Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:
%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5
OHBL - Brøndgraverens Røv
Opskrift lavet af: Morten Bressendorff Schmidt, 5. Sep 2017
(Senest opdateret: 6. Jan 2018)
Stilart: DK 2015 9E - Imperial Stout
Volumen: 18 L
Boil Volumen: 22 L
Effektivitet: 54 %
OG:
FG:
%Vol: %
QR-link til opskriften
Malt
Samlet beregnet EBC: ()Cara-hell | 500 g, | 25 EBC, | % af total |
Chocolate Malt | 600 g, | 800 EBC, | % af total |
Flaked Oats | 300 g, | 4 EBC, | % af total |
Liquid Light Extract | 500 g, | 15 EBC, | % af total |
Liquid Medium Extract | 1000 g, | 200 EBC, | % af total |
Munich Malt | 1200 g, | 20 EBC, | % af total |
Pilsner Malt | 3400 g, | 3 EBC, | % af total |
Samlet malt-mængde | g |
Humle
Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )Magnum | 50 g, | 12.8 %α | i 60 min. |
Magnum | 50 g, | 12.8 %α | i 10 min. |
Gær
1 pk Safale US-05
Krydderier
20 g Vanillestang
Mæsketider
65 °C i 60 mins.
Tekst
Vanillen svarer til 2 stænger. Den ene tilsættes med 60 minutters humlen, den anden sammen med 10 minutters humlen.
Ved flaskning tilsættes 5-6cl rom og tvangskarboneres.
Ved flaskning tilsættes 5-6cl rom og tvangskarboneres.