Liste over alle stilarter

Stilarten: 13A - Skibsøl


Beskrivelse
En unik traditionel dansk overgæret, normalt alkoholsvag, mørk øltype med relativ kraftig humlesmag og brygget på røgmalt. Skibsøl fandtes i flere urtstyrker, bl.a. marineøl, kahytsøl og vestindisk skibsøl, som pga. det høje humleindhold kunne holde den lange sørejse til Vestindien. Skibsøl har været en del af provianten ombord på de danske skibe og har været et kærkomment supplement til den daglige diæt ombord. Traditionelt stammer syrligheden hovedsageligt fra brettanomyces og mælkesyre. Undertiden har lagringen bidraget til en mælkesyre-fermentering, som har givet øllet en syrlig, frisk og tørstslukkende karakter.

Aroma
Fraværende til svag maltaroma. Middel til kraftig humlearoma. Alle humletyper tillades. Svagt til kraftig røgaroma. Fraværende til svagt niveau af DMS og diacetyl.

Farve/udseende
Gylden til mørkebrun. Medium til kraftigt skum. Klar til let tåget.

Smag
Svag til kraftig røgsmag. Fraværende til kraftig syrlighed, som kan dominere smagen. Må ikke være domineret af eddike. Kraftig maltsødme kan balancere syrligheden i større eller mindre grad. Fraværende til svag humlesmag med middel efterbitterhed.

Krop
Let til medium krop. Kraftig karbonering.

Eksempler
Refsvindinge skibsøl

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
27. februar 2024
Holstebro
01. marts 2024
Landsdækkende
05. marts 2024
København Nord
05. marts 2024
Herning
06. marts 2024
Holbaek
08. marts 2024
Bornholm
08. marts 2024
Haslev
08. marts 2024
Slagelse
09. marts 2024
Aalborg
12. marts 2024
Rødovre