Få en konto | Log ind | | Bestingelser | Om
Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:

%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5

Fynsk sommerøl


Print

QR-link til opskriften
qr
Vælg antal og klik på QR koden for at skrive ud til din emballage.
Opskrift lavet af: Klaus Ankerstjerne Eriksen
12. Apr 2016
(Opd. 12. Apr 2016)


Stilart:
DK 2011 -> 10D - Saison


Volumen: 125 L
Boil Volumen: 150 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %

Malt

Beregnet EBC: ()
Type Gram EBC % af total
Cara Crystal 2000 120
Flaked Oats 1000 4
Honey 4000 40
Melanoidin Malt 2000 69
Pilsner Malt 24000 3
 
Samlet malt-mængde g

Humle


Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )
Challenger 200 g, 7.6 i 600 min.
East Kent Golding 150 g, 4.4 i 30 min.
East Kent Golding 150 g, 4.4 i 10 min.

Gær


1 pk 1318 London Ale III

Mæsketider


40 °C i 20 mins.
50 °C i 20 mins.
58 °C i 30 mins.
63 °C i 45 mins.
73 °C i 15 mins.

Tekst


Lav gærstarter 72 timer før gærtilsætning, 15 liter, husk 5 dråber olivenolie.
Anvender gær fra Munkebo-mikrobryg : Munkebo002 (aroma: hindbær/kirsebær).
Vand erstattes med birkesaft.
Fynsk humle erstatter EKG i det omfang det er til rådighed i forholdet 2 x fynsk humle = 1 x EKG . (og i år blev det til 200 gram fynsk humle).
Husk honning og klarurt i de sidste 15 minutter af urtkogning.
Gæres 7 dage ved 21 grader
1. omstikning
Gæres 14 dage ved 18 grader
2. omstikning
Tilsæt 6 gram sukker pr. liter øl og tap øllet på flasker.
Lad flaskerne stå ved 21 grader og efterkarbonere i 7 dage.
Herefter stilles flaskerne køligt ved 5 til 8 grader, efter en uge tid er de klar til at drikke.