Bryggedato:
Tappedato:
OG:
FG:
%Vol:
%Vol ≈ (OG - FG) / 7.5
Torbens stout 2022
Opskrift lavet af: Klaus Ankerstjerne Eriksen, 13. Feb 2022
(Senest opdateret: 13. Feb 2022)
Stilart: DK 2019 9E - Imperial stout
Volumen: 20 L
Boil Volumen: 25 L
Effektivitet: 72 %
OG:
FG:
%Vol: %
QR-link til opskriften
Malt
Samlet beregnet EBC: ()Honey | 500 g, | 40 EBC, | % af total |
Munich Malt | 5000 g, | 20 EBC, | % af total |
Smoked Malt | 250 g, | 6 EBC, | % af total |
Coffee Malt | 300 g, | 500 EBC, | % af total |
Cara Gold | 1000 g, | 120 EBC, | % af total |
Brown Sugar | 500 g, | 150 EBC, | % af total |
Samlet malt-mængde | g |
Humle
Samlet beregnet IBU: (Tinseth: )Northern Brewer | 300 g, | 9.8 %α | i 60 min. |
Northern Brewer | 300 g, | 9.8 %α | i 10 min. |
Gær
1 pk Mangrove Jack´s US West Coast - M44
Mæsketider
64 °C i 60 mins.
73 °C i 12 mins.
Tekst
Munich malt fra Fulgsang
Special malt er pilsner malt ristet i ovn ved 170 grader (Cara Gold)
Special malt er pilsner malt ristet i ovn ved 230 grader (Coffee malt)
Choko malt er tilsat til de sidste 12 minutter af mæskning.
Special malt er pilsner malt ristet i ovn ved 170 grader (Cara Gold)
Special malt er pilsner malt ristet i ovn ved 230 grader (Coffee malt)
Choko malt er tilsat til de sidste 12 minutter af mæskning.