Liste over alle stilarter

Stilarten: 10B - Lys stærk belgisk ale/Tripel


Beskrivelse
Lys stærk belgisk ale/tripel-stilarten favner to historiske bryggetraditioner med ophav i Westmalle trappistmunkenes tripel og Moortgats stærke gyldne ale Duvel. De belgiske stærke gyldne ales er ofte lysere i farven og har en mere markant tørhed end tripel, som oftest har en kraftigere maltkarakter. I praksis er der dog et stort overlap i øllets karakter.

Aroma
Svag til middel maltaroma med karakter af karamel og brødskorpe. Fraværende til svag humlearoma med karakter af europæiske humletyper. Svagt til kraftigt niveau af frugtestere, som kan have karakter af banan, ananas, citrus, bobletyggegummi mm. Middel til kraftigt niveau af fenoler, som kan være krydrede (fx nelliker, peber, koriander og kardemomme), marcipanagtige, syrlige mm. Svagt til middel niveau af alkohol, som ikke må virke sprittet. DMS og diacetyl må ikke forekomme.

Farve/udseende
Halmgul til ravfarvet. Kraftigt skum. Klar til medium tåget.

Smag
Svag til middel sødlig maltsmag med karakter af karamel og brødskorpe. Svag til middel humlesmag og -bitterhed. Kendetegnet ved høj kompleksitet og en tør afslutning. Svag til kraftig varmende alkohol.

Krop
Let til medium krop. Kraftig karbonering.

Eksempler
Westmalle Tripel, Duvel, St. Bernardus Tripel, St. Feuillien Tripel, Hvid Chimay

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
27. februar 2024
Holstebro
01. marts 2024
Landsdækkende
05. marts 2024
København Nord
05. marts 2024
Herning
06. marts 2024
Holbaek
08. marts 2024
Bornholm
08. marts 2024
Haslev
08. marts 2024
Slagelse
09. marts 2024
Aalborg
12. marts 2024
Rødovre