Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:
%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5
OHBL - Brøndgraverens Røv
Opskrift lavet af: Morten Bressendorff Schmidt
5. Sep 2017
(Opd. 6. Jan 2018)
Stilart:
DK 2015
9E - Imperial Stout
DK 2015
Volumen: 18 L
Boil Volumen: 22 L
Effektivitet: 54 %
OG:
FG:
%Vol: %
Malt
Beregnet EBC: ()| Type | Gram | EBC | % af total |
|---|---|---|---|
| Cara-hell | 500 | 25 | |
| Chocolate Malt | 600 | 800 | |
| Flaked Oats | 300 | 4 | |
| Liquid Light Extract | 500 | 15 | |
| Liquid Medium Extract | 1000 | 200 | |
| Munich Malt | 1200 | 20 | |
| Pilsner Malt | 3400 | 3 | |
| Samlet malt-mængde | g | ||
Humle
Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )
| Magnum | 50 g, | 12.8 %α | i 60 min. |
| Magnum | 50 g, | 12.8 %α | i 10 min. |
Gær
1 pk Safale US-05
Krydderier
20 g Vanillestang
Mæsketider
65 °C i 60 mins.
Tekst
Vanillen svarer til 2 stænger. Den ene tilsættes med 60 minutters humlen, den anden sammen med 10 minutters humlen.
Ved flaskning tilsættes 5-6cl rom og tvangskarboneres.
Ved flaskning tilsættes 5-6cl rom og tvangskarboneres.
