Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:

%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5

Sort sjæl


Del på
Print

QR-link til opskriften
qr
Vælg antal og klik på QR koden for at skrive ud til din emballage.
Opskrift lavet af: Thomas Kent Madsen, 19. Mar 2018
(Senest opdateret: 27. Apr 2018)


Stilart: DK 2015 -> 13C - Trælagret Øl


Volumen: 20 L
Boil Volumen: 25 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %


QR-link til opskriften
qr

Malt

Samlet beregnet EBC: ()
Black Malt 400 g, 1500 EBC, % af total
Cara Aroma 250 g, 400 EBC, % af total
Cara Munich 500 g, 120 EBC, % af total
Chocolate Malt 500 g, 900 EBC, % af total
Dry Light Extract 1500 g, 8 EBC, % af total
Flaked Oats 200 g, 4 EBC, % af total
Kandis (dark) 1000 g, 500 EBC, % af total
Melanoidin Malt 200 g, 80 EBC, % af total
Pale Malt 3500 g, 7 EBC, % af total
Roasted Barley 300 g, 1300 EBC, % af total
Sauer Malt 100 g, 3 EBC, % af total
Special B 400 g, 300 EBC, % af total
Wheat Malt 500 g, 4 EBC, % af total
Carafa I 100 g, 900 EBC, % af total
Carafa II 100 g, 1150 EBC, % af total
Carafa III 100 g, 1400 EBC, % af total
 
Samlet malt-mængde g

Humle

Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )
Warrior 50 g, 15.5 i 60 min.
Warrior 20 g, 15.5 i 20 min.
Triskel 30 g, 3.7 i 20 min.

Gær


2 pk Mangrove Jack´s New World Strong Ale - M42

Tekst


Desuden tilsat 2 dl melasse

Tilsat 2 gram Yeast-vit

28/3-18 OG 1113
27/4-18 FG 1040

ABV 9,6

Gæres i 3-4 uger, stikkes om i 2 halve portioner

Den ene halvdel lagres med medium ristede franske egechips der har trukket i Glen Fiddich Caoran Reserve 12 års whiskey

Den anden halvdel lagres med medium ristede franske egechips der har trukket i Braunstein Danica Carribean Oak Aged rum

Begge lagres ca. 1 uge før der flaskes

Skriv en kommentar
Navn
Emailadresse
Kommentar

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster