Liste over alle stilarter

Stilarten: 10D - Saison


Beskrivelse
Saison er som oftest en lys frisk belgisk landøl med moderat til kraftig styrke og bitterhed. Øllet er typisk meget nedgæret og har ofte en høj karbonering, der sammen med humlebitterheden gør, at øllet virker meget tørt og forfriskende. Saison er i høj grad præget af gærkarakter fra de specielle saisongærstammer, der giver frugtige og krydrede noter i øllet - uden dog at det virker alt for fenolisk. Der tilsættes ofte andre typer korn end bygmalt, og der kan også tilsættes krydderier for at komplementere gærens karakter.

Aroma
Fraværende til svag maltaroma, som kan have karakter af lyst brød og karamel. Svag til kraftig humlearoma, som kan have karakter af græs, krydderurter og blomster. Middel til kraftigt niveau af frugtestere og fenoler med karakter af ananas, appelsin og peber, mens fx banan, koriander, vanilje og nelliker kan forekomme. Fraværende til svagt niveau af alkohol. DMS og diacetyl må ikke forekomme.

Farve/udseende
Halmgul til ravfarvet. Kraftigt skum. Klar til medium tåget.

Smag
Fraværende til svag maltsmag, som kan have karakter af lyst brød og karamel. Svag til kraftig humlesmag, som kan have karakter af græs, krydderurter og blomster. Middel til kraftig humlebitterhed. Middel til kraftigt niveau af frugtestere og fenoler med karakter af ananas, appelsin og peber, mens fx banan, koriander, vanilje og nelliker kan forekomme.

Krop
Medium krop. Kraftig karbonering.

Eksempler
Saison Dupont, Ebeltoft Saison, St Feuillien Saison

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
27. februar 2024
Holstebro
01. marts 2024
Landsdækkende
05. marts 2024
København Nord
05. marts 2024
Herning
06. marts 2024
Holbaek
08. marts 2024
Bornholm
08. marts 2024
Haslev
08. marts 2024
Slagelse
09. marts 2024
Aalborg
12. marts 2024
Rødovre