Liste over alle stilarter

Stilarten: 9E - Imperial stout


Beskrivelse
En bred kategori af kraftige stouts, som inkluderer afdæmpede engelsk-inspirerede versioner og voldsommere amerikansk-inspirerede versioner. Der er tale om intenst smagende mørke ales med ristet maltsmag og smag af mørk eller tørret frugt. Varmende og bittersød afrunding. De enkelte komponenter skal smelte sammen til en kompleks, men harmonisk øl. Imperial Stout har ingen øvre alkoholgrænse. Øllet må dog ikke virke sprittet. Amerikanske versioner har typisk mere bitterhed, ristet karakter og humlesmag end de engelske, som har en kompleks maltsammensætning. Alt imellem engelsk og amerikansk er tilladt. Alle typer humle må anvendes. Amerikansk eller engelsk ale-gær benyttes.

Aroma
Middel til kraftig ristet maltaroma, som kan have karakter af chokolade, karamel, kaffe, lakrids, brændt malt og aske. Svag til kraftig humlearoma. Alle humletyper tillades. Svag til middel vinøs alkohol, som ikke må virke sprittet. Fraværende til middel niveau af frugtestere, der kan have karakter af tørret frugt. DMS og diacetyl må ikke forekomme.

Farve/udseende
Mørk rødbrun til sort. Svagt til kraftigt skum. Klar til let tåget.

Smag
Middel til kraftig ristet maltsmag, som kan have karakter af chokolade, karamel, kaffe, lakrids, brændt malt og aske. Svag til kraftig humlesmag. Middel til kraftig humlebitterhed. Maltsødmen skal være i balance med humlebitterhed og den ristede bitterhed.

Krop
Fyldig krop. Svag til kraftig karbonering.


Notice: unserialize(): Error at offset 143 of 145 bytes in /hotel/dk/brygbaren/www/class/style.php on line 76

DØE arrangementer

Arrangementer hos Danske ØlEntusiaster
27. februar 2024
Holstebro
01. marts 2024
Landsdækkende
05. marts 2024
København Nord
05. marts 2024
Herning
06. marts 2024
Holbaek
08. marts 2024
Bornholm
08. marts 2024
Haslev
08. marts 2024
Slagelse
09. marts 2024
Aalborg
12. marts 2024
Rødovre