Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:

%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5

Stout - dobb. mæsk


Del på
Print

QR-link til opskriften
qr
Vælg antal og klik på QR koden for at skrive ud til din emballage.
Opskrift lavet af: Klaus Ankerstjerne Eriksen, 28. Feb 2018
(Senest opdateret: 1. Jan 2019)


Stilart: DK 2015 -> 9E - Imperial Stout


Volumen: 25 L
Boil Volumen: 25 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %


QR-link til opskriften
qr

Malt

Samlet beregnet EBC: ()
Black Malt 400 g, 1400 EBC, % af total
Cara Crystal 1000 g, 120 EBC, % af total
Chocolate Malt 1000 g, 800 EBC, % af total
Honey 400 g, 40 EBC, % af total
Melanoidin Malt 1000 g, 69 EBC, % af total
Munich Malt 5000 g, 20 EBC, % af total
Pale Malt 5000 g, 7 EBC, % af total
 
Samlet malt-mængde g

Humle

Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )
Northern Brewer 75 g, 8.6 i 60 min.
Mosaic 50 g, 13.4 i 5 min.

Gær


1 pk Mangrove Jack´s US West Coast - M44

Mæsketider


63 °C i 45 mins.
73 °C i 15 mins.

Tekst


Malten er opdelt i to portioner, mæskning gentages to gange med den samme urt og to portioner malt.

Chokolade malt og black malt blev tilsat i de sidste femten minutter af mæskningen.

Resultat den er ikke færdigbrygget endnu men forventes at lande her omkring :-) ):
Mæsk: OG:1096 FG:1012 alko%:11,2% Smag: fyldig, god balance mellem malt og humle, de mørke malttyper giver en behagelig smag af mørk chokolade.


Skriv en kommentar
Navn
Emailadresse
Kommentar

Kommentarer (2)





Skrevet af: Klaus A., 6/06-2019, kl. 13:49

Hej Leif
Mange tak for din positive respons.
vh. Klaus



Skrevet af: Leif Kildelund, 5/06-2019, kl. 15:47

Hvis det er dig der tilfældigvis har været en tur forbi Danish Outdoor med en flaske (til "kassen"), så siger jeg tak. Fantastisk øl! Drak den for et par måneder siden.

"Stout 1 dobb. mæsk - test
Stout 1 brygget på malt samt humletypen: Northern Brewer. Gærtype: M44. Alkohol. 11.2% (med en streg over 11.4)
Bedst før 28. dec. 2018 OG: 1096; FG: 1012"



DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
19 juni 2021 - 12:30 til 17:00
Lokalafdeling Horsens
19 juni 2021 - 13:00 til 17:00
Lokalafdeling Halsnæs
19 juni 2021 - 14:00 til 17:00
Lokalafdeling Aalborg
19 juni 2021 - 14:00 til 17:00
Lokalafdeling Frederikshavn
24 juni 2021 - 19:00 til 21:00
Lokalafdeling Fredericia
24 juni 2021 - 19:00 til 22:00
Lokalafdeling Skanderborg
25 juni 2021 - 17:30 til 23:59
Lokalafdeling Holstebro
25 juni 2021 - 19:00 til 22:00
Lokalafdeling Bornholm
26 juni 2021 - 14:00 til 19:00
Lokalafdeling Roskilde
26 juni 2021 - 16:00 til 20:00
Lokalafdeling Rødovre