Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:
%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5
Magtenbølle Stout
Opskrift lavet af: Klaus Ankerstjerne Eriksen, 21. Dec 2016
(Senest opdateret: 28. Dec 2017)
Stilart: DK 2015 8E - Moderne Porter og Stout
Volumen: 20 L
Boil Volumen: 25 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %
QR-link til opskriften
Malt
Samlet beregnet EBC: ()Black Malt | 200 g, | 1400 EBC, | % af total |
Cara Red | 500 g, | 40 EBC, | % af total |
Chocolate (dehusked) Malt | 400 g, | 800 EBC, | % af total |
Crystal Malt | 500 g, | 135 EBC, | % af total |
Honey | 500 g, | 40 EBC, | % af total |
Munich Malt | 2500 g, | 20 EBC, | % af total |
Pale Malt | 2500 g, | 7 EBC, | % af total |
Samlet malt-mængde | g |
Humle
Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )Northern Brewer | 75 g, | 7.8 %α | i 60 min. |
Northern Brewer | 100 g, | 7.8 %α | i 15 min. |
Gær
1 pk Mangrove Jack´s US West Coast - M44
Krydderier
25 g Stjerneanis
Mæsketider
65 °C i 60 mins.
72 °C i 15 mins.
Tekst
Stjerne-anis med i de sidste 15 minutter urtkogning, honning tilsættes i de sidste 2 minutter. Tilsæt eventuelt 500 gram brun farin, det hæver OG med ca. 18 oechslegrader og alkohol% med ca. 2 %.