Liste over alle stilarter

Stilarten: 2E - Mørk tjekkisk lager


Beskrivelse
Mørk tjekkisk lager er ofte sød som urt, men mere balancerede eksempler forekommer også.

Aroma
Middel til kraftig maltaroma med karakter af toffee, karamel, mælkechokolade og ugæret urt. Fraværende til svag humlearoma af mellemeuropæiske typer. Svag til kraftigt niveau af diacetyl. DMS må ikke forekomme.

Farve/udseende
Mørk kobberfarvet til rødsort. Medium til kraftigt skum. Klar til let tåget.

Smag
Middel til kraftig sød maltsmag med karakter af karamel og mælkechokolade. Svag til middel ristet maltkarakter, som kan bidrage med bitterhed. Fraværende til svag humlesmag og humlebitterhed.

Krop
Medium krop. Medium karbonering. Eksempler: Kozel Dark, Bohemia Regent Dark, 1795 Dark, B.B. Dark.Mørk tjekkisk lager er ofte sød som urt, men mere balancerede eksempler forekommer også. Aroma: Middel til kraftig maltaroma med karakter af toffee, karamel, mælkechokolade og ugæret urt. Fraværende til svag humlearoma af mellemeuropæiske typer. Svag til kraftigt niveau af diacetyl. DMS må ikke forekomme. Udseende: Mørk kobberfarvet til rødsort. Medium til kraftigt skum. Klar til let tåget. Smag: Middel til kraftig sød maltsmag med karakter af karamel og mælkechokolade. Svag til middel ristet maltkarakter, som kan bidrage med bitterhed. Fraværende til svag humlesmag og humlebitterhed. Krop: Medium krop. Medium karbonering. Eksempler: Kozel Dark, Bohemia Regent Dark, 1795 Dark, B.B. Dark.Mørk tjekkisk lager er ofte sød som urt, men mere balancerede eksempler forekommer også. Aroma: Middel til kraftig maltaroma med karakter af toffee, karamel, mælkechokolade og ugæret urt. Fraværende til svag humlearoma af mellemeuropæiske typer. Svag til kraftigt niveau af diacetyl. DMS må ikke forekomme. Udseende: Mørk kobberfarvet til rødsort. Medium til kraftigt skum. Klar til let tåget. Smag: Middel til kraftig sød maltsmag med karakter af karamel og mælkechokolade. Svag til middel ristet maltkarakter, som kan bidrage med bitterhed. Fraværende til svag humlesmag og humlebitterhed. Krop: Medium krop. Medium karbonering.

Eksempler
Kozel Dark, Bohemia Regent Dark, 1795 Dark, B.B. Dark

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
27. februar 2024
Holstebro
01. marts 2024
Landsdækkende
05. marts 2024
København Nord
05. marts 2024
Herning
06. marts 2024
Holbaek
08. marts 2024
Bornholm
08. marts 2024
Haslev
08. marts 2024
Slagelse
09. marts 2024
Aalborg
12. marts 2024
Rødovre