Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:
%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5
Magtenbølle Bragot
Opskrift lavet af: Klaus Ankerstjerne Eriksen, 22. Nov 2017
(Senest opdateret: 28. Feb 2018)
Stilart: DK 2015 13E - Andre Tilsætninger
Volumen: 25 L
Boil Volumen: 25 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %
QR-link til opskriften
Malt
Samlet beregnet EBC: ()Flaked Oats | 500 g, | 4 EBC, | % af total |
Honey | 500 g, | 40 EBC, | % af total |
Kandis (light) | 1000 g, | 0 EBC, | % af total |
Melanoidin Malt | 1000 g, | 69 EBC, | % af total |
Pale Malt | 2000 g, | 7 EBC, | % af total |
Rauch Malt (Peated) | 200 g, | 18 EBC, | % af total |
Vienna | 3000 g, | 7 EBC, | % af total |
Samlet malt-mængde | g |
Humle
Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )Goldings | 100 g, | 6 %α | i 60 min. |
Cascade | 75 g, | 6 %α | i 15 min. |
Goldings | 75 g, | 6 %α | i 15 min. |
Gær
1 pk Mangrove Jack´s Workhorse - M10
Mæsketider
63 °C i 60 mins.
72 °C i 15 mins.
Tekst
Udkast til en braggot
Følgende to bryg er blandet sammen og har stået 4 uger til eftergæring inden tapning på flasker:
25 liter øl på ovenstående opskrift (OG: 1069; FG: 1003; Alko%: 8,8%)
25 liter mørk mjød (strandmalurt alko%: 16% FG: 1016)
Smag: forbavsende mild ift. alkoholstyrken på 12%. Balanceret smag af malt, honning, malurt. Humlekarakteren er forholdsvis svag.
Følgende to bryg er blandet sammen og har stået 4 uger til eftergæring inden tapning på flasker:
25 liter øl på ovenstående opskrift (OG: 1069; FG: 1003; Alko%: 8,8%)
25 liter mørk mjød (strandmalurt alko%: 16% FG: 1016)
Smag: forbavsende mild ift. alkoholstyrken på 12%. Balanceret smag af malt, honning, malurt. Humlekarakteren er forholdsvis svag.