Knækbrød med mask


Print

Skrevet af: Morten Bressendorff Schmidt, 19. Oct 2019 (Senest opdateret: 23. Jan 2021)

Knækbrød med mask er meget let at lave og virkeligt velsmagende. Vores opskrift tager ca. 15-20 minutter i forberedelse, og omkring 20-25 minutter i ovnen.

En portion af det vi har lavet
En portion af det vi har lavet

Nu kommer det så

Ingredienser

150 g malt fra ølbrygningen

150 g hvedemel

50 g rapsolie

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

½ dl græskar-kerner

½ dl solsikke-kerner

Lidt over ½ dl vand (tilpas selv)

Drys med groft salt

Tilberedning

Bland alle ingredienserne sammen og kom vand i lidt efter lidt. Dejen skal være våd og klistret.

Derefter kommes den på et stykke bagepapir og et andet stykke bagepapir lægges ovenpå. Rul knækbrødet ud imellem de 2 stykker bagepapir. Jo tyndere, jo bedre. Mængden passer normalt til størrelsen af en almindelige bagerist/plade.

Tag det øverste stykke bagepapir af og skær dejen ud i passende stykker med en pizzaskærer. Vi laver dem normalt små til snacks, sådan 2-3 cm på begge sidder.

Drys med groft salt. Pas på det ikke bliver for meget.

Bag knækbrødet ved 180 grader i ca. 20-25 minutter - indtil det er gyldent og sprødt. Tag knækbrødet ud og lad det afkøle på en rist.

Opbevares bedst i en lufttæt beholder, for at sikre sprødheden.

Velbekomme

Mvh

Brygbaren.DK

Skriv en kommentar
Navn
Emailadresse
Kommentar

Kommentarer (2)





Skrevet af: Morten Bressendorff Schmidt (skribenten), 3/06-2024, kl. 13:03

Hej Conny K

Tak for de rosende ord. Vi er selv meget glade for de snacks, og det er familien og hele vennekredsen også.
Til Ølfestivallen i København for nyligt, fik vi bestemt ikke ros for ikke at have knækbrød med til efterfesten, som vi har haft en del af de tidligere år ;)

Mht. dine soørgsmål:
Vi bruger masken lige efter brygning (det fordærver hurtigt) og det vi ikke bruger fryser vi ned i poser á 150g. Så skal det bare tøes op, og kan bruges som det er.
Hele ideen med opskriften er at vi brygger selv, og gerne vil udnytte den mask, der er til overs. Vi bruger det i knækbrød, dejen til pølsehorn, og endda sommetider i pizzadejen. Masken kan udelades, og suppleres med flere kerner, men så er vores formål faldet ud. Vi får aldrig brugt al masken, men lidt har også ret.

Mvh
Morten
Brygbaren.DK



Skrevet af: Conny K, 3/06-2024, kl. 10:40

Hej
Har nu afprøvet opskriften og fik mange roser for den. Lidt ufortjent syntes jeg da det var så nemt at lave.
Jeg var i tvivl om masken skulle være våd eller tør. Jeg havde tørret mask så jeg valgte at bruge en hvidtøl i stedet for vand, men er det våd mask der er anført i opskriften.
Hvad kunne man bruge i stedet for mask - det er jo ikke alle der er så heldige af have adgang til det?



DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
31. december 2024
Fredericia
04. januar 2025
Køge
04. januar 2025
Amager
07. januar 2025
Herning
07. januar 2025
Aarhus
09. januar 2025
Haslev
09. januar 2025
Fredericia
09. januar 2025
Holbaek
11. januar 2025
Frederikshavn
11. januar 2025
Bornholm