Få en konto | Log ind | | Bestingelser | Om
Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:

%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5

Oakaged Imperial Stout #1


Print

QR-link til opskriften
qr
Vælg antal og klik på QR koden for at skrive ud til din emballage.
Opskrift lavet af: Jørgen Runge Hauge-Nielsen
9. Oct 2014
(Opd. 10. Dec 2014)


Stilart:
DK 2010 -> 11G - Krydret Øl


Volumen: 24 L
Boil Volumen: 28 L
Effektivitet: 70 %
OG:
FG:
%Vol: %

Malt

Beregnet EBC: ()
Type Gram EBC % af total
Black Malt 500 1400
Cara Amber 1900 60
Dark Brown Sugar 1000 80
Dry Light Extract 250 8
Pale Malt 5000 7
Roasted Barley 350 1100
Special B 450 230
 
Samlet malt-mængde g

Humle


Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )
Northern Brewer 50 g, 10 i 60 min.
East Kent Golding 10 g, 4.74 i 5 min.

Gær


1 pk Mangrove Jack´s Belgian Ale - M27

Mæsketider


56 °C i 20 mins.
68 °C i 90 mins.
78 °C i 10 mins.

Tekst


Brygdag: 17.10.2014

Mæskevand: 21L. Spargevand: 14L Var nødt til at hæve mængde af mæskevand fra 19L til 20L pga. den store mængde malt.

Tilsætning af Dry Light Extract for mere krop.
Endte op med 25L urt.


26.10.2014: 50gram egespåner dampes kort og tilsættes gærspanden efter 1. uges fermentering ved omstikning.

31.10.2014: Målt FG: 1010 ( 1091-1010 /7,4 = 10,9%)
04.11.2014: Sat på køl for klaring.

01.12.2014: Karboneret og tappet på flasker.
- kan godt tåle mere eg, eller længere lagringstid på eg. På grund af den er gæret ned til 1010 er den blevet rimelig tør. Næste batch startes ved 50gr. i 20min derefter 65gr. i 90min. så mængden af gærbart sukker reduceres.

Skriv en kommentar
Hvad har du på hjertet?