Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:
%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5
Lakrids Stout #7
Opskrift lavet af: Jørgen Runge Hauge-Nielsen
9. Oct 2014
(Opd. 10. Oct 2014)
Stilart:
DK 2010
8E - Sweet Stout
DK 2010

Volumen: 20 L
Boil Volumen: 25 L
Effektivitet: 70 %
OG:
FG:
%Vol: %
Malt
Beregnet EBC: ()Type | Gram | EBC | % af total |
---|---|---|---|
Cara Wheat | 200 | 120 | |
Chocolate Malt | 500 | 800 | |
Dark Brown Sugar | 400 | 80 | |
Kandis (dark) | 400 | 500 | |
Pale Malt | 2500 | 7 | |
Special B | 100 | 230 | |
Vienna | 1600 | 7 | |
Samlet malt-mængde | g |
Humle
Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )
Perle | 30 g, | 6.2 %α | i 60 min. |
Saaz | 30 g, | 2.8 %α | i 10 min. |
Gær
1 pk Mangrove Jack´s Newcastle Dark Ale - M03
Krydderier
60 g Lakrids - Engelsk
10 g Kaffepulver
Mæsketider
55 °C i 20 mins.
68 °C i 60 mins.
72 °C i 10 mins.
78 °C i 10 mins.
Tekst
Brygvand 18ltr.
Sparges med 17 ltr 80gr vand.
Bitterhumle efter 15 min kogning. 60g lakridsrod, 10g løgismose espresso bønner efter 30 min kogning.
Smagshumle og Irish Moos efter 45 min. kogning. Ialt kogetid: 60 min.
Karbonering bør være ved 19ltr, 128g sukker
Sparges med 17 ltr 80gr vand.
Bitterhumle efter 15 min kogning. 60g lakridsrod, 10g løgismose espresso bønner efter 30 min kogning.
Smagshumle og Irish Moos efter 45 min. kogning. Ialt kogetid: 60 min.
Karbonering bør være ved 19ltr, 128g sukker