Liste over alle stilarter
Beskrivelse
En Bayersk øltype, som oprinder fra Paulaner-munkene i München. En stærkere udgave af bock, der er vinøs og kraftig. For munkene var doppelbock et flydende brød og gav under de længere fasteperioder - bl.a. i forbindelse med påsken - munkene vigtig næring. Munkene fik i 1780 tilladelse til at sælge øllet til befolkningen som kaldte det doppelbock, men munkene navngav det navnet Salvator - et navn, der stadig hænger fast, og som anvendes kommercielt for doppelbock.
Aroma
Kraftig til meget kraftig maltaroma med karakter af brød og karamel. Chokoladenoter kan forekomme i mørkere udgaver, men aldrig ristet karakter. En kombination af frugtestere, lagring og alkohol kan give en vinøs karakter af tørret frugt. Humlearoma må ikke bemærkes. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Farve/udseende
Mørk kobberfarvet til rødsort. Svagt til kraftigt skum. Klar.
Smag
Kraftig til meget kraftig sød, vinøs og brødagtig maltsmag med noter at tørret frugt og chokolade. Øllet er sødt, men må ikke være vammelt. Varmende alkohol. Svag humlesmag og -bitterhed. Bitterhed fra ristet malt må ikke bemærkes.
Krop
Fyldig krop. Medium karbonering.
Eksempler
Andechser Doppelbock Dunkel, Weltenburger Asam Bock, Ayinger Celebrator, Weiheinstephaner Korbinian, Paulaner Salvator, Fur Bock
Stilarten: 3C - Doppelbock
Beskrivelse
En Bayersk øltype, som oprinder fra Paulaner-munkene i München. En stærkere udgave af bock, der er vinøs og kraftig. For munkene var doppelbock et flydende brød og gav under de længere fasteperioder - bl.a. i forbindelse med påsken - munkene vigtig næring. Munkene fik i 1780 tilladelse til at sælge øllet til befolkningen som kaldte det doppelbock, men munkene navngav det navnet Salvator - et navn, der stadig hænger fast, og som anvendes kommercielt for doppelbock.
Aroma
Kraftig til meget kraftig maltaroma med karakter af brød og karamel. Chokoladenoter kan forekomme i mørkere udgaver, men aldrig ristet karakter. En kombination af frugtestere, lagring og alkohol kan give en vinøs karakter af tørret frugt. Humlearoma må ikke bemærkes. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Farve/udseende
Mørk kobberfarvet til rødsort. Svagt til kraftigt skum. Klar.
Smag
Kraftig til meget kraftig sød, vinøs og brødagtig maltsmag med noter at tørret frugt og chokolade. Øllet er sødt, men må ikke være vammelt. Varmende alkohol. Svag humlesmag og -bitterhed. Bitterhed fra ristet malt må ikke bemærkes.
Krop
Fyldig krop. Medium karbonering.
Eksempler
Andechser Doppelbock Dunkel, Weltenburger Asam Bock, Ayinger Celebrator, Weiheinstephaner Korbinian, Paulaner Salvator, Fur Bock