Liste over alle stilarter

Stilarten: 13B - Krydret øl


Beskrivelse
En harmonisk forening af krydderier og øl. Den grundlæggende øl skal følge en klassisk stilart og i konkurrencer skal både stilart og tilsætninger angives. Juleøl hvor f.eks. appelsinskal indgår sammen med krydderier hører til i denne stilart. Bemærk at de kommercielle bryggerier, og dermed eksemplerne sjældent går efter at ramme en specifik grundlæggende stilart.

Aroma
Øllet skal følge den grundlæggende stilart. Den valgte tilsætning skal bemærkes, men samtidig være i harmoni med øllet. Bemærk at forskellige tilsætninger kan være mere eller mindre markante i deres karakter.

Farve/udseende
Farve og skum skal følge den grundlæggende øltype, men den valgte tilsætning kan afspejles.

Smag
Øllet skal følge den grundlæggende stilart. Den valgte tilsætning skal bemærkes, men samtidig være i harmoni med øllet. Bemærk at forskellige tilsætninger kan være mere eller mindre markante i deres karakter.

Krop
Krop og karbonering skal følge den grundlæggende stilart.

Eksempler
Herslev Stjernebryg (Old ale med stjerneanis og andre julekrydderier)
Grauballe Enebær Stout (Moderne stout med enebær)
Skands Esrum Kloster (Old ale med blandede krydderier)
Thisted Porse Guld (Helles bock med porse)
Hornbeer Viking Chili Stout (Imperial stout med Chili)

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
24 september 2021 - 18:00 til 22:00
Lokalafdeling Sønderborg
24 september 2021 - 18:30 til 22:00
Lokalafdeling Halsnæs
25 september 2021 - 12:00 til 21:00
Lokalafdeling Holstebro
25 september 2021 - 13:00 til 16:00
Lokalafdeling Vejle
25 september 2021 - 13:30 til 17:00
Lokalafdeling Frederikshavn
25 september 2021 - 14:00 til 17:00
Lokalafdeling Horsens
25 september 2021 - 16:00 til 22:00
Lokalafdeling Næstved
25 september 2021 - 19:00 til 22:00
Lokalafdeling Bornholm
25 september 2021 - 19:00 til 23:00
Lokalafdeling Aabenraa
28 september 2021 - 19:00 til 22:00
Lokalafdeling Holstebro