Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:
%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5
Oakaged Imperial Stout #1
Opskrift lavet af: Jørgen Runge Hauge-Nielsen, 9. Oct 2014
(Senest opdateret: 10. Dec 2014)
Stilart: DK 2010 11G - Krydret Øl
Volumen: 24 L
Boil Volumen: 28 L
Effektivitet: 70 %
OG:
FG:
%Vol: %
QR-link til opskriften
Malt
Samlet beregnet EBC: ()Black Malt | 500 g, | 1400 EBC, | % af total |
Cara Amber | 1900 g, | 60 EBC, | % af total |
Dark Brown Sugar | 1000 g, | 80 EBC, | % af total |
Dry Light Extract | 250 g, | 8 EBC, | % af total |
Pale Malt | 5000 g, | 7 EBC, | % af total |
Roasted Barley | 350 g, | 1100 EBC, | % af total |
Special B | 450 g, | 230 EBC, | % af total |
Samlet malt-mængde | g |
Humle
Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )Northern Brewer | 50 g, | 10 %α | i 60 min. |
East Kent Golding | 10 g, | 4.74 %α | i 5 min. |
Gær
1 pk Mangrove Jack´s Belgian Ale - M27
Mæsketider
56 °C i 20 mins.
68 °C i 90 mins.
78 °C i 10 mins.
Tekst
Brygdag: 17.10.2014
Mæskevand: 21L. Spargevand: 14L Var nødt til at hæve mængde af mæskevand fra 19L til 20L pga. den store mængde malt.
Tilsætning af Dry Light Extract for mere krop.
Endte op med 25L urt.
26.10.2014: 50gram egespåner dampes kort og tilsættes gærspanden efter 1. uges fermentering ved omstikning.
31.10.2014: Målt FG: 1010 ( 1091-1010 /7,4 = 10,9%)
04.11.2014: Sat på køl for klaring.
01.12.2014: Karboneret og tappet på flasker.
- kan godt tåle mere eg, eller længere lagringstid på eg. På grund af den er gæret ned til 1010 er den blevet rimelig tør. Næste batch startes ved 50gr. i 20min derefter 65gr. i 90min. så mængden af gærbart sukker reduceres.
Mæskevand: 21L. Spargevand: 14L Var nødt til at hæve mængde af mæskevand fra 19L til 20L pga. den store mængde malt.
Tilsætning af Dry Light Extract for mere krop.
Endte op med 25L urt.
26.10.2014: 50gram egespåner dampes kort og tilsættes gærspanden efter 1. uges fermentering ved omstikning.
31.10.2014: Målt FG: 1010 ( 1091-1010 /7,4 = 10,9%)
04.11.2014: Sat på køl for klaring.
01.12.2014: Karboneret og tappet på flasker.
- kan godt tåle mere eg, eller længere lagringstid på eg. På grund af den er gæret ned til 1010 er den blevet rimelig tør. Næste batch startes ved 50gr. i 20min derefter 65gr. i 90min. så mængden af gærbart sukker reduceres.