Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:
%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5
Pale Ale - lokal malt
Opskrift lavet af: Klaus Ankerstjerne Eriksen, 28. Oct 2021
(Senest opdateret: 1. Feb 2022)
Stilart: DK 2019 4E - Amerikansk pale ale
Volumen: 20 L
Boil Volumen: 25 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %
QR-link til opskriften
Malt
Samlet beregnet EBC: ()Aroma Malt | 750 g, | 100 EBC, | % af total |
Pilsner Malt | 5000 g, | 3 EBC, | % af total |
Samlet malt-mængde | g |
Humle
Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )Cascade | 50 g, | 6 %α | i 60 min. |
Cascade | 50 g, | 6 %α | i 10 min. |
Gær
1 pk Mangrove Jack´s US West Coast - M44
Mæsketider
63 °C i 60 mins.
75 °C i 10 mins.
Tekst
Malt fra vores lokale malteri : Refsvidinge Malteri. Har ristet 750 gram pilsner malt til karamel-malt. Gør sådan her:
2 kg pilsner malt i bradepande
tilfører 3 liter vand
sætter ovnen til 170 grader og placerer bradepanden på nederste rille
omrører ca. hver 15 minutter,
efter ca. 1,5 time er vandet afdampet
karameliseringsproces starter op
efter yderligere 1,0 time er malten blevet til karamel-malt
den nedkøles og hældes i en spand eller anden opbevaringsbeholder.
2 kg pilsner malt i bradepande
tilfører 3 liter vand
sætter ovnen til 170 grader og placerer bradepanden på nederste rille
omrører ca. hver 15 minutter,
efter ca. 1,5 time er vandet afdampet
karameliseringsproces starter op
efter yderligere 1,0 time er malten blevet til karamel-malt
den nedkøles og hældes i en spand eller anden opbevaringsbeholder.