Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:
%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5
FMHB 2023 - Altbier
Opskrift lavet af: Morten Bressendorff Schmidt, 31. May 2023
(Senest opdateret: 7. Nov 2023)
Stilart: DK 2022 5D - Altbier
Volumen: 20 L
Boil Volumen: 25 L
Effektivitet: 68 %
OG:
FG:
%Vol: %
QR-link til opskriften
Malt
Samlet beregnet EBC: ()Cara Crystal | 250 g, | 150 EBC, | % af total |
Flaked Oats | 200 g, | 4 EBC, | % af total |
Munich Malt | 3000 g, | 21 EBC, | % af total |
Pilsner Malt | 2000 g, | 3 EBC, | % af total |
Samlet malt-mængde | g |
Humle
Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )Tettnanger | 50 g, | 3.8 %α | i 60 min. |
Tettnanger | 50 g, | 3.8 %α | i 15 min. |
Gær
1 pk Safale K-97
Mæsketider
66 °C i 60 mins.
73 °C i 10 mins.