Knækbrød med mask


Print

Skrevet af: Morten Bressendorff Schmidt, 19. Oct 2019 (Senest opdateret: 23. Jan 2021)

Knækbrød med mask er meget let at lave og virkeligt velsmagende. Vores opskrift tager ca. 15-20 minutter i forberedelse, og omkring 20-25 minutter i ovnen.

En portion af det vi har lavet
En portion af det vi har lavet

Nu kommer det så

Ingredienser

150 g malt fra ølbrygningen

150 g hvedemel

50 g rapsolie

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

½ dl græskar-kerner

½ dl solsikke-kerner

Lidt over ½ dl vand (tilpas selv)

Drys med groft salt

Tilberedning

Bland alle ingredienserne sammen og kom vand i lidt efter lidt. Dejen skal være våd og klistret.

Derefter kommes den på et stykke bagepapir og et andet stykke bagepapir lægges ovenpå. Rul knækbrødet ud imellem de 2 stykker bagepapir. Jo tyndere, jo bedre. Mængden passer normalt til størrelsen af en almindelige bagerist/plade.

Tag det øverste stykke bagepapir af og skær dejen ud i passende stykker med en pizzaskærer. Vi laver dem normalt små til snacks, sådan 2-3 cm på begge sidder.

Drys med groft salt. Pas på det ikke bliver for meget.

Bag knækbrødet ved 180 grader i ca. 20-25 minutter - indtil det er gyldent og sprødt. Tag knækbrødet ud og lad det afkøle på en rist.

Opbevares bedst i en lufttæt beholder, for at sikre sprødheden.

Velbekomme

Mvh

Brygbaren.DK

Skriv en kommentar
Navn
Emailadresse
Kommentar

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
09. august 2022
Silkeborg
13. august 2022
Fredericia
13. august 2022
Amager
13. august 2022
Roskilde
16. august 2022
Esbjerg
16. august 2022
Esbjerg
18. august 2022
Ribe
19. august 2022
Svendborg
20. august 2022
Frederikshavn
20. august 2022
Ringsted