Liste over alle stilarter

Stilarten: 9A - Engelsk barley wine


Beskrivelse
Den engelske version er domineret af en kraftig maltkarakter og frugtige noter. Øllet fremstår komplekst og vinøst. Der brygges hovedsageligt med en god pale ale malt som base og en vis mængde karamelmalt. Mørkere malttyper bør ikke udgøre en væsentlig del af malten, da farven typisk kommer af længere kogetid. Humlerne bør være engelske, fx Northdown, Target, East Kent Golding og Fuggles. Der bør benyttes en karakterfuld engelsk gær.

Aroma
Middel til kraftig maltaroma med karakter af kiks og brødskorpe. Fraværende til svag humlearoma, af engelske typer. Middel til kraftigt niveau af frugtestere og alkohol, der giver et vinøst præg - ofte med noter af tørret frugt og hedvin. En sherryagtig oxideret note kan være en del af karakteren. DMS og diacetyl må ikke forekomme.

Farve/udseende
Kobberfarvet til rødbrun. Fraværende til medium skum. Klar til let tåget.

Smag
Kraftig og kompleks maltsmag. Fraværende til svag humlesmag. Middel til kraftigt niveau af frugtestere, der har karakter af tørret frugt. Tydelig vinøs alkohol, som ikke må virke sprittet. Høj restsødme, som balanceres af en vis humlebitterhed. En let, frugtagtig syrlighed, der kan minde om tørret abrikos, kan forekomme.

Krop
Fyldig krop. Lav karbonering.


Notice: unserialize(): Error at offset 77 of 79 bytes in /hotel/dk/brygbaren/www/class/style.php on line 76

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
27. februar 2024
Holstebro
01. marts 2024
Landsdækkende
05. marts 2024
København Nord
05. marts 2024
Herning
06. marts 2024
Holbaek
08. marts 2024
Bornholm
08. marts 2024
Haslev
08. marts 2024
Slagelse
09. marts 2024
Aalborg
12. marts 2024
Rødovre