Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:
%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5
Jubilæumsøl Brown Ale
Opskrift lavet af: Klaus Ankerstjerne Eriksen, 30. Mar 2016
(Senest opdateret: 1. Apr 2016)
Stilart: DK 2011 4E - Amerikansk Pale Ale
Volumen: 125 L
Boil Volumen: 140 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %
QR-link til opskriften
Malt
Samlet beregnet EBC: ()Aroma Malt | 1500 g, | 150 EBC, | % af total |
Cara Crystal | 2500 g, | 120 EBC, | % af total |
Honey | 2000 g, | 40 EBC, | % af total |
Maris Otter Pale Malt | 14000 g, | 5 EBC, | % af total |
Pilsner Malt | 10000 g, | 3 EBC, | % af total |
Samlet malt-mængde | g |
Humle
Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )Magnum | 150 g, | 12 %α | i 60 min. |
Fuggle | 100 g, | 3.5 %α | i 30 min. |
Fuggle | 100 g, | 3.5 %α | i 10 min. |
Cascade | 200 g, | 5.5 %α | til tørhumling |
Gær
1 pk Mangrove Jack´s British Ale - M07
Mæsketider
40 °C i 20 mins.
50 °C i 20 mins.
58 °C i 30 mins.
63 °C i 60 mins.
73 °C i 15 mins.
Tekst
Denne opskrift er endnu ikke afprøvet, men med den gode basismalt fra England og fra Refsvindinge, så skal det nok blive en god øl.