Liste over alle stilarter
Beskrivelse
En kraftigere udgave af enten dry eller sweet stout. Oprindeligt brygget med henblik på eksport til de tropiske markeder. Ikke så kraftig som en imperial stout. Brygges med pale ale malt, mørk ristet malt og korn. Humle tilsættes mest for bitterhed, og der anvendes typisk engelske humler. Der kan tilsættes sukker for at øge OG.
Aroma
Middel til kraftig ristet maltaroma, som kan have karakter af lakrids, mørk chokolade, karamel og brun farin. Fraværende til svag humlearoma. Svagt til middel niveau af frugtestere, der kan have karakter af tørret frugt. Fraværende til svagt niveau af vinøs alkohol, som ikke må virke sprittet. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Farve/udseende
Brunsort til sort. Middel til kraftigt og holdbart skum, der er hvidt til cremefarvet. Klar til let tåget.
Smag
Middel til kraftig ristet maltsmag, som kan have karakter af lakrids, mørk chokolade, karamel og brun farin. Både søde og mere tørre eksempler findes. Middel til kraftig humlebitterhed. Humlesmag bemærkes ikke. Kraftig ristet eller brændt eftersmag.
Krop
Medium til fyldig krop. Medium karbonering.
Eksempler
Guinness Foreign Extra Stout, Guinness Special Export, Lion Stout (Sri Lanka)
Stilarten: 9C - Foreign extra stout
Beskrivelse
En kraftigere udgave af enten dry eller sweet stout. Oprindeligt brygget med henblik på eksport til de tropiske markeder. Ikke så kraftig som en imperial stout. Brygges med pale ale malt, mørk ristet malt og korn. Humle tilsættes mest for bitterhed, og der anvendes typisk engelske humler. Der kan tilsættes sukker for at øge OG.
Aroma
Middel til kraftig ristet maltaroma, som kan have karakter af lakrids, mørk chokolade, karamel og brun farin. Fraværende til svag humlearoma. Svagt til middel niveau af frugtestere, der kan have karakter af tørret frugt. Fraværende til svagt niveau af vinøs alkohol, som ikke må virke sprittet. DMS og diacetyl må ikke forekomme.
Farve/udseende
Brunsort til sort. Middel til kraftigt og holdbart skum, der er hvidt til cremefarvet. Klar til let tåget.
Smag
Middel til kraftig ristet maltsmag, som kan have karakter af lakrids, mørk chokolade, karamel og brun farin. Både søde og mere tørre eksempler findes. Middel til kraftig humlebitterhed. Humlesmag bemærkes ikke. Kraftig ristet eller brændt eftersmag.
Krop
Medium til fyldig krop. Medium karbonering.
Eksempler
Guinness Foreign Extra Stout, Guinness Special Export, Lion Stout (Sri Lanka)