Liste over alle stilarter
Beskrivelse
I håndbrygsammenhæng er forskellen på stout og porter, at stouten er præget af ristet byg og hårdt ristet karakter, mens porteren er rundere og blødere. I kommerciel sammenhæng bruges navnene stout og porter oftest i flæng.
Aroma
Middel til kraftig maltaroma, domineret af hårdt ristet og kaffeagtig karakter, der følges af chokolade og toffee. Fraværende til svag humlearoma af engelske humletyper. Fraværende til middel niveau af frugtestere. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Farve/udseende
Rødsort til sort. Kraftigt skum, der er hvidt til cremefarvet. Klar til let tåget.
Smag
Middel til kraftig ristet maltsmag, som kan have karakter af kaffe, chokolade, lakrids eller korn. Brændt karakter og middel humlebitterhed karakteriserer eftersmagen. Humlesmag bemærkes ikke. En vis syrlighed fra det ristede korn kan forekomme, men er ikke nødvendig.
Krop
Let krop. Lav karbonering.
Eksempler
Guinness Draught
Murphy’s Stout. De store irske bryggerier bruger blandingsgas
som man i håndbryggersammenhæng skal se bort fra
Stilarten: 8A - Dry stout
Beskrivelse
I håndbrygsammenhæng er forskellen på stout og porter, at stouten er præget af ristet byg og hårdt ristet karakter, mens porteren er rundere og blødere. I kommerciel sammenhæng bruges navnene stout og porter oftest i flæng.
Aroma
Middel til kraftig maltaroma, domineret af hårdt ristet og kaffeagtig karakter, der følges af chokolade og toffee. Fraværende til svag humlearoma af engelske humletyper. Fraværende til middel niveau af frugtestere. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Farve/udseende
Rødsort til sort. Kraftigt skum, der er hvidt til cremefarvet. Klar til let tåget.
Smag
Middel til kraftig ristet maltsmag, som kan have karakter af kaffe, chokolade, lakrids eller korn. Brændt karakter og middel humlebitterhed karakteriserer eftersmagen. Humlesmag bemærkes ikke. En vis syrlighed fra det ristede korn kan forekomme, men er ikke nødvendig.
Krop
Let krop. Lav karbonering.
Eksempler
Guinness Draught
Murphy’s Stout. De store irske bryggerier bruger blandingsgas
som man i håndbryggersammenhæng skal se bort fra