Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:
%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5
Dark Belgian - 1. udkast
Opskrift lavet af: Klaus Ankerstjerne Eriksen, 14. Feb 2018
(Senest opdateret: 14. Feb 2018)
Stilart: DK 2015 11A - Belgisk Dubbel/Bruin
Volumen: 20 L
Boil Volumen: 25 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %
QR-link til opskriften
Malt
Samlet beregnet EBC: ()Aroma Malt | 500 g, | 150 EBC, | % af total |
Cane Sugar (light) | 500 g, | 20 EBC, | % af total |
Cara Red | 500 g, | 40 EBC, | % af total |
Cara Wheat | 250 g, | 120 EBC, | % af total |
Flaked Oats | 250 g, | 4 EBC, | % af total |
Munich Malt | 2000 g, | 20 EBC, | % af total |
Pilsner Malt | 2000 g, | 3 EBC, | % af total |
Samlet malt-mængde | g |
Humle
Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )Fuggle | 50 g, | 5.5 %α | i 45 min. |
Hallertauer Mittelfruh | 50 g, | 3.3 %α | i 45 min. |
Saaz | 50 g, | 3 %α | i 10 min. |
Gær
1 pk Mangrove Jack´s Belgian Ale - M27
Mæsketider
63 °C i 45 mins.
75 °C i 15 mins.
Tekst
Gær: M31 fra MangrovJack
primær gæring: 1 uge ved 22 grader
sekundær gæring: 2 uger ved 3 grader
primær gæring: 1 uge ved 22 grader
sekundær gæring: 2 uger ved 3 grader