Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:
%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5
Black Widow #6
Opskrift lavet af: Jørgen Runge Hauge-Nielsen, 11. Nov 2014
(Senest opdateret: 11. Nov 2014)
Stilart: DK 2010 10D - Mørk Stærk Belgisk Ale
Volumen: 20 L
Boil Volumen: 25 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %
QR-link til opskriften
Malt
Samlet beregnet EBC: ()Cara Munich | 1000 g, | 100 EBC, | % af total |
Dark Brown Sugar | 200 g, | 80 EBC, | % af total |
Dry Light Extract | 400 g, | 8 EBC, | % af total |
Kandis (dark) | 400 g, | 500 EBC, | % af total |
Munich Malt | 1000 g, | 20 EBC, | % af total |
Pale Malt | 4000 g, | 7 EBC, | % af total |
Special B | 600 g, | 230 EBC, | % af total |
Samlet malt-mængde | g |
Humle
Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )Northern Brewer | 30 g, | 7.7 %α | i 60 min. |
Brewers Gold | 25 g, | 3.76 %α | i 15 min. |
Perle | 25 g, | 6.3 %α | i 15 min. |
Styrian Golding | 25 g, | 2.75 %α | i 15 min. |
Gær
1 pk WLP500 Trappist Ale
Krydderier
20 g Koriander
Mæsketider
65 °C i 90 mins.
72 °C i 10 mins.
76 °C i 15 mins.
Tekst
19 ltr. pH justeret vand opvarmes til 74gr før tilsætning af malt og holdes ved 65gr i 90min. 72gr i 10min. . Udmæskning i 15 min v/76gr. http://www.tawoel.dk/beer%20rescources/maesketemperaturer.pdf
Sparges med 13 ltr. 78gr. pH justeret vand til 28 ltr koge volume.
Irish Moos, 20g Koriander og 200g svesker med de sidste 10min.
Anvendt gær WLP545 Belgian Strong Ale
Primær gæring 8 dage 21gr
Sekundær gæring 14 dage 21gr - tilsat 200g farin
Sparges med 13 ltr. 78gr. pH justeret vand til 28 ltr koge volume.
Irish Moos, 20g Koriander og 200g svesker med de sidste 10min.
Anvendt gær WLP545 Belgian Strong Ale
Primær gæring 8 dage 21gr
Sekundær gæring 14 dage 21gr - tilsat 200g farin