Liste over alle stilarter

Stilarten: 8A - Dry stout


Beskrivelse
I håndbrygsammenhæng er forskellen på stout og porter, at stouten er præget af ristet byg og hårdt ristet karakter, mens porteren er rundere og blødere. I kommerciel sammenhæng bruges navnene stout og porter oftest i flæng.

Aroma
Middel til kraftig maltaroma, domineret af hårdt ristet og kaffeagtig karakter, der følges af chokolade og toffee. Fraværende til svag humlearoma af engelske humletyper. Fraværende til middel niveau af frugtestere. DMS og diacetyl må ikke forekomme.

Farve/udseende
Rødsort til sort. Kraftigt skum, der er hvidt til cremefarvet. Klar til let tåget.

Smag
Middel til kraftig ristet maltsmag, som kan have karakter af kaffe, chokolade, lakrids eller korn. Brændt karakter og middel humlebitterhed karakteriserer eftersmagen. Humlesmag bemærkes ikke. En vis syrlighed fra det ristede korn kan forekomme, men er ikke nødvendig.

Krop
Let krop. Lav karbonering.

Eksempler
Guinness Draught
Murphy’s Stout. De store irske bryggerier bruger blandingsgas
som man i håndbryggersammenhæng skal se bort fra

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
4 august 2021 - 18:00 til 21:30
Lokalafdeling Odense C
4 august 2021 - 19:00 til 21:00
Lokalafdeling Holbæk
7 august 2021 - 11:00 til 18:00
Lokalafdeling Bornholm
7 august 2021 - 12:10 til 17:00
Lokalafdeling Varde
7 august 2021 - 13:00 til 23:00
Lokalafdeling Næstved
7 august 2021 - 14:00 til 20:00
Region Nordsjælland
12 august 2021 - 18:30 til 22:00
Lokalafdeling Haslev
14 august 2021 - 00:00 til 00:00
Lokalafdeling Brønderslev
14 august 2021 - 15:00 til 18:00
Lokalafdeling Frederikshavn
18 august 2021 - 18:30 til 22:00
Lokalafdeling Svendborg