Liste over alle stilarter

Stilarten: 8A - Dry stout


Beskrivelse
I håndbrygsammenhæng er forskellen på stout og porter, at stouten er præget af ristet byg og hårdt ristet karakter, mens porteren er rundere og blødere. I kommerciel sammenhæng bruges navnene stout og porter oftest i flæng.

Aroma
Middel til kraftig maltaroma, domineret af hårdt ristet og kaffeagtig karakter, der følges af chokolade og toffee. Fraværende til svag humlearoma af engelske humletyper. Fraværende til middel niveau af frugtestere. DMS og diacetyl må ikke forekomme.

Farve/udseende
Rødsort til sort. Kraftigt skum, der er hvidt til cremefarvet. Klar til let tåget.

Smag
Middel til kraftig ristet maltsmag, som kan have karakter af kaffe, chokolade, lakrids eller korn. Brændt karakter og middel humlebitterhed karakteriserer eftersmagen. Humlesmag bemærkes ikke. En vis syrlighed fra det ristede korn kan forekomme, men er ikke nødvendig.

Krop
Let krop. Lav karbonering.

Eksempler
Guinness Draught
Murphy’s Stout. De store irske bryggerier bruger blandingsgas
som man i håndbryggersammenhæng skal se bort fra

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
29 januar 2021 - 18:00 til 22:00
Lokalafdeling Sønderborg
29 januar 2021 - 19:00 til 22:00
Lokalafdeling Slagelse
30 januar 2021 - 14:30 til 19:00
Lokalafdeling Brønderslev
4 februar 2021 - 00:00 til 00:00
Lokalafdeling Køge
8 februar 2021 - 19:00 til 21:30
Lokalafdeling Roskilde
9 februar 2021 - 18:30 til 22:00
Lokalafdeling Middelfart
10 februar 2021 - 19:00 til 22:00
Lokalafdeling Maribo
11 februar 2021 - 18:30 til 22:00
Lokalafdeling Haslev
12 februar 2021 - 19:00 til 20:30
Lokalafdeling Fredericia
17 februar 2021 - 18:30 til 22:00
Lokalafdeling Svendborg