Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:
%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5
Stout - dobb. mæsk
Opskrift lavet af: Klaus Ankerstjerne Eriksen, 28. Feb 2018
(Senest opdateret: 1. Jan 2019)
Stilart: DK 2015 9E - Imperial Stout
Volumen: 25 L
Boil Volumen: 25 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %
QR-link til opskriften
Malt
Samlet beregnet EBC: ()Black Malt | 400 g, | 1400 EBC, | % af total |
Cara Crystal | 1000 g, | 120 EBC, | % af total |
Chocolate Malt | 1000 g, | 800 EBC, | % af total |
Honey | 400 g, | 40 EBC, | % af total |
Melanoidin Malt | 1000 g, | 69 EBC, | % af total |
Munich Malt | 5000 g, | 20 EBC, | % af total |
Pale Malt | 5000 g, | 7 EBC, | % af total |
Samlet malt-mængde | g |
Humle
Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )Northern Brewer | 75 g, | 8.6 %α | i 60 min. |
Mosaic | 50 g, | 13.4 %α | i 5 min. |
Gær
1 pk Mangrove Jack´s US West Coast - M44
Mæsketider
63 °C i 45 mins.
73 °C i 15 mins.
Tekst
Malten er opdelt i to portioner, mæskning gentages to gange med den samme urt og to portioner malt.
Chokolade malt og black malt blev tilsat i de sidste femten minutter af mæskningen.
Resultat den er ikke færdigbrygget endnu men forventes at lande her omkring :-) ):
Mæsk: OG:1096 FG:1012 alko%:11,2% Smag: fyldig, god balance mellem malt og humle, de mørke malttyper giver en behagelig smag af mørk chokolade.
Chokolade malt og black malt blev tilsat i de sidste femten minutter af mæskningen.
Resultat den er ikke færdigbrygget endnu men forventes at lande her omkring :-) ):
Mæsk: OG:1096 FG:1012 alko%:11,2% Smag: fyldig, god balance mellem malt og humle, de mørke malttyper giver en behagelig smag af mørk chokolade.
Hej Leif
Mange tak for din positive respons.
vh. Klaus
Hvis det er dig der tilfældigvis har været en tur forbi Danish Outdoor med en flaske (til "kassen"), så siger jeg tak. Fantastisk øl! Drak den for et par måneder siden.
"Stout 1 dobb. mæsk - test
Stout 1 brygget på malt samt humletypen: Northern Brewer. Gærtype: M44. Alkohol. 11.2% (med en streg over 11.4)
Bedst før 28. dec. 2018 OG: 1096; FG: 1012"