Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:

%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5

Stout - dobb. mæsk


Del på
Print

QR-link til opskriften
qr
Vælg antal og klik på QR koden for at skrive ud til din embalage.
Opskrift lavet af: Klaus Ankerstjerne Eriksen, 28. Feb 2018
(Seneste rettet: 28. Feb 2018)


Stilart: DK 2015 -> 9E - Imperial Stout


Volumen: 25 L
Boil Volumen: 25 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %


QR-link til opskriften
qr

Malt

Samlet beregnet EBC: ()
Black Malt 400 g, 1400 EBC, % af total
Cara Crystal 1000 g, 120 EBC, % af total
Cara Red 1000 g, 40 EBC, % af total
Chocolate Malt 800 g, 800 EBC, % af total
Honey 500 g, 40 EBC, % af total
Kandis (dark) 1000 g, 500 EBC, % af total
Munich Malt 5000 g, 20 EBC, % af total
Pale Malt 5000 g, 7 EBC, % af total
 
Samlet malt-mængde g

Humle

Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )
Northern Brewer 100 g, 9.9 i 60 min.
Northern Brewer 100 g, 9.9 i 15 min.

Gær


1 pk Mangrove Jack´s US West Coast - M44

Mæsketider


63 °C i 45 mins.
73 °C i 15 mins.

Tekst


Malten er opdelt i to portioner, mæskning gentaget to gange med den samme urt og to portioner malt. Det betyder, at der bleb tilsat en del god spargeWater, så det var muligt at lave et mæsk1(25 liter) efter ovenstående fremgangsmåde og et Mæsk2 (20 liter) på det bedste som eftergydningsvandet kunne generere. I mæsk2 blev der yderligere tilsat 1 kg honning og 1 kg brun farin.

Chokolade malt og black malt blev tilsat i de sidste ti minutter af mæskningen.

Resultat:
Mæsk1: OG:1096 FG:1012 alko%:11,2% Smag: fyldig, god balance mellem malt og humle, de mørke malttyper giver en behagelig smag af mørk chokolade.

Mæsk2: OG:1068 FG:1012 alko%:7,5% Smag: mindre markant men stadig fin balance mellem malt og humle, de mørke malttyper giver en behagelig smag af mørk chokolade.

Skriv en kommentar
Navn
Emailadresse
Kommentar

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
18 december 2018 - 19:00 til 22:00
Lokalafdeling Esbjerg
19 december 2018 - 18:00 til 23:00
Lokalafdeling Århus C
5 januar 2019 - 13:00 til 17:00
Lokalafdeling Køge
5 januar 2019 - 15:00 til 17:00
Lokalafdeling Frederikshavn
9 januar 2019 - 19:00 til 22:00
Lokalafdeling Maribo
10 januar 2019 - 18:30 til 22:00
Lokalafdeling Haslev
11 januar 2019 - 19:00 til 22:00
Lokalafdeling Bornholm
12 januar 2019 - 08:30 til 16:00
Lokalafdeling Thisted
14 januar 2019 - 19:00 til 22:00
Lokalafdeling Rødovre
15 januar 2019 - 19:00 til 22:00
Lokalafdeling Esbjerg
Få en konto   Log ind
Om Brygbaren.dk
-
Betingelser
-
Kontakt

brygbaren.dk