Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:

%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5

Oakaged Imperial Stout #1


Del på
Print

QR-link til opskriften
qr
Vælg antal og klik på QR koden for at skrive ud til din emballage.
Opskrift lavet af: Jørgen Runge Hauge-Nielsen, 9. Oct 2014
(Senest opdateret: 10. Dec 2014)


Stilart: DK 2010 -> 11G - Krydret Øl


Volumen: 24 L
Boil Volumen: 28 L
Effektivitet: 70 %
OG:
FG:
%Vol: %


QR-link til opskriften
qr

Malt

Samlet beregnet EBC: ()
Black Malt 500 g, 1400 EBC, % af total
Cara Amber 1900 g, 60 EBC, % af total
Dark Brown Sugar 1000 g, 80 EBC, % af total
Dry Light Extract 250 g, 8 EBC, % af total
Pale Malt 5000 g, 7 EBC, % af total
Roasted Barley 350 g, 1100 EBC, % af total
Special B 450 g, 230 EBC, % af total
 
Samlet malt-mængde g

Humle

Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )
Northern Brewer 50 g, 10 i 60 min.
East Kent Golding 10 g, 4.74 i 5 min.

Gær


1 pk Mangrove Jack´s Belgian Ale - M27

Mæsketider


56 °C i 20 mins.
68 °C i 90 mins.
78 °C i 10 mins.

Tekst


Brygdag: 17.10.2014

Mæskevand: 21L. Spargevand: 14L Var nødt til at hæve mængde af mæskevand fra 19L til 20L pga. den store mængde malt.

Tilsætning af Dry Light Extract for mere krop.
Endte op med 25L urt.


26.10.2014: 50gram egespåner dampes kort og tilsættes gærspanden efter 1. uges fermentering ved omstikning.

31.10.2014: Målt FG: 1010 ( 1091-1010 /7,4 = 10,9%)
04.11.2014: Sat på køl for klaring.

01.12.2014: Karboneret og tappet på flasker.
- kan godt tåle mere eg, eller længere lagringstid på eg. På grund af den er gæret ned til 1010 er den blevet rimelig tør. Næste batch startes ved 50gr. i 20min derefter 65gr. i 90min. så mængden af gærbart sukker reduceres.

Skriv en kommentar
Navn
Emailadresse
Kommentar

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
28. marts 2024
Aabenraa
28. marts 2024
Sønderborg
03. april 2024
Faaborg
03. april 2024
Randers
04. april 2024
Viborg
05. april 2024
Sønderborg
05. april 2024
Slagelse
06. april 2024
Østfyn
06. april 2024
Landsdækkende
06. april 2024
Aabenraa