Lakrids Panna Cotta med Limfjordsporter
Skrevet af: Morten Bressendorff Schmidt, 1. Nov 2020 (Senest opdateret: 1. Nov 2020)
Tid til dessert!
Vi har efterhånden lavet denne mange gange. I en skål man kan grave desserten op af, men også i silikone muffin-forme, eller almindeligt anrettet i portionsskåle.
Jeg har kontaktet Carsten Berthelsen (http://carstenberthelsen.dk/) som har tilladt mig at lægge denne opskrift online.
And the credits go to...
Opskriften kommer fra side 102 i bogen "GODT BRYG, GOD MAD" forfattet af Carsten Kyster og Carsten Berthelsen i 2012 og udgivet af forlaget Lindhardt og Ringhof.
Kom nu i gang!
Jajaja, jeg skal nok, men først vil jeg lige sige at det er tæt på den letteste dessert jeg længe har lavet. Men med utrolig velsmag!
Original titel
Lakrids-Panna Cotta med Hindbære og spisellige blomster
Til 4 Personer
Ingredienser
2½ dl Limfjordsporter (Thisted Bryghus)
4 dl Fløde
4-5 spsk sukker
1 spsk lakridspulver
5 blade husblas, udblødte i koldt vand
100g hindbær
Mynteblade
20g pistacienødder uden salt
Spiselige blomster
Tilberedning
Kog øllet i en gryde med sukker og fløde
Pisk lakridspulveret i
Smag til med sukker og lakridspulver
Tag gryden af varmen og tilsæt det udblødte husblads og pisk det godt igennem.
Hæld fløden igennem en sigte ned i en skål og sæt den på køl i mindst 4 timer, og gerne natten over
Anret panna cottaen i skålen med hundbær, mynte, pistacie-nødder og spiselige blomster
Egne noter
Vi skal have testet med lidt mindre lakrids, eller evt. benytte Limfjord Porter Lakrids varianten.
Hvis man anretter i silikone-forme, kan man med fordel sætte formen i lidt hane-varmt vand, for at den bedre slipper formen. Selve panna cottaen er rimelig hårdfør, så mas bare lidt på for at få den ud. Det er ikke farligt.
Vi er ikke til mynte og har ikke brugt spiselige blomster. Min var har både brugt hindbær og brombær. Begge med stor succes!
Lige til slut
Jeg håber I får god gavn af opskriften, og køb da bogen! Den er ikke dyr, og der er en masse gode opskrifter i den!