Liste over alle stilarter
Beskrivelse
En traditionel dansk ølstil der frem til 1930 var den mest udbredte ølstil i Danmark. Traditionelt hvidtøl kan både være lyst og mørkt, er alkoholsvagt og har maltsødme - dog ikke som nutidens sukkersøde nisseøl. Hvidtøl drikkes friskt allerede en uge efter brygningen. Hvidtøl blev fremstillet i op til 4 forskellige urtstyrker - typisk havde prima hvidtøl den kraftigste urtstyrke.
Aroma
Fraværende til svag maltaroma. Svag til middel humlearoma. Alle humletyper tillades. Fraværende til svagt niveau af DMS og diacetyl.
Farve/udseende
Gylden til mørkebrun. Kraftigt skum. Klar til let tåget.
Smag
Medium til kraftig maltsødme. Fraværende til svag humlesmag med middel efterbitterhed.
Krop
Let til medium krop. Kraftig karbonering.
Eksempler
KB Hvidtøl, Ceres Jule hvidtøl
Stilarten: 13B - Hvidtøl
Beskrivelse
En traditionel dansk ølstil der frem til 1930 var den mest udbredte ølstil i Danmark. Traditionelt hvidtøl kan både være lyst og mørkt, er alkoholsvagt og har maltsødme - dog ikke som nutidens sukkersøde nisseøl. Hvidtøl drikkes friskt allerede en uge efter brygningen. Hvidtøl blev fremstillet i op til 4 forskellige urtstyrker - typisk havde prima hvidtøl den kraftigste urtstyrke.
Aroma
Fraværende til svag maltaroma. Svag til middel humlearoma. Alle humletyper tillades. Fraværende til svagt niveau af DMS og diacetyl.
Farve/udseende
Gylden til mørkebrun. Kraftigt skum. Klar til let tåget.
Smag
Medium til kraftig maltsødme. Fraværende til svag humlesmag med middel efterbitterhed.
Krop
Let til medium krop. Kraftig karbonering.
Eksempler
KB Hvidtøl, Ceres Jule hvidtøl