Liste over alle stilarter

Stilarten: 11B - Mørk stærk belgisk ale


Beskrivelse
Denne er den stærkeste af de mørke belgiske klosterøl, oftest benævnt abt eller quadrupel. Øllet skal opleves som harmonisk og afbalanceret, men samtidig meget kraftfuldt. De fleste versioner har en unik karakter og afspejler karakteren ved det individuelle bryggeri. Enkelte udgaver produceres i begrænsede mængder og bliver dermed vældig eftertragtede.

Aroma
Svag til middel maltaroma, som kan have karakter af brød, nødder og karamel. Derudover mulig aroma af karamel, kandis og brun farin fra forgærede sukkerarter. Fraværende til svag humlearoma. Middel til kraftig vinøs karakter af tørrede frugter fra alkohol og frugtestere. Fraværende til middel fenolisk krydret karakter. DMS og diacetyl må ikke forekomme.

Farve/udseende
Mørk kobberfarvet til mørk rødbrun. Kraftigt cremefarvet skum. Klar til medium tåget.

Smag
Svag til middel maltsmag, som kan have karakter af brød, nødder og karamel. Derudover mulig smag af karamel, kandis og brun farin fra forgærede sukkerarter. Fraværende til svag humlesmag. Svag til middel humlebitterhed, som oftest kun lige balancerer sødmen. Middel til kraftig vinøs karakter af tørrede frugter fra alkohol og frugtestere. Alkoholen kan opleves som kraftig varmende, men må ikke virke sprittet.

Krop
Medium til fyldig krop. Kraftig karbonering.

Eksempler
Rochefort 10, La Trappe Quadrupel, Blå Chimay, St. Bernardus Abt 12

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
27. februar 2024
Holstebro
01. marts 2024
Landsdækkende
05. marts 2024
København Nord
05. marts 2024
Herning
06. marts 2024
Holbaek
08. marts 2024
Bornholm
08. marts 2024
Haslev
08. marts 2024
Slagelse
09. marts 2024
Aalborg
12. marts 2024
Rødovre