Få en konto | Log ind | | Bestingelser | Om
Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:

%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5

Stout - dobb. mæsk


Print

QR-link til opskriften
qr
Vælg antal og klik på QR koden for at skrive ud til din emballage.
Opskrift lavet af: Klaus Ankerstjerne Eriksen
28. Feb 2018
(Opd. 1. Jan 2019)


Stilart:
DK 2015 -> 9E - Imperial Stout


Volumen: 25 L
Boil Volumen: 25 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %

Malt

Beregnet EBC: ()
Type Gram EBC % af total
Black Malt 400 1400
Cara Crystal 1000 120
Chocolate Malt 1000 800
Honey 400 40
Melanoidin Malt 1000 69
Munich Malt 5000 20
Pale Malt 5000 7
 
Samlet malt-mængde g

Humle


Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )
Northern Brewer 75 g, 8.6 i 60 min.
Mosaic 50 g, 13.4 i 5 min.

Gær


1 pk Mangrove Jack´s US West Coast - M44

Mæsketider


63 °C i 45 mins.
73 °C i 15 mins.

Tekst


Malten er opdelt i to portioner, mæskning gentages to gange med den samme urt og to portioner malt.

Chokolade malt og black malt blev tilsat i de sidste femten minutter af mæskningen.

Resultat den er ikke færdigbrygget endnu men forventes at lande her omkring :-) ):
Mæsk: OG:1096 FG:1012 alko%:11,2% Smag: fyldig, god balance mellem malt og humle, de mørke malttyper giver en behagelig smag af mørk chokolade.


Skriv en kommentar
Hvad har du på hjertet?

Kommentarer (2)





Skrevet af: Klaus A., 6/06-2019, kl. 13:49

Hej Leif
Mange tak for din positive respons.
vh. Klaus



Skrevet af: Leif Kildelund, 5/06-2019, kl. 15:47

Hvis det er dig der tilfældigvis har været en tur forbi Danish Outdoor med en flaske (til "kassen"), så siger jeg tak. Fantastisk øl! Drak den for et par måneder siden.

"Stout 1 dobb. mæsk - test
Stout 1 brygget på malt samt humletypen: Northern Brewer. Gærtype: M44. Alkohol. 11.2% (med en streg over 11.4)
Bedst før 28. dec. 2018 OG: 1096; FG: 1012"