Liste over alle stilarter
Beskrivelse
En overgæret, sort, let og tør stout med ristet karakter. Også kaldet Irish Stout. De store irske bryggerier bruger blandingsgas, der kan give øllet en speciel mundfylde, men det skal man i håndbryggersammenhæng se bort fra.
Aroma
Middel til kraftig maltaroma domineret af en hårdt ristet og kaffeagtig karakter, der følges af chokolade og toffee. Fraværende til svag humlearoma af engelske humletyper. Fraværende til middel niveau af frugtestere. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Farve/udseende
Rødsort til sort. Kraftigt skum, der er hvidt til cremefarvet. Klar til let tåget.
Smag
Middel til kraftig ristet maltsmag, som kan have karakter af kaffe, chokolade, lakrids og korn. Brændt karakter og middel humlebitterhed karakteriserer eftersmagen. Humlesmag bemærkes ikke. En vis syrlighed fra det ristede korn kan forekomme, men er ikke nødvendig.
Krop
Let krop. Lav karbonering.
Warning: unserialize(): Error at offset 47 of 49 bytes in /hotel/dk/brygbaren/www/class/style.php on line 76
Stilarten: 8A - Dry stout
Beskrivelse
En overgæret, sort, let og tør stout med ristet karakter. Også kaldet Irish Stout. De store irske bryggerier bruger blandingsgas, der kan give øllet en speciel mundfylde, men det skal man i håndbryggersammenhæng se bort fra.
Aroma
Middel til kraftig maltaroma domineret af en hårdt ristet og kaffeagtig karakter, der følges af chokolade og toffee. Fraværende til svag humlearoma af engelske humletyper. Fraværende til middel niveau af frugtestere. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Farve/udseende
Rødsort til sort. Kraftigt skum, der er hvidt til cremefarvet. Klar til let tåget.
Smag
Middel til kraftig ristet maltsmag, som kan have karakter af kaffe, chokolade, lakrids og korn. Brændt karakter og middel humlebitterhed karakteriserer eftersmagen. Humlesmag bemærkes ikke. En vis syrlighed fra det ristede korn kan forekomme, men er ikke nødvendig.
Krop
Let krop. Lav karbonering.
Warning: unserialize(): Error at offset 47 of 49 bytes in /hotel/dk/brygbaren/www/class/style.php on line 76