Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:
%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5
Magtenbølle Stout
Opskrift lavet af: Klaus Ankerstjerne Eriksen
21. Dec 2016
(Opd. 28. Dec 2017)
Stilart:
DK 2015
8E - Moderne Porter og Stout
DK 2015

Volumen: 20 L
Boil Volumen: 25 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %
Malt
Beregnet EBC: ()Type | Gram | EBC | % af total |
---|---|---|---|
Black Malt | 200 | 1400 | |
Cara Red | 500 | 40 | |
Chocolate (dehusked) Malt | 400 | 800 | |
Crystal Malt | 500 | 135 | |
Honey | 500 | 40 | |
Munich Malt | 2500 | 20 | |
Pale Malt | 2500 | 7 | |
Samlet malt-mængde | g |
Humle
Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )
Northern Brewer | 75 g, | 7.8 %α | i 60 min. |
Northern Brewer | 100 g, | 7.8 %α | i 15 min. |
Gær
1 pk Mangrove Jack´s US West Coast - M44
Krydderier
25 g Stjerneanis
Mæsketider
65 °C i 60 mins.
72 °C i 15 mins.
Tekst
Stjerne-anis med i de sidste 15 minutter urtkogning, honning tilsættes i de sidste 2 minutter. Tilsæt eventuelt 500 gram brun farin, det hæver OG med ca. 18 oechslegrader og alkohol% med ca. 2 %.