Liste over alle stilarter
Beskrivelse
I håndbrygsammenhæng er forskellen på stout og porter, at stouten er præget af ristet byg og hårdt ristet karakter, mens porteren er rundere og blødere. I kommerciel sammenhæng bruges navnene stout og porter oftest i flæng.
Aroma
Middel til kraftig maltaroma, der kan have karakter af toffee, karamel, chokolade og lakrids. Fraværende til svag humlearoma af engelske typer. Svag til middel niveau af frugtestere, som kan have karakter af tørret frugt. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Farve/udseende
Brun til mørkebrun. Kraftigt skum, der er cremefarvet til lys brun. Klar til let tåget.
Smag
Middel til kraftig maltsmag, der kan have karakter af toffee, karamel, chokolade, kaffe, ristet brød og lakrids. Humlesmagen skal være fraværende til svag, og bitterheden skal være svag til middel.
Krop
Medium til fyldig krop. Lav til medium karbonering.
Eksempler
Samuel Smith’s Taddy Porter
Fullers London Porter
Anchor Porter
Stilarten: 8D - Porter
Beskrivelse
I håndbrygsammenhæng er forskellen på stout og porter, at stouten er præget af ristet byg og hårdt ristet karakter, mens porteren er rundere og blødere. I kommerciel sammenhæng bruges navnene stout og porter oftest i flæng.
Aroma
Middel til kraftig maltaroma, der kan have karakter af toffee, karamel, chokolade og lakrids. Fraværende til svag humlearoma af engelske typer. Svag til middel niveau af frugtestere, som kan have karakter af tørret frugt. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Farve/udseende
Brun til mørkebrun. Kraftigt skum, der er cremefarvet til lys brun. Klar til let tåget.
Smag
Middel til kraftig maltsmag, der kan have karakter af toffee, karamel, chokolade, kaffe, ristet brød og lakrids. Humlesmagen skal være fraværende til svag, og bitterheden skal være svag til middel.
Krop
Medium til fyldig krop. Lav til medium karbonering.
Eksempler
Samuel Smith’s Taddy Porter
Fullers London Porter
Anchor Porter