Beregning af karboneringssukker


Der er lidt forskel på om man karbonerer i flaske eller i fustage. Man skal brug omkring 1/3 mindre sukker i en fustage, end man skal i flasker.

Begge tal beregnes nedenfor, fustage-beregningerne er blot 2/3 af den beregnede mængde til flasker


Gæringstemperatur °C
Stil
Ønsker L. CO2/ L. øl
Volumen urt L.
 

Beregnede værdier

Har efter gæring ? L. CO2/L. øl
Mangler ift. ønske ? L. CO2/L. øl
Flaske
Gram/L ? g sukker
Gram ialt ? g sukker
Fustage
Gram/L ? g sukker
Gram ialt ? g sukker


Permalink: https://brygbaren.dk/karbonering/

Kort vejledning

  • Vælg den temperatur øllet har gæret ved
  • Vælg den ølstil du har brygget
  • Ret evt. i 'Ønsker', hvis du vil lidt over eller under standardværdien
  • Skriv volumen af bryggen, så regnes det endelige tal ud
  • Bliver resultatet 0 eller negativt, er det naturligt kulsyre nok i, eller gæringstemperaturen er sat forkert