Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:
%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5
Lakrids Stout #7
Opskrift lavet af: Jørgen Runge Hauge-Nielsen, 9. Oct 2014
(Senest opdateret: 10. Oct 2014)
Stilart: DK 2010 8E - Sweet Stout
Volumen: 20 L
Boil Volumen: 25 L
Effektivitet: 70 %
OG:
FG:
%Vol: %
QR-link til opskriften
Malt
Samlet beregnet EBC: ()Cara Wheat | 200 g, | 120 EBC, | % af total |
Chocolate Malt | 500 g, | 800 EBC, | % af total |
Dark Brown Sugar | 400 g, | 80 EBC, | % af total |
Kandis (dark) | 400 g, | 500 EBC, | % af total |
Pale Malt | 2500 g, | 7 EBC, | % af total |
Special B | 100 g, | 230 EBC, | % af total |
Vienna | 1600 g, | 7 EBC, | % af total |
Samlet malt-mængde | g |
Humle
Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )Perle | 30 g, | 6.2 %α | i 60 min. |
Saaz | 30 g, | 2.8 %α | i 10 min. |
Gær
1 pk Mangrove Jack´s Newcastle Dark Ale - M03
Krydderier
60 g Lakrids - Engelsk
10 g Kaffepulver
Mæsketider
55 °C i 20 mins.
68 °C i 60 mins.
72 °C i 10 mins.
78 °C i 10 mins.
Tekst
Brygvand 18ltr.
Sparges med 17 ltr 80gr vand.
Bitterhumle efter 15 min kogning. 60g lakridsrod, 10g løgismose espresso bønner efter 30 min kogning.
Smagshumle og Irish Moos efter 45 min. kogning. Ialt kogetid: 60 min.
Karbonering bør være ved 19ltr, 128g sukker
Sparges med 17 ltr 80gr vand.
Bitterhumle efter 15 min kogning. 60g lakridsrod, 10g løgismose espresso bønner efter 30 min kogning.
Smagshumle og Irish Moos efter 45 min. kogning. Ialt kogetid: 60 min.
Karbonering bør være ved 19ltr, 128g sukker