet i en gryde med sukker og fløde

Pisk lakridspulveret i

Smag til med sukker og lakridspulver

Tag gryden af varmen og tilsæt det udblødte husblads og pisk det godt igennem.

Hæld fløden igennem en sigte ned i en skål og sæt den på køl i mindst 4 timer, og gerne natten over

Anret panna cottaen i skålen med hundbær, mynte, pistacie-nødder og spiselige blomster

Egne noter

Vi skal have testet med lidt mindre lakrids, eller evt. benytte Limfjord Porter Lakrids varianten.

Hvis man anretter i silikone-forme, kan man med fordel sætte formen i lidt hane-varmt vand, for at den bedre slipper formen. Selve panna cottaen er rimelig hårdfør, så mas bare lidt på for at få den ud. Det er ikke farligt.

Vi er ikke til mynte og har ikke brugt spiselige blomster. Min var har både brugt hindbær og brombær. Begge med stor succes!

Desserten i Silikone-forme
Desserten i Silikone-forme

Lige til slut

Jeg håber I får god gavn af opskriften, og køb da bogen! Den er ikke dyr, og der er en masse gode opskrifter i den!

Skriv en kommentar
Navn
Emailadresse
Kommentar

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
27. december 2024
Skagen
31. december 2024
Fredericia
04. januar 2025
Køge
04. januar 2025
Amager
07. januar 2025
Herning
07. januar 2025
Aarhus
09. januar 2025
Haslev
09. januar 2025
Fredericia
09. januar 2025
Holbaek
11. januar 2025
Frederikshavn