Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:
%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5
Black Bastard
Opskrift lavet af: Thomas Kent Madsen, 22. Feb 2020
(Senest opdateret: 28. May 2021)
Stilart: DK 2019 13E - Andre tilsætninger
Volumen: 20 L
Boil Volumen: 25 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %
QR-link til opskriften
Malt
Samlet beregnet EBC: ()Biscuit Malt | 200 g, | 50 EBC, | % af total |
Black Malt | 300 g, | 1500 EBC, | % af total |
Cara Aroma | 250 g, | 400 EBC, | % af total |
Cara Crystal | 100 g, | 150 EBC, | % af total |
Cara Munich | 500 g, | 120 EBC, | % af total |
Chocolate Malt | 500 g, | 900 EBC, | % af total |
Dry Light Extract | 1500 g, | 8 EBC, | % af total |
Flaked Oats | 200 g, | 4 EBC, | % af total |
Kandis (dark) | 1000 g, | 500 EBC, | % af total |
Melanoidin Malt | 200 g, | 80 EBC, | % af total |
Pale Malt | 2300 g, | 7 EBC, | % af total |
Pilsner Malt | 320 g, | 5 EBC, | % af total |
Rauch Malt (Peated) | 100 g, | 4 EBC, | % af total |
Roasted Barley | 600 g, | 1300 EBC, | % af total |
Sauer Malt | 100 g, | 3 EBC, | % af total |
Special B | 280 g, | 300 EBC, | % af total |
Wheat Malt | 400 g, | 4 EBC, | % af total |
Coffee Malt | 200 g, | 500 EBC, | % af total |
Whiskey Malt | 100 g, | 4 EBC, | % af total |
Carafa I | 100 g, | 900 EBC, | % af total |
Carafa II | 100 g, | 1150 EBC, | % af total |
Carafa III | 100 g, | 1400 EBC, | % af total |
Cara Ruby | 1200 g, | 45 EBC, | % af total |
Samlet malt-mængde | g |
Humle
Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )Columbus | 40 g, | 16.7 %α | i 60 min. |
Columbus | 40 g, | 16.7 %α | i 30 min. |
Triskel | 30 g, | 3.7 %α | i 20 min. |
Gær
2 pk Mangrove Jack´s New World Strong Ale - M42
Krydderier
30 g Appelsinskal (frisk)
30 g Appelsin
75 g Vanille Pulver (uden sukker)
Mæsketider
65 °C i 75 mins.
Tekst
350 gr skumfiduser (skumsutter, røde og hvide)
250 gr Jamaica Melasse
De 30 gr. Appelsin er tørret Curacao (Bitter appelsinskal)
De 30 gr. Appelsinskal (frisk) er tørret sød appelsinskal
30/4-2021 OG 1122
28/5-2021 FG 1050
30/4-2021 80 gr. kakaonibs lagt i Jamaica Rom, tilsættes 14 dage efter start gæring
Kakaonibs og rommen tilsat 14-05-2021
250 gr Jamaica Melasse
De 30 gr. Appelsin er tørret Curacao (Bitter appelsinskal)
De 30 gr. Appelsinskal (frisk) er tørret sød appelsinskal
30/4-2021 OG 1122
28/5-2021 FG 1050
30/4-2021 80 gr. kakaonibs lagt i Jamaica Rom, tilsættes 14 dage efter start gæring
Kakaonibs og rommen tilsat 14-05-2021