Liste over alle stilarter

Stilarten: 3C - Doppelbock


Beskrivelse
En Bayersk øltype, som oprinder fra Paulaner-munkene i München. En stærkere udgave af bock, der er vinøs og kraftig. For munkene var doppelbock et flydende brød og gav under de længere fasteperioder - bl.a. i forbindelse med påsken - munkene vigtig næring. Munkene fik i 1780 tilladelse til at sælge øllet til befolkningen som kaldte det doppelbock, men munkene navngav det navnet Salvator - et navn, der stadig hænger fast, og som anvendes kommercielt for doppelbock.

Aroma
Kraftig til meget kraftig maltaroma med karakter af brød og karamel. Chokoladenoter kan forekomme i mørkere udgaver, men aldrig ristet karakter. En kombination af frugtestere, lagring og alkohol kan give en vinøs karakter af tørret frugt. Humlearoma må ikke bemærkes. DMS og diacetyl må ikke forekomme.

Farve/udseende
Mørk kobberfarvet til rødsort. Svagt til kraftigt skum. Klar.

Smag
Kraftig til meget kraftig sød, vinøs og brødagtig maltsmag med noter at tørret frugt og chokolade. Øllet er sødt, men må ikke være vammelt. Varmende alkohol. Svag humlesmag og -bitterhed. Bitterhed fra ristet malt må ikke bemærkes.

Krop
Fyldig krop. Medium karbonering.

Eksempler
Andechser Doppelbock Dunkel, Weltenburger Asam Bock, Ayinger Celebrator, Weiheinstephaner Korbinian, Paulaner Salvator, Fur Bock

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
27. februar 2024
Holstebro
01. marts 2024
Landsdækkende
05. marts 2024
København Nord
05. marts 2024
Herning
06. marts 2024
Holbaek
08. marts 2024
Bornholm
08. marts 2024
Haslev
08. marts 2024
Slagelse
09. marts 2024
Aalborg
12. marts 2024
Rødovre