Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:
%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5
Fynsk sommerøl
Opskrift lavet af: Klaus Ankerstjerne Eriksen, 12. Apr 2016
(Senest opdateret: 12. Apr 2016)
Stilart: DK 2011 10D - Saison
Volumen: 125 L
Boil Volumen: 150 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %
QR-link til opskriften
Malt
Samlet beregnet EBC: ()Cara Crystal | 2000 g, | 120 EBC, | % af total |
Flaked Oats | 1000 g, | 4 EBC, | % af total |
Honey | 4000 g, | 40 EBC, | % af total |
Melanoidin Malt | 2000 g, | 69 EBC, | % af total |
Pilsner Malt | 24000 g, | 3 EBC, | % af total |
Samlet malt-mængde | g |
Humle
Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )Challenger | 200 g, | 7.6 %α | i 600 min. |
East Kent Golding | 150 g, | 4.4 %α | i 30 min. |
East Kent Golding | 150 g, | 4.4 %α | i 10 min. |
Gær
1 pk 1318 London Ale III
Mæsketider
40 °C i 20 mins.
50 °C i 20 mins.
58 °C i 30 mins.
63 °C i 45 mins.
73 °C i 15 mins.
Tekst
Lav gærstarter 72 timer før gærtilsætning, 15 liter, husk 5 dråber olivenolie.
Anvender gær fra Munkebo-mikrobryg : Munkebo002 (aroma: hindbær/kirsebær).
Vand erstattes med birkesaft.
Fynsk humle erstatter EKG i det omfang det er til rådighed i forholdet 2 x fynsk humle = 1 x EKG . (og i år blev det til 200 gram fynsk humle).
Husk honning og klarurt i de sidste 15 minutter af urtkogning.
Gæres 7 dage ved 21 grader
1. omstikning
Gæres 14 dage ved 18 grader
2. omstikning
Tilsæt 6 gram sukker pr. liter øl og tap øllet på flasker.
Lad flaskerne stå ved 21 grader og efterkarbonere i 7 dage.
Herefter stilles flaskerne køligt ved 5 til 8 grader, efter en uge tid er de klar til at drikke.
Anvender gær fra Munkebo-mikrobryg : Munkebo002 (aroma: hindbær/kirsebær).
Vand erstattes med birkesaft.
Fynsk humle erstatter EKG i det omfang det er til rådighed i forholdet 2 x fynsk humle = 1 x EKG . (og i år blev det til 200 gram fynsk humle).
Husk honning og klarurt i de sidste 15 minutter af urtkogning.
Gæres 7 dage ved 21 grader
1. omstikning
Gæres 14 dage ved 18 grader
2. omstikning
Tilsæt 6 gram sukker pr. liter øl og tap øllet på flasker.
Lad flaskerne stå ved 21 grader og efterkarbonere i 7 dage.
Herefter stilles flaskerne køligt ved 5 til 8 grader, efter en uge tid er de klar til at drikke.