Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:

%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5

Magtenbølle Ale


Del på
Print

QR-link til opskriften
qr
Vælg antal og klik på QR koden for at skrive ud til din emballage.
Opskrift lavet af: Klaus Ankerstjerne Eriksen, 30. Mar 2016
(Senest opdateret: 30. Mar 2016)


Stilart: DK 2011 -> 4C - Engelsk Strong Bitter/Engelsk Pale Ale


Volumen: 20 L
Boil Volumen: 25 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %


QR-link til opskriften
qr

Malt

Samlet beregnet EBC: ()
Cara Crystal 800 g, 120 EBC, % af total
Cara Red 800 g, 40 EBC, % af total
Honey 500 g, 40 EBC, % af total
Pale Malt 2000 g, 7 EBC, % af total
Vienna 2000 g, 7 EBC, % af total
 
Samlet malt-mængde g

Humle

Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )
Cascade 50 g, 5 i 60 min.
Cascade 25 g, 5 i 30 min.
Cascade 25 g, 5 i 10 min.

Gær


1 pk Mangrove Jack´s British Ale - M07

Mæsketider


63 °C i 60 mins.
73 °C i 15 mins.

Tekst


Lav gærstarter 24 timer før gærtilsætning, husk 2 dråber olivenolie.
Husk honning og klarurt tilsættes de sidste 15 minutter af urtkogning.
Brygplan:
Gæres 7 dage ved 20 grader
1. omstikning
Eftergæres 21 dage ved 17 grader
2. omstikning
Tilsæt 4 gram sukker pr. liter øl og tap øllet på flasker.
Lad flaskerne stå ved 21 grader og efterkarbonere i 7 dage.
Pasteurisering ved 67 gr. i 10 minutter.
Herefter opbevares flaskerne køligt (5 .. 10 grader), efter en uge er de klar til at drikke.

Mæskeprofilen kan også være følgende :

40 grader i 20 minutter
50 grader i 20 minutter
58 grader i 30 minutter
63 grader i 60 minutter
73 grader i 15 minutter

Det skulle gerne give en bedre urt.

Skriv en kommentar
Navn
Emailadresse
Kommentar

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
12. november 2024
Østfyn
12. november 2024
Silkeborg
12. november 2024
Roskilde
13. november 2024
Maribo
13. november 2024
Odense
15. november 2024
Sønderborg
15. november 2024
Slagelse
16. november 2024
Varde
16. november 2024
Haderslev
16. november 2024
Brønderslev