Knækbrød med mask
Skrevet af: Morten Bressendorff Schmidt, 19. Oct 2019 (Senest opdateret: 23. Jan 2021)
Knækbrød med mask er meget let at lave og virkeligt velsmagende. Vores opskrift tager ca. 15-20 minutter i forberedelse, og omkring 20-25 minutter i ovnen.
Nu kommer det så
Ingredienser
150 g malt fra ølbrygningen
150 g hvedemel
50 g rapsolie
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
½ dl græskar-kerner
½ dl solsikke-kerner
Lidt over ½ dl vand (tilpas selv)
Drys med groft salt
Tilberedning
Bland alle ingredienserne sammen og kom vand i lidt efter lidt. Dejen skal være våd og klistret.
Derefter kommes den på et stykke bagepapir og et andet stykke bagepapir lægges ovenpå. Rul knækbrødet ud imellem de 2 stykker bagepapir. Jo tyndere, jo bedre. Mængden passer normalt til størrelsen af en almindelige bagerist/plade.
Tag det øverste stykke bagepapir af og skær dejen ud i passende stykker med en pizzaskærer. Vi laver dem normalt små til snacks, sådan 2-3 cm på begge sidder.
Drys med groft salt. Pas på det ikke bliver for meget.
Bag knækbrødet ved 180 grader i ca. 20-25 minutter - indtil det er gyldent og sprødt. Tag knækbrødet ud og lad det afkøle på en rist.
Opbevares bedst i en lufttæt beholder, for at sikre sprødheden.
Velbekomme
Mvh
Brygbaren.DK