Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:
%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5
Magtenbølle Ale
Opskrift lavet af: Klaus Ankerstjerne Eriksen, 30. Mar 2016
(Senest opdateret: 30. Mar 2016)
Stilart: DK 2011 4C - Engelsk Strong Bitter/Engelsk Pale Ale
Volumen: 20 L
Boil Volumen: 25 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %
QR-link til opskriften
Malt
Samlet beregnet EBC: ()Cara Crystal | 800 g, | 120 EBC, | % af total |
Cara Red | 800 g, | 40 EBC, | % af total |
Honey | 500 g, | 40 EBC, | % af total |
Pale Malt | 2000 g, | 7 EBC, | % af total |
Vienna | 2000 g, | 7 EBC, | % af total |
Samlet malt-mængde | g |
Humle
Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )Cascade | 50 g, | 5 %α | i 60 min. |
Cascade | 25 g, | 5 %α | i 30 min. |
Cascade | 25 g, | 5 %α | i 10 min. |
Gær
1 pk Mangrove Jack´s British Ale - M07
Mæsketider
63 °C i 60 mins.
73 °C i 15 mins.
Tekst
Lav gærstarter 24 timer før gærtilsætning, husk 2 dråber olivenolie.
Husk honning og klarurt tilsættes de sidste 15 minutter af urtkogning.
Brygplan:
Gæres 7 dage ved 20 grader
1. omstikning
Eftergæres 21 dage ved 17 grader
2. omstikning
Tilsæt 4 gram sukker pr. liter øl og tap øllet på flasker.
Lad flaskerne stå ved 21 grader og efterkarbonere i 7 dage.
Pasteurisering ved 67 gr. i 10 minutter.
Herefter opbevares flaskerne køligt (5 .. 10 grader), efter en uge er de klar til at drikke.
Mæskeprofilen kan også være følgende :
40 grader i 20 minutter
50 grader i 20 minutter
58 grader i 30 minutter
63 grader i 60 minutter
73 grader i 15 minutter
Det skulle gerne give en bedre urt.
Husk honning og klarurt tilsættes de sidste 15 minutter af urtkogning.
Brygplan:
Gæres 7 dage ved 20 grader
1. omstikning
Eftergæres 21 dage ved 17 grader
2. omstikning
Tilsæt 4 gram sukker pr. liter øl og tap øllet på flasker.
Lad flaskerne stå ved 21 grader og efterkarbonere i 7 dage.
Pasteurisering ved 67 gr. i 10 minutter.
Herefter opbevares flaskerne køligt (5 .. 10 grader), efter en uge er de klar til at drikke.
Mæskeprofilen kan også være følgende :
40 grader i 20 minutter
50 grader i 20 minutter
58 grader i 30 minutter
63 grader i 60 minutter
73 grader i 15 minutter
Det skulle gerne give en bedre urt.