Liste over alle stilarter

Stilarten: 7B - Dunkelweizen


Beskrivelse
Den traditionelle sydtyske hvedeøl med indslag af mørkere malte, som er ristet i forskellige grader, fx chokolade- og cafémalt. Malten er tydeligere i Dunkelweizen i forhold til den lyse Weizen.

Aroma
Svag til middel maltaroma med karakter af friskbagt franskbrød, karamel og lys chokolade. Humlearoma bemærkes ikke. Middel til kraftigt niveau af frugtestere og fenoler. Frugtesterne er særligt banan, og den fenoliske karakter beskrives ofte som kryddernellike, evt. med noter af muskat og vanilje. En ganske svag røget fenolisk undertone kan forekomme. Svag aroma af gær. DMS og diacetyl må ikke forekomme.

Farve/udseende
Kobberfarvet til mørkebrun. Kraftigt og holdbart skum. Let til kraftig tåget.

Smag
Svag til middel maltsmag, som kan have karakter af ristet brød, friskbagt franskbrød, karamel, chokolade og en smule lakrids. Den ristede karakter er ikke en nødvendighed. Fraværende til svag bitterhed uden smag af humlen. Svagt til kraftigt niveau af frugtestere og fenoler. Kan have en frugtagtig sødme.

Krop
Medium krop. Kraftig karbonering.

Eksempler
Weihenstephaner HefeWeissbier Dunkel, Paulaner Hefe-Weissbier Dunkel, Erdinger Dunkel, Franziskaner Hefe-Weissbier Dunkel

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
27. februar 2024
Holstebro
01. marts 2024
Landsdækkende
05. marts 2024
København Nord
05. marts 2024
Herning
06. marts 2024
Holbaek
08. marts 2024
Bornholm
08. marts 2024
Haslev
08. marts 2024
Slagelse
09. marts 2024
Aalborg
12. marts 2024
Rødovre