Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:

%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5

Fynsk sommerøl


Del på
Print

QR-link til opskriften
qr
Vælg antal og klik på QR koden for at skrive ud til din emballage.
Opskrift lavet af: Klaus Ankerstjerne Eriksen, 12. Apr 2016
(Senest opdateret: 12. Apr 2016)


Stilart: DK 2011 -> 10D - Saison


Volumen: 125 L
Boil Volumen: 150 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %


QR-link til opskriften
qr

Malt

Samlet beregnet EBC: ()
Cara Crystal 2000 g, 120 EBC, % af total
Flaked Oats 1000 g, 4 EBC, % af total
Honey 4000 g, 40 EBC, % af total
Melanoidin Malt 2000 g, 69 EBC, % af total
Pilsner Malt 24000 g, 3 EBC, % af total
 
Samlet malt-mængde g

Humle

Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )
Challenger 200 g, 7.6 i 600 min.
East Kent Golding 150 g, 4.4 i 30 min.
East Kent Golding 150 g, 4.4 i 10 min.

Gær


1 pk 1318 London Ale III

Mæsketider


40 °C i 20 mins.
50 °C i 20 mins.
58 °C i 30 mins.
63 °C i 45 mins.
73 °C i 15 mins.

Tekst


Lav gærstarter 72 timer før gærtilsætning, 15 liter, husk 5 dråber olivenolie.
Anvender gær fra Munkebo-mikrobryg : Munkebo002 (aroma: hindbær/kirsebær).
Vand erstattes med birkesaft.
Fynsk humle erstatter EKG i det omfang det er til rådighed i forholdet 2 x fynsk humle = 1 x EKG . (og i år blev det til 200 gram fynsk humle).
Husk honning og klarurt i de sidste 15 minutter af urtkogning.
Gæres 7 dage ved 21 grader
1. omstikning
Gæres 14 dage ved 18 grader
2. omstikning
Tilsæt 6 gram sukker pr. liter øl og tap øllet på flasker.
Lad flaskerne stå ved 21 grader og efterkarbonere i 7 dage.
Herefter stilles flaskerne køligt ved 5 til 8 grader, efter en uge tid er de klar til at drikke.

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
04. januar 2025
Køge
04. januar 2025
Amager
07. januar 2025
Herning
07. januar 2025
Aarhus
09. januar 2025
Haslev
09. januar 2025
Fredericia
09. januar 2025
Holbaek
11. januar 2025
Frederikshavn
11. januar 2025
Bornholm
11. januar 2025
Herning