Beregning af tryk til tvangskarbonerings
| Øllets temperatur | og Ønsket CO2-volumen | = Nødvendigt CO2-tryk |
| °C | og CO2-volumen | = bar |
Lidt om tvangskarbonering
Hvis man lader CO2-trykket sidde på fustagen, og ellers ikke foretager sig noget, så vil en karbonering tage ca. 1-2 dage.
Man kan skynde på processen ved at ryste fustagen imens trykket er på. Dette forøger optagelsen af CO2 i øllet, da øllets "overflade" forøges. Det er lykkedes os, at karbonere en 9L fustage på ca. 45 minutter. Det er da til at leve med ;)
Karboneringstabel
| Øltype | CO2-volumen |
| Engelske ale typer | 1.5 - 2.0 |
| Porter og stouts | 1.7 - 2.3 |
| Belgiske ales | 1.9 - 2.4 |
| Europæiske lagerøl | 2.2 - 2.7 |
| Amerikanske ales og lagerøl | 2.2 - 2.7 |
| Lambic øl | 2.4 - 2.8 |
| Lambic med frugt | 3.0 - 4.5 |
| Tyske hvedeøl | 3.5 - 4.5 |
