Velkommen til Brygbaren SOS: 'Spørgsmål og Svar', hvor du kan stille spørgsmål og få svar fra andre brugere af siden.

Karbonering af fade (evt. Carlsbergtypen)

0 positive 0 negative
Hej.

Hvordan karbonerer man bedst i fade, og hvordan styrer man det indre tryk ??

Jeg har mulighed for at få fade af dem som Ale No. 16 er i, og Carlsberg fade,

Hvilke er bedst ??

Takker på forhånd

Allan
7. Jan 2014 i Fadøl af gmusik

3 svar

0 positive 0 negative

Det er et godt og bredt spørgsmål!

Hvad er godt og hvad er ikke godt?

Ikke mindst drejer det sig nok om hvad det er Ale No. 16 kommer i. Enten er det nogen fra Bryggeriet Vestfyen, eller også er det Cornelius. Et Cornelius-fad ser nogenlunde således ud:

Carlsbergs har man vel set nogle gange ;) Hvad Vestfyens bruger ved jeg ikke. Men...

Hvis du har tænkt dig at hælde dit eget øl i fustagen, så kan jeg varmt anbefale Cornelius-fade. Som du måske kan se af billedet, så er der et ret stort låg på. Det gør det meget lettere at rense fustagen, når du skal bruge den igen.

Alt i alt er det et spørgsmål om koblinger til det forskellige udstyr, og så hvor nemt det er at gøre skidtet rent! Det er vigtigt!

Jeg ved ikke om det er svar nok, ellers må du besvare dit eget spørgsmål med endnu et svar, så skal jeg prøve at uddybe.

Har du et fadølsanlæg i tankerne? Ellers kan jeg godt anbefale dette: https://plus.google.com/+BrygbarenDk/posts/aeZJfRigMbD

Det har vi i hvert fald ikke fortrudt ;)

/brygbaren

7. Jan 2014 af Morten@Brygbaren
0 positive 0 negative
Tak for svaret, gode oplysninger jeg godt kan bruge, men det jeg efterlyste var også, hvordan man styrer en tvangskarbonering bedst, man skal jo også ha´ lidt kulsyre puttet i øllet på fustagen .. det er sikkert enkelt, men jeg har aldrig fået gjort noget ved det, i de 7 - 8 år jeg har brygget ... Jeg brygger forøvrigt på en Braumeister 50 l.

Men man kan vel egentlig også bruge naturlig karbonering, men da vil der jo være lidt bundfald, det var nærmest for at undgå det ..

Tappeanlægget ser rigtig godt ud, det må være det næste ønske jeg har :-)

 

/Allan
9. Jan 2014 af gmusik
0 positive 0 negative
Hej

Havde ikke set at du havde skrevet. Beklager...

Hvis du brygger selv, så er der beregnere her på siden, som jeg selv benytter mig af:

Sukkerkarbonering: https://brygbaren.dk/beregninger/karbonering/

Tvangskarbonering: https://brygbaren.dk/beregninger/tvangskarbonering/

Jeg har aldrig haft probelmer med at sukkerkarbonere på fustage. Det kan være det 1. glas skal smides ud (eller i hvert fald indholdet), og derefter er det ren hygge! Det er i hvert fald min oplevelse ;)

God fornøjelse! Jeg kan i øvrigt anbefale at blande sig i noget lokalt håndbryggerlaug eller lignende! Det er et rigtigt godt sted for inspiration og erfaring! Held og lykke det!
17. Feb 2014 af Morten@Brygbaren
Få en konto   Log ind
Om Brygbaren.dk
...